Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
varētu jau pajokot tā, kā joko rietumu asie antiklerikāļi - visa maskulīnā garīdzniecība jau tāpat sen kleitās staigājot, un jo šovinistiskāka tā kļūst, jo greznākas kļūst viņu kleitas un krelles. Bet varētu arī nejokot, bet dot pa pirkstiem. Ne jau par to, ka kaut kādi pulciņi, biedrībiņas (un reliģiskās organizācijas formāli, likuma priekšā, ir tieši tādas) kaut ko tur ierobežo savos pagrabos. Vējabrāļi arī droši vien nav nekādi dūdieviņi (uzraksts uz vējabrāļa ādas jakas muguras: "ja tu šito lasi, tā kuce ir kaut kur nokritusi"), bet vairākumam nez kāpēc ir vienalga par šāda tipa mačismu. Pa pirkstiem jādod, ja viņi politikā bāžas un ne savās guļamistabās, un uz valsts budžetu pretendē. Ir lērums likumu pret dažāda veida diskrimināciju pieņemts, ar ko valstij, lai kā tai to negribētos, ir jārēķinās. Faktiski katrā svarīgākajā likumā ir kāds pants par diskriminācijas izskaušanu. Tās, kuras grib tajās apšaubāmajās biedrībās kaut kādu statusu (kas mani izbrīna pirmām kārtām, bet tas tā), lai labāk iet šo ceļu - dod pa pirkstiem varaskārajai pašpalīdzības pulciņu vadībai ar likumu palīdzību. Redzu, ka tur varētu būt patērētāju tiesību aizskārums, piemēram. Vai diskriminācija darba vietā, un tamlīdzīgi. Bet klaigāt, ka kaut kādā pašpasludinātā "men-only" pulciņā nelaiž iekšā sievietes, ir, piedodiet, beztabu līmenis. Plus vēl arī milzīga, absolūti nevajadzīga un jūsu nevis viņu pašu apmaksāta reklāma.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
On 4. Jūnijs 2016, 01:45, [info]unpy commented:
Diemžēl, reliģiskās organizācijas nav likuma priekšā "biedrībiņas", tām ir speciāls likums un no tā izrietoša ļoti speciāla attieksme. It kā nav žēl, bet no tā, cik pēdējā laikā netiek ievērots Satversmes pants Nr.99 - "Ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts", paliek bailīgi pat man. Un tiešām šī ir tā retā reize, kad nesaprotu, kā lai šito vājprātu aptur.
[User Picture]
On 4. Jūnijs 2016, 01:56, [info]simamura replied:
es tieši lasu to likumu. It kā jau nekādi baigie bonusi tur nav paredzēti, pat ne nodokļu atlaides, kādas ir daudz kur citur (ja neskaita atļauju neatskaitīties par pirmajiem 185tk eiro apgrozījuma gada laikā). Varbūt pa to arī jāuzsit. Nabaga tautai taču ļoti patīk skaitīt visādu naudu. Bet nu jā, adekvātas opozīcijas nav faktiski nekādas. Gribēšana tikt ordinētām nav pat sieviešu tiesības manuprāt, bet arī kaut kādas varas spēles.
On 4. Jūnijs 2016, 02:13, [info]unpy replied:
Viss sāls ir nekustamo īpašumu nodokļa jautājumos, atskaišu un naudas plūsmas kontroles lietās. Nekāds VIDs nekad nelien Baznīcā, jo nav Regulējuma :) Mūsu valstī ir divas svētās govis, kurām neviens neko nevar padarīt pilnīgi nejauša regulējuma trūkuma dēļ - reliģiskās organizācijas un augstskolas.

Nu, jā, bet tas viss štrunts, naudas un tā. Tu taču zini, kā šobrīd savu ietekmi pleš pareizticīgie Krievijā, mums sāk vilkt uz to pašu pusi un tas reāli biedē, mož jāiet kaut kādu nosacīti vienkāršo ceļu un aizvainotam valsts pilsonim pārmēru reliģiskā ņemšanās ne reliģiskajā lauciņā jāiesūdz Satversmes tiesā?

On 4. Jūnijs 2016, 02:20, [info]unpy replied:
Un, jā, izklausos pēc gļēva kūdītāja, bet es to vienkārši nedrīkstu darīt.
[User Picture]
On 4. Jūnijs 2016, 02:33, [info]simamura replied:
nu, uz Krievijas pusi velk ne tikai uzspēlētā reliģiozitāte, neofītu histēriskais entuziasms, bet arī visas tradicionālās vērtības, tradīcija "ar likumu aizliegt" nevis "ar likumu uzlabot", viscaur esošā korupcija kā panākumu atslēga pēc noklusējuma, ārējo ienaidnieku meklēšana un tā tālāk. Un lai gan esmu pārāk jauns un paviršs, man pat šķiet, ka nevis pēkšņi velk uz turieni, bet vēl nekad īsti nav bijis citādāk. Ir kaut kādi plīvuri, ES tur un Nato, ar ko liberāļiem piesegties un sociālie tīkli, kuros paironizēt un uzfleimot tiem 5-15%, kuri tos vispār te lieto, bet kopumā tendenci atbalsta bezmaz visi.
