Aprīlis 3., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
21:34
Un ja es būtu ticīgs cilvēks, es šobrīd lūgtos, lai Dievs man palīdz atrast pareizo atbildi, vai brālīti "sūtīt" skolā šogad vai nākamgad (abos gadījumos negribu palikt esošajā bd, tā ka ..)
nastja, tas ir tagad aprīlī/maijā jāizlemj vai tomēr var kkā vēl vasaras beigās?

(12 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]neraate
Date:3. Aprīlis 2022 - 22:12
(Link)
Ja izdomā atlikt, vajag ģ.ā. zīmi. Vismaz manam, kam pilni 7 palika novembrī, vajadzēja līdz 15.? maijam iesniegt ārsta zīmi bd citādi zūd vieta (apmaksātā). Bet mani bd audzinātāja ļoti pierunāja uz skolu un labi, ka tā, tas tomēr viņam bija vispiemērotākais lēmums
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:4. Aprīlis 2022 - 06:13
(Link)
IMO ja maini bērnudārzu, tad tikpat labi var arī skolā, lai neraustās pa dažādām vidēm tik daudz
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:4. Aprīlis 2022 - 09:49
(Link)
Mums te ar paziņu bērnu bija tā, ka audzinātājas ļooooti pierunāja mammu, lai sūta skolā. Tur mamma tā, ja godīgi, ne baigi iesaistīta bērna audzināšanā, ilgas stundas strādā, bērns tādā drusu pašplūsmā, cik nu vecākie pieskata un vīrs. Bet nu dārziņā pārliecināja, lai noteikti sūta. Nu, manai mammai jau likās aizdomīgi, ka tik ļoti pierunā sūtīt skolā (mana mamma ir nu jau izbijusi spec skolotāja bērniem ar attīstības traucējumiem), uzmeta vienu aci - bērns ar uzmanības deficīta sindromu, un ārdās, taisa histērijas, ja nav planšete, neko citu negrib darīt, iet ārā negrib, selektīvi uz ēdienu (gatavs ēst tikai roltonus un jogurtus no iepakojuma) teica, ka klasisks audzinātāju gājiens - ka tik tikt vaļā un sūta prom uz skolu. Tagad, gada vidū ir atpakaļ dārziņā (citā), un pat tur iet tā, nu ne pārāk. Viņš gan bija aizsūtīts uz skolu tā, ka septembrī tikai 6 palika, un tam bērnam tas bija daudz par daudz par agru. Nesaku, ka Tavējam kaut kas, vienkārši padalos ar nesenu stāstu no paziņu pieredzes.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Aprīlis 2022 - 11:22
(Link)
Kurā skolā vispār paņem 5gadīgu?! (ja uz septembri vēl nav 6!) Tas vien jau izskatās dīvaini, jo tādiem laikam arī ir vajadzīgas papildus zīmes, ka ir gatavi, ne? (ja vajag zīmi, lai laistu gadu vēlāk, tad pieņemu, ka vajag arī gadu ātrāk, bet nezinu).

Puikām jau vispār esošā skolu sistēma diez ko piemērota nav, viņš arī ir aktīvs un arī mēdz iecirsties uz ēdienu, bet ne tik ekstrēmi, kā pieminēji, man šķiet viņš ir visnotaļ (stereo)tipisks puisītis, kas bieži vien vispirms izdara un tad padomā.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Aprīlis 2022 - 11:24
(Link)
Bet jā, mani ļoti ieinteresēja tas, ka tas vispār ir iespējams, ka pēc skolas gaitu uzsākšanas vispār ir iespējams atgriezties pirmsskolā (ar visām vājprātīgajām bd rindām, bet laikam 6gadniekus ņem visur bez ierunām, kaut izstiepies)
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:4. Aprīlis 2022 - 11:28
(Link)
Uzrakstīju citu komentāru un izdzēsu, ceru, ka saņēmi.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Aprīlis 2022 - 12:15
(Link)
spec tev ielogojos kontā uz kuru varbūt nāk komentāri, dabūju nomainīt paroli un norādīt telefonu, tā ka vairs nav anonīms :D Bet komentāru atradu
[User Picture]
From:[info]illumine
Date:4. Aprīlis 2022 - 13:07
(Link)
Sorry :) būtu zinājusi, būtu epastā uzrakstījusi pa tiešo!
From:[info]ninona
Date:4. Aprīlis 2022 - 12:07
(Link)
Par to, kad jāizlemj un kādi dokumenti vajadzīgi, jājautā skolai. Iespējams, ka PII arī var vienkārši jau 6gadniekam izsniegt dokumentu par izglītības ieguvi, nezinu.

Es savulaik izzināju, kā teorētiski jārīkojas, ja grib pēc 6gadniekiem pa taisno uz 2. klasi, - aprīlī jāpiesakās un tad pavasarī jākārto skolā kaut kādi pārbaudes darbi par 1. klases vielu.

T.i. šis arī ir variants, bet es neizmantoju. Nebija laika, lai sagatavotu bērnu šim gājienam, ja varētu, piem., augustā atrādīt prasmes un zināšanas, tad būtu ok.
[User Picture]
From:[info]smille
Date:4. Aprīlis 2022 - 12:14
(Link)
Šis man būtu noderējis ar MM, bet nu jau viņa ir savā 2. klasē, uz kuru pārleca decembrī (jo tādu kārtību mums pateica skola)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:4. Aprīlis 2022 - 12:17
(Link)
Pirmās klases sākumā arī var pārlekt uz otro ja tā vajadzīgs
From:[info]ninona
Date:4. Aprīlis 2022 - 12:26
(Link)
Katrā ziņā man ir priekšstats, ka vieglāk ir palaist 6 gados un, ja tomēr izrādās, ka nav gatavs, tikt atpakaļ sešgadniekos. Nekā palikt PII un tad mēģināt pārlekt kādu klasi (un pēc tam varbūt vēl konstatēt, ka nav vecākas klases tempam tomēr gatavs, bet uz mazāku jau varbūt vairs netikt).

Savas meitenes skolā nepalaidu 6 gados, jo viņas ir vasaras bērni, pavasarī galīgi nebija pārliecība, ka iztrūkstošo pirmsskolas vielu līdz rudenim, kad tiktikko 6 gadi palikuši, apgūs. V ir ziemas bērns, ja būs tāds pats gudrinieks kā māsas, varbūt arī palaidīšu tajos 6,5 gados.
smaidi -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba