Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
varētu jau pajokot tā, kā joko rietumu asie antiklerikāļi - visa maskulīnā garīdzniecība jau tāpat sen kleitās staigājot, un jo šovinistiskāka tā kļūst, jo greznākas kļūst viņu kleitas un krelles. Bet varētu arī nejokot, bet dot pa pirkstiem. Ne jau par to, ka kaut kādi pulciņi, biedrībiņas (un reliģiskās organizācijas formāli, likuma priekšā, ir tieši tādas) kaut ko tur ierobežo savos pagrabos. Vējabrāļi arī droši vien nav nekādi dūdieviņi (uzraksts uz vējabrāļa ādas jakas muguras: "ja tu šito lasi, tā kuce ir kaut kur nokritusi"), bet vairākumam nez kāpēc ir vienalga par šāda tipa mačismu. Pa pirkstiem jādod, ja viņi politikā bāžas un ne savās guļamistabās, un uz valsts budžetu pretendē. Ir lērums likumu pret dažāda veida diskrimināciju pieņemts, ar ko valstij, lai kā tai to negribētos, ir jārēķinās. Faktiski katrā svarīgākajā likumā ir kāds pants par diskriminācijas izskaušanu. Tās, kuras grib tajās apšaubāmajās biedrībās kaut kādu statusu (kas mani izbrīna pirmām kārtām, bet tas tā), lai labāk iet šo ceļu - dod pa pirkstiem varaskārajai pašpalīdzības pulciņu vadībai ar likumu palīdzību. Redzu, ka tur varētu būt patērētāju tiesību aizskārums, piemēram. Vai diskriminācija darba vietā, un tamlīdzīgi. Bet klaigāt, ka kaut kādā pašpasludinātā "men-only" pulciņā nelaiž iekšā sievietes, ir, piedodiet, beztabu līmenis. Plus vēl arī milzīga, absolūti nevajadzīga un jūsu nevis viņu pašu apmaksāta reklāma.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 10:54, [info]simamura commented:
nu, jā ,tā ir, nepareizi formulēju jautājumu. Bet ir taču tāds spektrs konfesiju, novirzienu un kustību, ka tiešām atliek vien atrast domubiedrus. LELB man tādā ziņā nav nekas autoritatīvāks par kādu privātu sektu Dundagas mežos. Kā to var privatizēt viena institūcija, gan nesaprotu.
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 11:57, [info]ieva replied:
stratēģiski piekrītu, ka ir ir divas iespējas - izstāties vai dot pretī struktūras ietvaros.
ja izstāšanās ir organizēta, tā patiesi var būt ļoti spēcīga atbilde, jo dzirnavas nevar griezties bez ūdens vai vēja, kas nu tās dzen. kopumā ļoti luterisks solis, kas šajā situācijā, iespējams, būtu pat loģisks, ja reiz attiecīgais vīru pulciņš nav gatavs uz dialogu.
taču, no otras puses, latvija ir tik ļoti maza, ka ir diezgan nejēdzīgi šķelt šīs jau tā niecīgi apdzīvotās struktūras vēl tālak. te piemērojams tas pats ūdens/vēja, proti, resursu arguments, kura dēļ, manuprāt, ir svarīgi tomēr atrast risinājumu, atvērt reālu sarunu kanālu struktūras ietvaros.
on the other hand, i might be wrong. man vnk liekas, ka ir kkāds resursu minimums, kas nepieciešams, lai nodrošinātu struktūras pastāvēšanu un attīstības iespējas. es te tādā diezgan darviniskā manierē tam pieeju - vēl viens nīkoļojošs stādiņš tikai izniekotu zemes resursus, saproti? mēs esam ļoti maza un nabadzīga kopiena, to nedrīkst aizmirst - šī nav nekāda sv. romas impērija.
[User Picture]
On 5. Jūnijs 2016, 13:43, [info]simamura replied:
2008. gadā Arhitektu savienība bija nikuļojoša pensionēto kolēģu pašpalīdzības biedrība - no biedru naudu budžeta tur kādam komunālos parādus nomaksāja, sametās reizi gadā slēpošanas braucienam uz Tatriem, lai pēc tam uztaisītu fotoizstādi Arhitektu namā no atvaļinājuma bildēm ar sarkaniem datumiņiem uz stūra. Un tādā garā.
Bet jaunie arhitekti bija sadibinājuši četras piecas sīkas alternatīvās biedrības, kurām ietekme bija tikpat niecīga, kā vecajai, tradīcijām bagātajai. Tviteri toreiz šeit neviens vēl nepazina, Draugiem bija populārāks par feisbuku n reizes.
Nu, un tad mēs daži pēc vienas iedzeršanas uzrakstījām manifestu, ka jāņem vecā savienība uz masu (reputācija jau gatava kops 1924. gada, vajag tik sapurināt). Un divās nedēļās savienībā iestājās 50 jauniešu. Pietika balsu, lai mainītu statūtus, pārvēlētu valdi uztaisītu vairākus publiskus fleimus pret korupciju būvniecībā - vecie pat nesaprata, kas notiek.
Ir atkal mazliet atslābums, bet visas politiskās tēzes, no kurām daudzas es te vienatnē tāpat kā savu cibu toreiz sarakstīju, strādā vēl šodien.
Tā ka jā, tev taisnība.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry