Vienkārši bez gala:
Sagriež dažādus dārzeņus: tomātus, gurķus, seleriju kātus, ķīniešu kāpostus, burkānus, šampinjonus utt. tādos gabalos, ka var turēt rokā un vēl kaut kur iemērkt. Saliek uz liela, apaļa šķīvja, lai vidiņš brīvs. Vidiņā trauks ar mērci.
Mērce: sajauc dažādas majonēzes, krējumu vai bezgaršas jogurtu, pieber maltos piparus, iespiež/ierīvē pāris ķiplokdaiviņas un uz smalkās rīves pierīvē kādu sieru (tjipa holandes, čedaras, parmezānu) - lai sanāk pabieza ķopķēze. Tauta ņem dārzeņus (gaļu, maizi, bumbierus - visu, ko var apvienot ar tādu mērci) mērcē un ēd.
P.S. Mērces jābūt DAUDZ, lai var papildināt - viņa krītas zibenīgi.
Var taisīt dažādas mērces - pamainot sastāvdaļas (majonēžu proporcijas, garšvielas).;)))
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: