Marts 26., 2011
19:18 Esmu atklājusi ēdiena gatavošanu maisā, vai kā nu to sauc, kad ieliek visas sastāvdaļas tādā plastmasas caurulē, aizsien abus galus ciet un met cepeškrāsnī. Man pagaidām nav nekādas nojēgas par temperatūrām un laikiem, abas reizes esmu drusku par daudz sacepusi, bet man garšo. Trusis ar ķimenēm bija ōsom, ķimenes gan laikam varēja būt arī mazāk.
Un esmu atklājusi arī lielisku veidu, kā iemarinēt nelielu daudzumu - marināde un marinējamais jāliek maisiņā vai jāietin plastmasas plēvē. Ieguvums ir tāds, ka nav jāmocās ar piemērota trauka atrašanu, marināde vienmērīgi apklāj visu gaļu un nav jātaisa nejēdzīgi lielos daudzumos tikai tāpēc, ka trauks liels un savādāk nevar.
|
Comments:
| From: | str |
Date: | 26. Marts 2011 - 19:24 |
---|
| | | (Link) |
|
maisā ir kruta:) var nelikt taukvielas, un stipri ātrāk viss
bet cik ātri? Man kartupeļi 4 daļās sagriezti pēc 40 min bija piedeguši, bet parastā cepeškrāsnī tak vajag stipri ilgāk.. Nākamreiz laikam paklāšu apakšā cepampapīru, lai varu redzēt, kad sāk apakša svilt.
| From: | str |
Date: | 26. Marts 2011 - 19:38 |
---|
| | | (Link) |
|
tas jau jāskatās- cik daudz. ā arī- to temp. kurā to maisu likt- citiem 180 , citiem 200. plikus kartupeļus- 25 min pietiek. veselu vistu likām uz 40 min:)
maisā labi ir tas, ka beigās nevar saprast - cepts vai vārīts. labāk par ceptu, jo nav ne taukvielu, ne arī kas kaut nedaudz sadedzis, bet arī ne vārīts, jo citādāk ūdenī "iztek" viss garšīgais. no jebkuriem produktiem sanāk TĀDA ņamma.... :)
par ņammu pilnībā piekrītu : ) |
|
|
|
Sviesta Ciba |