extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
Jā, mājās nomirt ir daudz labāk nekā slimnīcā.

Paskaties End of Life Care:
https://en.wikipedia.org/wiki/End-of-life_care

Normālos apstākļos bieži ir tā, ka aprūpētāji jau jūt, ka cilvēks tuvojas nāvei. Tad ārsts vai medmāsa izlemj un visbiežāk izraksta 3 zāles: midazolāmu pret trauksmi, hioscīnu pret sekrēciju un morfīnu pret sāpēm. Dažreiz arī prometazīnu pret sliktu dūšu. Tās visas ievada ar sūkņa šļirci ādā, jo cilvēks jau nav spējīgs neko norīt. Tad apmāca radiniekus vai kopēju pareizi tās lietot. Ir radinieki, kuriem ir panika un viņi to nevar. Bet lielākā daļa ir ļoti saprotoši un radinieki paši visu var izdarīt.

Tā ir iespēja radiniekiem vēl atvadīties un pēdējo reizi satikties intīmā atmosfērā, mājās vai ierastā vidē. Neviens jau nezina, kā pienāks katra laiks, bet es noteikti gribētu nomirt šādā veidā, esot kopā ar saviem radiniekiem.

Slimnīca ir sveša vieta, kas rada trauksmi. Apkārt ir visi sveši cilvēki, kuri droši vien tagad ir tik aizņemti, ka nav gatavi pat uzklausīt tevi, kur nu vēl pareizi dozēt vajadzīgās paliatīvās zāles. Šobrīd ir tā, ka radiniekus pat nelaiž klāt. Un ja tev ir vajadzīgs ventilators, tad ir 80% iespēja, ka tāpat neizdzīvosi. Cilvēks būs komā, pieslēgts mašīnai, bet ja pat reizēm atgūstas, tad tas ir liels satraukums no tā, kas vispār notiek, un lielas ciešanas. Tas pat nav iespējams filozofiski sagatavoties tam, ka mans ir laiks ir pienācis.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?