| From: | wunjo |
Date: | December 14th, 2006 - 12:25 pm |
---|
| | | (Link) |
|
khm khm - mazs siikums iz paartikas: jo sinteetiskaaks augliitis jo ilgaak staav. taapeec ja gribi ka tas aaboliitis neibojaajas tad peerc lielos skaistos zaljos kraukshkjiigos aabolus kas piepumpeeti ur fermentiem kas iesaldee bojaashanaas procesu un paildzina aaboliisha muuzhu par kaadu apmeeram meenesi. dabiigi produkti taapeec arii bojaajas aatri..jo tas ir dabiski.
Atkarībā no glabāšanas apstākļiem. Mums pašu mājas āboli stāv līdz pavasarim, bumbieri vismaz pāris mēnešus. Protams, ja turēs siltā istabā uz galda, tad sabojāsies ātrāk :) Bojājas parasti nekvalitatīvi augļi un dārzeņi - iedauzīti, jau iepuvuši.
Es neprasu no sasista ābola 3 gadus stāvēt. Bet veseli rudens āboli var glabāties vairākus mēnešus. Var just, kā tie ziemā elpo.
Man ir aizdomas, ka tur notiek īstā iesaldēšana, netikai ar fermentiem. Kad noņem no kuģa, tad atkausē, pārdod, bet augļa iekšējā struktūra ir sajukusi.
Pedants ar vilnas cimdiem norautu nebojātu ābolu no koka un novietotu to uz papīra tumšā, vēsā, sausā vietā.
Tā nav slimība, tā ir tehnika. Tādā veidā var arī "Trebu" uzglabāt nedēļas un "Baltos dzidros". Rudens cietie āboli varētu sažūt, bet ne sapūt. No mikrotraumām ābols atgūstas, jo viņš arī pēc noraušanas ir dzīvs.