Ai, bet vispār ko tur - tev un man nekas dižs vairs nav paredzēts, un atlikumu diezgan baudpilni var novilkt Dekamerona režīmā, aizbarikadējoties dzīvokļa tālajā istabā. Vai kā Martai Savronskai paslēpties no totālā mēra kaut kur Alūksnē zem ķeblīša, lai blats princis tevi no turienes nejauši izvilktu un padarītu par imperatorieni.
On 4. Jūnijs 2016, 02:53, [info]unpy replied:
Sāku rakstīt visādu optimistisku figņu, tad padomāju, padomāju vēl. Man nav ko likt pretim tumsoņu atbalstītajam ceļarullim. Varu truli sēdēt zem benķa un naivi cerēt, ka tas ceļarullis mani neaizskars.
[User Picture]
On 4. Jūnijs 2016, 10:55, [info]ieva replied:
nopietni, tas procents ir tik mazs?
es kak raz domaaju netaa baazeetu projektu un gribu datus - can u direct me somewhere pls?
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 00:18, [info]simamura replied:
nu, var sākt ar šo: http://www.lia.lv/statistika/
izskatās gan optimistiskāk, nekā es stāstu, bet man tobrīd prātā bija neta guru Medņa stāsts par regulārajiem un power jūzeriem.
* * *
On 4. Jūnijs 2016, 12:37, [info]liljabrik commented:
Es personiski klaigĀju tāpēc ka viñi to dara mana Dieva vārdā, un privatizē dieva gribu, it kā dievs negribētu sievietes
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 00:21, [info]simamura replied:
bet kā tu vari zināt, ka Tavs un šo nepatīkamo cilvēku dievs ir viens un tas pats? Un pat ja ir tas pats, kā var zināt, ka viņi, nebūdami tavi domubiedri, nemelo un neizliekas?
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 02:20, [info]ieva replied:
"There is but one God"
Dievs vienmeer ir tas pats, atshkjiras tik skatu lenjkjis.
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 10:54, [info]simamura replied:
nu, jā ,tā ir, nepareizi formulēju jautājumu. Bet ir taču tāds spektrs konfesiju, novirzienu un kustību, ka tiešām atliek vien atrast domubiedrus. LELB man tādā ziņā nav nekas autoritatīvāks par kādu privātu sektu Dundagas mežos. Kā to var privatizēt viena institūcija, gan nesaprotu.
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 11:57, [info]ieva replied:
stratēģiski piekrītu, ka ir ir divas iespējas - izstāties vai dot pretī struktūras ietvaros.
ja izstāšanās ir organizēta, tā patiesi var būt ļoti spēcīga atbilde, jo dzirnavas nevar griezties bez ūdens vai vēja, kas nu tās dzen. kopumā ļoti luterisks solis, kas šajā situācijā, iespējams, būtu pat loģisks, ja reiz attiecīgais vīru pulciņš nav gatavs uz dialogu.
taču, no otras puses, latvija ir tik ļoti maza, ka ir diezgan nejēdzīgi šķelt šīs jau tā niecīgi apdzīvotās struktūras vēl tālak. te piemērojams tas pats ūdens/vēja, proti, resursu arguments, kura dēļ, manuprāt, ir svarīgi tomēr atrast risinājumu, atvērt reālu sarunu kanālu struktūras ietvaros.
on the other hand, i might be wrong. man vnk liekas, ka ir kkāds resursu minimums, kas nepieciešams, lai nodrošinātu struktūras pastāvēšanu un attīstības iespējas. es te tādā diezgan darviniskā manierē tam pieeju - vēl viens nīkoļojošs stādiņš tikai izniekotu zemes resursus, saproti? mēs esam ļoti maza un nabadzīga kopiena, to nedrīkst aizmirst - šī nav nekāda sv. romas impērija.
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 13:43, [info]simamura replied:
2008. gadā Arhitektu savienība bija nikuļojoša pensionēto kolēģu pašpalīdzības biedrība - no biedru naudu budžeta tur kādam komunālos parādus nomaksāja, sametās reizi gadā slēpošanas braucienam uz Tatriem, lai pēc tam uztaisītu fotoizstādi Arhitektu namā no atvaļinājuma bildēm ar sarkaniem datumiņiem uz stūra. Un tādā garā.
Bet jaunie arhitekti bija sadibinājuši četras piecas sīkas alternatīvās biedrības, kurām ietekme bija tikpat niecīga, kā vecajai, tradīcijām bagātajai. Tviteri toreiz šeit neviens vēl nepazina, Draugiem bija populārāks par feisbuku n reizes.
Nu, un tad mēs daži pēc vienas iedzeršanas uzrakstījām manifestu, ka jāņem vecā savienība uz masu (reputācija jau gatava kops 1924. gada, vajag tik sapurināt). Un divās nedēļās savienībā iestājās 50 jauniešu. Pietika balsu, lai mainītu statūtus, pārvēlētu valdi uztaisītu vairākus publiskus fleimus pret korupciju būvniecībā - vecie pat nesaprata, kas notiek.
Ir atkal mazliet atslābums, bet visas politiskās tēzes, no kurām daudzas es te vienatnē tāpat kā savu cibu toreiz sarakstīju, strādā vēl šodien.
Tā ka jā, tev taisnība.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry