Rupjā sāls. Andris Saulītis ([info]slysts) rakstīja,
@ 2007-10-01 10:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Latvijas Avīze: Katrs piektais darbā izdeg

Starptautiskās darba organizācijas pētījums atklājis satriecošus faktus par pārpūli darbā.

Pētījuma autori atskārtuši, ka pasaulē katrs piektais darbinieks darba vietā izdeg. Aptuveni 600 miljoni cilvēku visā pasaulē strādā vairāk nekā 48 stundas nedēļā. Tādēļ 22 procentiem pasaules iedzīvotāju ir veselības problēmas un nesaskaņas privātajā dzīvē.



Starptautiskā darba organizācija izpētījusi, ka visvairāk darba vietā izdeg Peru strādājošie. Tur ilgāk par 48 stundām nedēļā strādā vairāk nekā puse no visiem iedzīvotājiem. Otrajā vietā ir Koreja ar 49 procentiem. Trešajā ar 47 procentiem - Taizeme. Amerikas Savienotajās Valstīs, Šveicē un Austrālijā ilgāk par 48 stundām nedēļā strādā vidēji 20 procenti iedzīvotāju.

Pētījuma autori uzskata: "Jo mazāk laika cilvēks pavada darba vietā, jo lielāka labklājība un saskaņa viņa ģimenē, uzlabojas veselība, un tādēļ darbinieks spēj vairāk atdot sevi darbam." Tomēr vislielākais ieguvums, strādājot normālu darba laiku, būtu darba vietā cietušo skaita samazinājums, jo pašlaik liels procents darbā cietušo un bojā gājušo ir tieši pārstrādāšanās dēļ.




(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]elina
2007-10-01 11:05 (saite)
viedi vārdi :D

(Atbildēt uz šo)


[info]bredoto
2007-10-01 15:54 (saite)
Latvijaa jau tiek runaats vien par darba razjiiguma palielinaashanu =]

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?