zimbabve ([info]zimbabve) rakstīja,
Man gāja grūti un ilgi tāpēc, ka koriģēšana sākās no ļoti dziļas hipotireozes - vairogdziedzeri izņēma un labu brīdi tīšām hormonus nedeva, lai varētu radioterapiju izmantot. Ķermenim bija šoks un endokrīnā sistēma man vispār ir krietni jokaina. Turklāt man TSH mērķa diapazons ir pavisam cits nekā normāliem cilvēkiem, lai nepieļautu ļaundabīgo šūnu stimulēšanu, tāpēc jāpanāk līdzsvars starp pretvēža terapiju un labu pašsajūtu, kas sarežģī procesu.


Pat ja kādā brīdī būs jādzer tiroksīns, no tā tiešām baidīties nevajag, jo tev vdz vēl ir, vienkārši velk uz slābanumu, tā ir tāda maza potenciāla kaitīte, ko var viegli pieregulēt. Ja būtu jādzer hormoni, pieslīpēšanai vajadzētu būt vienkāršai, jo tev orgāns vēl ir un pats strādā, viņam tik mazliet jāpiepalīdz. Zinu daudzus ļaužus, kas iedzer 25-50 mikrogramus katru dienu, jūtas labāk, nekādu problēmu nav, pārbaudās reizi vai divas gadā un viss kārtībā.
Salīdzinājumam - man ir vismaz 175-200 mcg ar čekošanu reizi mēnesī vai divos, jo deva mainās atkarībā no slodzes un citiem faktoriem, ir problēmas ar T4-T3 konversiju un nav vairs paša orgāna, līdz ar to ķermenis nespēj pats tik labi pielāgoties, kas ir iespējams cilvēkiem, kam vdz vēl ir.



(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?