Wed, Dec. 22nd, 2010, 09:29 am

Apbrīnoju dažu cilvēku vērību un uztveres spējas.

Sacīsim, atstāstot notikumus uz šosejām, dzird stāstām, ka, es, re, braucu, pretī nāk viens kobalta zils 2001.gada Audi ar aprūsējušu kreiso aizmugurējo spārnu, pie stūres blondīne pagājušās sezonas brillēs, zilā jakā un gredzeniem pirkstos, kaut ko runā ar blakussēdētāju, arī blondīni, lai arī melnās saknes jau rēgojas, kura nemaz neklausās, bet raksta īsziņu mobilajā.

Un tas notiek, maucot pa šoseju, divas mašīnas pretī viena otrai, summārais ātrums 200 km/h, un tas saskatīšanās brīdis ir sekundes mikrodaļas, kurās es parasti pagūstu tikai ievērot, ka tur ir kaut kāds tumšs autiņš, bet aiz vējstikla atspīdumiem pat neredzu vai tur vispār kāds sēž, tikai labticīgi pieņemu.

I kā tie cilvēki pagūst šito visu atšifrēt un pie tam vēl ceļa bedres skaitīt un līkumos ierakstīties?

Man tādos brīžos ir skumji par sevi, ka sastāvu no bremžu šķidruma.

Wed, Dec. 22nd, 2010, 09:48 am
[info]eermaniitis

noteikti viss no apstākļiem atkarīgs
piemēram pretimbraucošajai mašiņai aizmugurē brauca kāds labi liels braucamais ar apaļiem un spīzdīgiem lukturiem, lai pretimbraucošās mašiņas salonu izgaismotu kā baltu dienu ;) tad var saredzēt, kas notiek i drusku lielākā attālumā kā pāris metri

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:25 am
[info]sirdna

ne, te ir kaut kas vairāk...

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:00 am
[info]unpy

Apbrīnoju cilvēkus, kuri mēdz:

a)atcerēties cilvēku sejas no vienas neilgas tikšanās reizes,
b)spēj sasaistīt šīs sejas kopā ar vārdu/uzvārdu, kurš dzirdēts vienu reizi,
c)spēj sasaistīt sejas ar vārdiem/uzvārdiem un pēc vairākām dienām pastāstīt, kas viņiem bijis mugurā!

Jā, un visi šitie liecinieki, kuri ieinteresētajiem izmeklētājiem stāsta - "jā, tiešām pirms mēneša mūsu kāpņutelpā laikaposmā no 12:30 līdz 12:45 redzēju aizdomīgu ūsainu tipu gaiši pelēkā jakā, tēraudzilām acīm, kumpu degunu, kājās firmas "salamandra" kurpes bēšā krāsā, biksēm ieplīsusi viena kabata, ai ko tur daudz stāstīt, iedodiet krāsainos zīmuļus, uzzīmēšu", tie pilnīgi noteikti ir no kaut kāda cita evolūcijas zara.

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:36 am
[info]antuanete

Zinu vienu džeku, kurš, uzmetot aci garāmbraucošam veļļukam, var pateikt, kas tas par modeli, kura gada, kurā veikalā varētu būt pirkts un kas viņam atšķiras no standarta komplektācijas :) Iepazināmies, kad Centrālajā stacijā viņš paskatījās uz manu ričuku un strauji sabremzēja soli, jo "man likās dīvaini redzēt uz viena ričuka Magura dakšu un Truvativ klaņus" :)

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:43 am
[info]lavendera

mana draudzene pēc tam, kad viņu nakts vidū centās izvarot un nogalināt kaut kāds Kaukāza mellais, policijai sīki un smalki aprakstīja nazi, ar kuru šis viņu grasījās nodurt.

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:40 am
[info]bozena

Iespējams, ka viņi tikai domā, ka ir redzējuši tās detaļas. Es reiz skatījos vienu no raidījumiem ar Augstu Ticamības Līmeni iekš Discovery, un tur vietējie botāniķi stāstīja, kā veikuši izmēģinājumus Rouzvelā - bija uzstellējuši tjipa wannabī citplanētiešu kuģa avārijas vietu, kuru apsargā, piemēram, viens resns šerifs un trīs tievi armijnikei, no kuriem viens melnādains. Notikuma vieta apjozta ar lentu, blakus stāv armijas džīps. Notikuma vietā palaida studentu grupu. Pēc kāda laika katram atsevišķi palūdza atstāstīt redzēto. Ko tikai viņi nebija redzējuši! Kurš piecus nenormāli resnus šerifus, visus aziātus, astoņus tankus un pat vienu lidmašīnu. Kurš nevienu sargājošo personālu nebija redzējis. Kurš pat pāris beigtu alienu atcerējās. Vienvārdsakot, tie botāniķi izpīpeja, ka cilvēks bieži redz to, ko grib redzēt, un pēc kāda laika prāts un fantāzija piepin klāt vēl kādas visiem zināmas klišejas. Blodīnei - sunīti. Bērnam - lelli.

Wed, Dec. 22nd, 2010, 10:59 am
[info]lavendera

bija raidījums "Cilvēki dara vistrakākās lietas" - tur regulāri tika izspēlēts sižets, ka sarunu uz ielas sāk viens cilvēks, sarunas vidū starp runātājiem iziet strādnieki ar lielu finiera plāksni, un pēc tam sarunu no tās pašas vietas, kur pārtraukta, turpina cits cilvēks... neviens uzrunātais nez kāpēc nebrīnās, ka ceļu jautājušā tievā studentiņa vietā piepeši uzradies, piemēram, kultūrists rozā cepurītē un turpina interesēties, kur atrodas Vašingtona laukums :)

Wed, Dec. 22nd, 2010, 11:02 am
[info]antuanete

Aha, šito raidījumu redzēju - bija pamācoši.