Thu, Oct. 17th, 2013, 05:19 pm

Runājot par satiksmi, ir tāda neliela mantra, kuru būtu svētīgi atkārtot katram pirms iziešanas pa namdurvīm, jo ir tik patīkami iziet pa tām vienā gabalā. Daži saka, ka vienveidība jamos nogurdina, bet es saku, pieskrūvēt jūs visus, es gribu turpināt staigāt uz savām divām kājām. Esmu pieradis un man patīk.

Mantra, tātad. Precīzais teksts, kā jau mistiskai dziesmai piedienas, nav zināms, bet aptuvenā jēga ir tāda: "Uz luksoforu skaties, tļa, uz luksoforu, uz luksoforu, uz luksoforu!"

Mantra aplam noder krustojumos ar luksoforiem. Sacīsim, jūs stāvat krustojumā un lūrat zemē, vai tur nemētājas piecsimt latu. Ar acs kaktiņu pamanāt, ka blakus esošā persona uzsāk kustību un nospriežat, ka tā stunda ir situsi un jums arī laiks doties pāri krustojumam.

Ha!

Apskatot realitāti tuvāk, noskaidrojas, ka minētā persona, sirmajai parūkai plīvojot un nebalsī ķērcot, deso pāri krustojumam uz sarkano. Viņai otrā pusē kaut ko dikti vajag, un tūlīt, savādāk saskābs. Jūs, savukārt, pārvietojaties normālā gaitā un bez skaņas efektiem. Un tā ir problēma, jo minētā persona skrien un ķērc ne jau sava prieka pēc, bet tāpēc, ka uz krustojumu lido ļoti liela un galīgi neapturama automašīna, no kuras persona izvairās par mata tiesu, abet ko darīsiet jūs?

Lūk, tāpēc skatieties uz luksoforiem, nevis uz cilvēkiem, kuriem kaut ko ļoti vajag otrā ceļa pusē. Viņi ir dzīves jēgu pazaudējuši un viņiem ir savs, ļoti īpašs redzējums uz pasauli kopumā un uz satiksmi atsevišķi.

Thu, Oct. 17th, 2013, 05:48 pm
[info]eermaniitis

jā@

Thu, Oct. 17th, 2013, 05:58 pm
[info]rasbainieks

man šodien ir mantra "es izkļūšu no lifta"
bāriņu (aroniski, neatrodat?) ielas daudzstāvu administratīvajā ēkā lifts cēli nolaižas pirmajā stāvā, atveras tā durvis, ņekijs rasbainieks braši sper soli no tā ārā, taču atduras pret personu ar sirmu plīvojošu parūku, kura apņēmīgi šturmē liftu dziļā vienaldzībā pret tā saturu. šeit mana atmiņa uz mirkli pārtrūkst, pieņemu, tādēļ, ka pārvērtos par to dzīvsudraba kungu no otrā terminatora un izplūdu no lifta, jo, kad attapos, es biju ārā, savukārt persona ar sirmo plīvojošo parūku tika iespiesta lifta durvīs, tātad pasaulē pastāv taisnība, un otrajā terminatorā ir vēl ļaunāki varoņi.

Thu, Oct. 17th, 2013, 07:08 pm
[info]hedera

Jāatzīstas grēkos - pirms daudziem gadiem agrajā jaunībā kopā ar domubiedriem mēdzām apzināti paspert pussoli uz priekšu, kamēr vēl sarkanais, lai varētu iesmīnēt par ļautiņiem, kas aitiski seko citiem satiksmes dalībniekiem, un modei un sabiedrības normām noteikti arī.

Fri, Oct. 18th, 2013, 10:13 am
[info]sirdna

ak, jaunība un pārliecība, ka tu esi īpašs!

Thu, Oct. 17th, 2013, 08:11 pm
[info]sursurs

Tu man liki aizdomāties par tiem brēcošajiem cilvēkiem aiz manis, kad līdz milisekundei aprēķinājusi krustojumā potenciāli iebraucošo objektu ātrumus un trajektorijas, kā arī savu iešanas/skriešanas ārumu metos pie sarkanā pāri krustojumiem, lai nevienam autiņam neiztraucējot paspētu uz xvz ko otrā pusē :D
Jāsāk likt sirma parūka, vai?

Thu, Oct. 17th, 2013, 08:24 pm
[info]scope

Tas pats attiecas arī uz autobraucējiem - pietiek kādam (pieļauju, ka ar automātisko kārbu) paripot uz priekšu, kā ir risks, ka blakus esošais to uztvers kā "ir zaļais" :)