Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
"Krievu kultūra, krievu kultūra, nu, kas tā ir – tā vienmēr bijusi dažu izsmalcinātu intelektuāļu piesegs pretīgajai krievu dzīves īstenībai. (C) Pavlovskis, (pārstāstā.)
Bet kura kultūra tāda nav, un ir kas vairāk? Iztēlojieties nepatīkamāko un varbūt pat ne pašu nepatīkamāko kaimiņu urlu ar ieroci rokās. (Ne krieviju kā LV "kaimiņu" un pat ne krievu no savas vai blakusmājas. Bet to ikdienas kaimiņu, kas mēdz ņirdzīgi uzdirst garāmejošai sievietei vai jebkuram citam, kas nav līdzīgs pašam, uzšķērst kaķi joka pēc un pēc tam apmīzies izgulēties pieturā. Puškina kultūra, ha, Dostojevska kultūra (abus tagad ķidā kā lielkrievu šovinistus, pat Čaikovskim vēlreiz par viņa 1812 tiek), bet vai mums te ir kaut kāda pirmā eiropieša Raiņa visaptverošā kultūra? Un Tīrona jau nu nav ne tik. Šķidrs gurnauts tā kultūra virs vāji slēptā izvarotāja rīka.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:17, [info]dombrava commented:
Njā, nav grūti iztēloties, kā pagātnē latvieši, varbūt pat ne urlas, bet ne arī intelektuāļi, bravurīgi šāva ebrejus un izvaroja viņu sievietes. Nav jau tā, ka vecmāmiņu stāsti būtu uzticamākais vēstures avots, bet nav arī pamata norakstīt kā tikai subjektīvās atmiņas.
* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:18, [info]usne commented:
ēbreju kultūra tāda nav
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:23, [info]usne replied:
starp citu arī indjāņu
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:32, [info]simamura replied:
Nu, nez. Ir vecā derība un ir nebeidzamie pirmskolonizācijas cilšu kari. Viena lieta gan interesanta un apsverama -- ilgstošs apspiestā un izstumtā statuss, kas liek pārvērtēt nezvēru sevī, lai meklētu ceļu "atpakaļ" uz civilizāciju un iekļautību.
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:35, [info]usne replied:
bībeles teksti nav nopietni uztverami, lai izdarītu kādus secinājumus par tik tālu vēsturi un svarīgi redzēt, kurš sevī zvēru nes visilgāk un krievi, kopā ar alakjeda ir čempioni.
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:59, [info]honeybee replied:
Uhhh, kura "indiāņu" kultūra? Jo nu viņu izpēte ir daudz problēmu, bet es gribētu gan redzēt tādus "trū pacifistus nevienam neko nedarīt pāri" pirmskristiešu "indiāņus"
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 21:00, [info]usne replied:
tru pacifisms vispār nav cilvēka dabā, to ieviesa dzīves apstākļu uzlabošanās zinātnes un kultūras sasniegumi
mēs ne ar ko neatšīramies no citiem plēsīgiem zīdītājem, kā tikai ar savu netipsko attīstību
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2022, 00:18, [info]usne replied:
jā, ienaidnieks tomēr bija iebrucējs, tas jau tomēr nenotika eiropas teritorija, turklāt jārēķinās ar to, ka mums visiem ir cilvēka daba, bet daži joprojām pamanās izcelties vairāk.
iedomājies cik krievijā pēc šī kara staigās apkārt sevi realizējuši pedofīli ?
* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:43, [info]honeybee commented:
Es pat neietu tik tālu ka gurnauts dažos gadījumos
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 20:57, [info]simamura replied:
Jā, tiesa, daudzos gadījumos tā ir tieši tas, kas kačā nepiesegtu kauslīgumu un nodrošina erekciju
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 21:00, [info]honeybee replied:
Bet nu vismaz erekciju nodrošināja reizēm :/
* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2022, 23:28, [info]begemots commented:
Tā vispār var piekrist, bet par kultūru atšķirībām runājot, interesanti būtu redzēt, kas, piemēram, Krievijā ir mainījies kopš 1991. ar apkārtējās vides kārtību.

Tas ir, pie mums, protams, ir baisas vietas, bet man ir vismaz radies iespaids, ka procentuāli kopš privātīpašuma (un ar to saistītās neatkarības) atjaunošanas cilvēki pamazām arvien vairāk kopj nekā nekopj savu apkārtni. Neskatoties uz mežā izmestajām riepām, utt.

Varbūt tāpat ir Krievijā, bet vismaz līdz šim man šķiet, ka tas ir viens fenomens, kas kopš padomju laiku beigšanās tur nav baisi mainījies, vismaz ne ārpus pilsētu pašiem centriem.

[User Picture]
On 6. Aprīlis 2022, 15:25, [info]simamura replied:
kopš 2007. gada tur vairs neesmu bijis, bet esmu gatavs lietot Ņevzorova datus, kurš saka, ka 40 mlj cilvēku tur joprojām pazīst tikai sausās atejas.
* * *
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2022, 13:32, [info]vilibaldis commented:
Un nevajag nemaz urlu un arī nacionālajai piederībai nav nozīmes, paskatoties Delfu vai FB komentātorus - Nedo Dies! juku laiki un pieja ieročiem... Visatļautības zvērs palaist savā vaļā vairs nebūtu savaldāms.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2022, 15:27, [info]simamura replied:
jā, tieši tā. Vietējie naciķi visu laiku ir uzvedušies kā žiriki
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry