Mon, Jun. 27th, 2016, 07:25 am

Par augsto politiku runājot, cik nu redzu, UK atskan vismaz daži pīkstieni, ka "mēs tā gluži negribējām" un "mēs tagad ilgi domāsim". No ES puses lielkungi ir asi un strikti, viss, cauri, jājiet pa trasi un tūlīt pat.

ES lielkungi to dara tāpēc, lai, kamēr UK lielkungiem ir aste bluķī, izsistu labākus bonusus, nevis ļautu sagrupēties un saprast, kas īsti notiek?

Mon, Jun. 27th, 2016, 10:39 am
[info]jojo

redz', ja butu robezas vala un ekonomiskajiem begliem lautu stradat, ka tas, starp citu, bija 60tajos, nebutu vajadzibas noslogot socialos budzetus. bet tik talu visiem ksenofobiem parasti gruti aizdomaties.

Mon, Jun. 27th, 2016, 10:44 am
[info]heda

Paskaties statistiku, cik liels procents nestrādā arī pēc 10 un padsmit Eiropā nodzīvotiem gadiem un kāds ir īpatsvars sociālo pabalstu saņemšanā. Traki, ka ksenofobi sasien rociņas un neļauj strādāt.

Mon, Jun. 27th, 2016, 11:00 am
[info]jojo

paskaties statistiku, cik zaude zviedrijas mazais un videjais uznemums, ja panem darba 1 begli.

beglim zviedrija (un vini ir parauglaudis saja joma) paiet septini gadi, kamer vinam ir iespeja legali sakt stradat. tas ir normali?

Mon, Jun. 27th, 2016, 11:52 am
[info]heda

Un kā tas paskaidro, kāpēc arī pēc 15 valstī nodzīvotiem gadiem strādā tikai apm 60% no darbaspējīgajiem.

Mon, Jun. 27th, 2016, 12:00 pm
[info]jojo

par kuru valsti/ valstu kopu mes sobrid spriezam?

Mon, Jun. 27th, 2016, 10:57 am
[info]dunduks

Neliela problēma - pēdējos 50 gados daudz mainījusies mobilitāte un pie atvērtām robežām iegāzīsies iekšā daudz vairāk nekā ir darba vietu (ok, viņu masa pati par sevi radīs arī kādu papildus darba vietu) un tavs optimisms, ka tagad visi strādās tāpat kā savulaik turki/dienvidslāvi, ir foršs, protams, tikai jautājums cik reāls.

Nu un man, sēžot savā ziloņkaula tronī, patiešām būtu interesanti noskatīties, kas notiek pie pilnīgas robežu atvēršanas visās parīzbriselberlīnstokholmās - tiešraidē vērot lielāko tautu staigāšanu cilvēces vēsturē un tās sekas ir lieta, kuru par naudu nopirkt nevar.

Mon, Jun. 27th, 2016, 11:01 am
[info]jojo

es vel joprojam ticu, ka tirgus ir pasregulejosa sistema.

:) bet gan jau tu neesi vienigais, kurs par to raizejas. citadi jau butu visas robezas attaisijusi.

Mon, Jun. 27th, 2016, 11:49 am
[info]extranjero

Nu skaidrs. Ticiiba ir jauka lieta. Briivaa tirgus ticiiba gan nesaskan ar tealitaati.

Mon, Jun. 27th, 2016, 01:22 pm
[info]incagirl

The Economist nesen bija migrācijai veltīts speciālizlaidums, kur kā reiz bija minēts, ka aizgājušo gadu veiksmes stāsts mūsdienās var arī neatkārtoties. Diemžēl neatrodu elektroniski precīzu citātu, bet, pamatdoma bija krietni mazāks skaits melno darbu kā agrāk, bet šobrīd pieprasītās prasmes iebraucēju vidū reti kuram ir, kas nozīmē, ka vajadzīgi vairāki gadi valodas apguvei, pēc kā var sākt kaut ko praktiski apgūt, kas savukārt nozīmē noslodzi sociālajam budžetam vairāku gadu garumā.. Un vēl bija minēts, ka arī to vienkāršo darbu darīšanai mūsdienās vajadzīgs augstāks valodas līmenis, lai saprastu kaut vai drošības instrukcijas utt.