10:19 pm - rimi tirgo sliktu ēdienu
Šodien atvēru tikko nopirktu piena paku, iedzēru un izlēju ārā. Mani ir nokaitinājis tas, ka Rimi tiek pārdots slikts ēdiens. Bojāti produkti un puvuši augļi. Es pieļauju, ka varētu būt problēmas ar glabāšanu, bet iespējams jau piegādātāji pārdod sliktu preci. Izrādās, internetā daudzi domā, ka rimi ir sūds.
Kur var nopirkt ēdienu, kas ir dabiski izaudzis un kur augļu pussabrukšanas periods nav viena nedēļa?
| From: | daarta |
Date: | December 13th, 2006 - 10:39 pm |
---|
| | offtopic | (Link) |
|
tu neko nesuutiisi par tiem somiem?
| From: | smejmoon |
Date: | December 13th, 2006 - 10:51 pm |
---|
| | Re: offtopic | (Link) |
|
Kvalitatīva paika ir Stokmanā un Sky veikalos. Attiecīgi arī dārgāk maksā, bet ir serviss un kvalitāte.
Rimi tiešām sūds.
| From: | prtg |
Date: | December 13th, 2006 - 11:01 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Norvēģi, kas atbrauc šeit izsaka mums līdzjūtību. Pie viņiem Rimi ir labi ja otrās škiras veikals.
| From: | kemune |
Date: | December 14th, 2006 - 10:47 am |
---|
| | | (Link) |
|
nu pie viņiem RIMI tiešām ir daudz bēdīgāks. tagad, šķiet, mūsējie sāk tuvoties
pёdējā laikā ejam tikai uz Matīsa tirgu, jo Rimi ir TĀĀĀĀds SUUUds, ka man riebjas tur ieiet. Viss ir no plastmasas
Ja vēlies dabiski audzētus, tb, ekoproduktus - tad ekoveikals uz Stabu un Barona stūra vai Centrāltirgū gaļas paviljonā bioloģiskās produkcijas stūrītis. Bet tas ir jūtami dārgāk.
Arī jau minētais Stockmann un tirgus. Bet principā neredzu vainas arī Rimi - vienkārši jātur acis vaļā un jāskatās, kādus dārzeņus iekrāmē groziņā.
Man liekas, tas arī ir galvenais no atlases kritērijiem vai likt preci plauktā vai ne - cik labi tā izskatās. Es sāku saprast tantes, kas visu apčamda un aposta. Es tā agrāk darīju tikai ar ķiplokiem, sīpoliem un kartupeļiem.
Un šīs trīs augšminētās lietas ir ēdamas arī, ja mīkstas. Bet ja pēc nedēļas nogales ārpus mājām puse no piektdienā pirktiem augļiem ir sapuvuši, tas man liekas par daudz.
| From: | wunjo |
Date: | December 14th, 2006 - 12:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
khm khm - mazs siikums iz paartikas: jo sinteetiskaaks augliitis jo ilgaak staav. taapeec ja gribi ka tas aaboliitis neibojaajas tad peerc lielos skaistos zaljos kraukshkjiigos aabolus kas piepumpeeti ur fermentiem kas iesaldee bojaashanaas procesu un paildzina aaboliisha muuzhu par kaadu apmeeram meenesi. dabiigi produkti taapeec arii bojaajas aatri..jo tas ir dabiski.
Atkarībā no glabāšanas apstākļiem. Mums pašu mājas āboli stāv līdz pavasarim, bumbieri vismaz pāris mēnešus. Protams, ja turēs siltā istabā uz galda, tad sabojāsies ātrāk :) Bojājas parasti nekvalitatīvi augļi un dārzeņi - iedauzīti, jau iepuvuši.
Es neprasu no sasista ābola 3 gadus stāvēt. Bet veseli rudens āboli var glabāties vairākus mēnešus. Var just, kā tie ziemā elpo.
Man ir aizdomas, ka tur notiek īstā iesaldēšana, netikai ar fermentiem. Kad noņem no kuģa, tad atkausē, pārdod, bet augļa iekšējā struktūra ir sajukusi.
Pedants ar vilnas cimdiem norautu nebojātu ābolu no koka un novietotu to uz papīra tumšā, vēsā, sausā vietā.
Tā nav slimība, tā ir tehnika. Tādā veidā var arī "Trebu" uzglabāt nedēļas un "Baltos dzidros". Rudens cietie āboli varētu sažūt, bet ne sapūt. No mikrotraumām ābols atgūstas, jo viņš arī pēc noraušanas ir dzīvs.
Kā - Tu gribi teikt, ka agrāk jebkuru augli vai dārzeni krāvi groziņā, nemaz neapskatot? Visai vieglprātīgi, jāteic. Apostīšana varbūt nav obligāta (es parasti apostu tomātus, lai konstatētu, ka viņi ne pēc kā nesmaržo, tb, ir audzēti pēc mūsdienīgām metodēm :)), bet rūpīgi apskatīt vajag vienmēr.
| From: | sin |
Date: | December 14th, 2006 - 10:48 am |
---|
| | | (Link) |
|
jāsoļo uz tirdziņu protams..!!
| From: | dejavu |
Date: | December 14th, 2006 - 12:02 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Njaaa, jāaudzē un jāgatavo viss pašiem.
Par to pašu Stockmann un Sky arī ir tādas pašas atsauksmes par veciem pieniem. Laikammazliet labāk kā Rimi, Maximā un Mego tur tomēr ir.
Neko īsti nezinu par Prisma.
Arī tirgū tu nekad nevarēsi pārbaudīt, cik daudz ūdens ir piejaukts pienam un krējumam, un no kurienes nākuši dārzeņi, un vai tas dzeltenīgais klucis, pie kura ir zīmīte "sviests", tiešām ir sviests (visbiežāk tā nav). Profesionāla pārdevēja ir tā,kas melos acis nepamirkšķinot.
Tā ir, ka visu, ko var, atliek rūpīgi apskatīt, apčamdīt, apostīt. Varbūt sanāks iedzīvoties nosodījumā, bet vismaz mazliet sevi varēs pasargāt.
Un ar augļiem laikam vislabāk ir pirkt no paziņām pašaudzētus ābolus un bumbierus un pārējos Latvijā augušos, kad ir sezona. Un aizmirst par saķīmiķotajiem ievestajiem augļiem.
Vispār tu mani esi rosinājis uz mērenu sašutumu :)
| From: | dejavu |
Date: | December 14th, 2006 - 03:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aizgāju uz Prisma- nevienu bojātu augli vai dārzeni es tur neredzēju. kartupeļi nebija augstākā labuma, tomēr galvas tiesu labāki par Rimi nopērkamajiem. Derīguma termiņus gan nekādus nepētīju. Un tā kā tur ir plašas telpas un nekādu rindu pie kasēm, tad kopumā pieredze pozitīva.
| From: | dejavu |
Date: | December 14th, 2006 - 04:48 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Bioloģisko lauksaimnieku SIA „ZT” atvēris jaunu veikaliņu Rīgā, Kr.Barona ielā 45/47, ieeja no Stabu ielas, darbdienās atvērts no plkst. 9:00 – 19:00, sestdienās no plkst. 10:00 – 17:00.
Jaunajā veikalā „Latvijas ekoprodukti” plašā izvēlē pieejami Latvijā audzētie bioloģiskās lauksaimniecības produkti: graudu izstrādājumi, maize, dārzeņi, pākšaugi, āboli, gaļa, piena produkti, tējas, medus un citi vērtīgi ekoloģiski tīri gardumi. Tāpat tiek piedāvāti bioloģiskie produkti no citām valstīm – kafija, tēja, cukurs, makaroni u.c.
Atgādinām, ka SIA „ZT” piedāvā bioloģiskos produktus arī „Zaļajā tirdziņā” Rīgas Centrāltirgus gaļas paviljonā. Laipni tiek gaidīti bioloģisko produktu cienītāji un visi tie, kam svarīga veselība un tīra vide!
Tālrunis informācijai 9578858, Irēna Danga