snark -
snark
[info]snark
Add to Memories
Tell A Friend
Interesants ir slikto saraksts, kuru dēļ tad valsts ir tā sajāta. Sarakstā Krievija, Irāna, ASV. Pats par sevi, Izraēla, tāpēc vien, ka tā tam jābūt. Paši vietējie nē - vispār nav pie vainas.

http://www.timesofisrael.com/for-syrian-refugees-in-italy-israel-remains-enemy-1/

Nu, un beigas ir satriecošas. Cik saprotu, tas ir vēl maigs gadījums.
Comments
kautskis From: [info]kautskis Date: September 14th, 2015 - 03:09 pm (Link)
Protams, tik mani ļoti interesē — ja latviešu bēgļiem pēc 2. pasaules kaŗa nometnēs apjautātos, nez, ko viņi tādu teiktu, kas pie vainas? "Mūsu diktātoriskais režīms nespēja pieņemt drosmīgus lēmumus par valsts aizsardzību" vai "Mums krievi uzbruka"? Un droši vien diezgan daudziem no viņiem uzskati par ideālo valsts pārvaldes formu nesakrita ar Amerikas dēmokrātijas ideāliem.

Es te, protams, nestāstu, ka šādi uzskati ir apsveicami vai veicināmi. Taču ir saprotams, kā tieši līdz tiem var nonākt. Un ir aizdomas, ka tos var arī izmainīt, kaut vai ar to acīmredzamo veidu, kas aplūkots arī rakstā — satiekot tās grupas pārstāvjus, kuŗus tev mācīts nīst, un pamanot, ka viņi tev tomēr uzreiz nemetas griezt galvas.
snark From: [info]snark Date: September 14th, 2015 - 04:16 pm (Link)
Tava analoģija 2PK nu galīgi nav pareiza (es gan saprotu, ka attiecībā uz LV citus piemērus, ko bakstīt degunā skeptiķiem, sakasīt grūti), jo LV cauri izgāja divas ārvalstis. Starp citu, (laikam jau atkārtojos) LV bēgļu vidū bija arī tādi, kurus būtu pareizi pārmest pār laivas bortu kaut kur patālāk no krasta.
Sīrijā ir daudzpusīgs pilsoņu karš (un pilsoņu karš vispār nozīmē, ka savstarpēji kaujas dažādu pakāpju vairāk vai mazāk savējie), un pirms tam tur ir bijis pārītis asinskāru diktatoru. Un principā es gaidīju, ka no tās elles laukā tikuši vispirms norādīs uz tiem, kas viņus bumbo, indē ar ķīmiskajiem ieročiem un braukā pāri ar tankiem. Bet nē.

Jautājumā par Izraēlu problēma ir tāda, ka viņus te īpaši necenšas pāraudzināt, bet akceptē viedokļus, jo, pavei, esam par daudzveidību. Tas tā vietā, lai pateiktu - čau, tu esi nonācis pilnīgi citā vietā, un te ir jaunie noteikumi, pēc kā tev dzīvot, protams, ja gribi te dzīvot.
Tomēr šis “I don’t think that Jews should have a state. They are a religion, not a people,” Rima explained. “They can be Syrian Jews, German Jews, Italian Jews. But I don’t think a Jewish state has any reason to exist.” iedeva principiāli jaunu perspektīvu. Man nebija ienācis prātā, ka pastāv tradīcija, kas turpina domāt šādā perspektīvā. Tas daudz ko izskaidro.
kautskis From: [info]kautskis Date: September 14th, 2015 - 04:31 pm (Link)
Nav jau nu gan gluži tā, ka Latvijai gāja pāri ārvalstis un paši latvieši sēdēja, rociņas klēpī salikuši. Jā, protams, mums nebija pilsoņkaŗš, tiesa. Tomēr tas bija ļoti īsts kaŗš, ar visām kaŗa šausmām, kolaborantiem un visādiem morāliem kropļiem, kas pēkšņi izbāza savas galvas. Un vēl mums bija diktātors, kas PSRS atļāva Latvijā savērt kaŗabāzes. Un tomēr cilvēki izjuta kaut kādu dīvainu pieķeršanos šim diktātoram. Ja sīrieši izjūt dīvainu pieķeršanos savam diktātoram — hei, varbūt tomēr kaut kas ir kopīgs.
snark From: [info]snark Date: September 14th, 2015 - 05:05 pm (Link)
Jā, ir tieši tā, ka LV karu nesāka, tai gāja pāri naidīgas ārvalstis, bet Sīrijā ir pilsoņkarš - ko viņi paši arī aizsāka. Tad, kad viņi to būs paši atzinuši un būs arī aizdomājušies par tāda iznākuma endēmiskajiem cēloņiem, tad arī būs iespējama sekmīga integrācija.

Bet starp Ulmani un abiem Asadiem nav nekā kopīga, izņemot birku "diktators". Ulmanis gan šajā lomā ir drīzāk komisks softcore personāžs (lai gan piegrābās pie varas nelikumīgi un man, starp citu, galīgi nesimpatizē), bet pēc paveikto darbu virziena un vēriena tie ir nesalīdzināmi lielumi.
heda From: [info]heda Date: September 14th, 2015 - 08:59 pm (Link)
Vakar parmigrantu mītiņā Stokholmā kurdi ar turkiem uzrīkoja pamatīgu klopi. Žēl, ka politkorektajiem medijiem par to jāklusē, jo citādi varētu uzzināt, vai Izraēla vainīga, vai Krievija.
From: [info]narrenschiff Date: September 15th, 2015 - 04:36 pm (Link)
Lūk, šo man smadzenes nu nekādi nespēj sagremot - ka Skandināvijā tiešām esot mediji, kuriem par konkrētām lietām jāklusē, es to vispār nespēju iedomāties, par spīti tam, ka daudzi saka, raksta, ka tā notiek. Grūti noticēt, taču, ja tā tiešām ir, turklāt, kā vēsta iekšējie, ja tas notiek nu jau daudzu gadu garumā, tad es vairs nesaprotu, kas ir kas.
heda From: [info]heda Date: September 15th, 2015 - 10:06 pm (Link)
Nevis ir mediji, kuriem ir jāklusē, bet nav neviena drukāta medija, kurš neklusētu. Nopietni - neviena!
7 comments or Leave a comment
profile
snark
User: [info]snark
Name: snark
calendar
Back November 2020
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930