sieramaize ([info]sieramaize) rakstīja,
@ 2021-04-27 00:26:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
piedošanas koncepts ir reāli lielākais scams, more like kaut kāda gaslighting forma, šķiet. Kāds prikols ir prasīt piedošanu no cilvēka, kas nejūt vēlmi piedot (sevišķi, ja to apzinās abas puses). Tikai tāda knapa formalitāte vien ir. Pateikšu "piedod" tikai, lai otrs nomierinātos, bet īstenībā jau tas vārds neko nenozīmē. Nē, es Tev nepiedošu, nepiedošu, jo tā lietas nestrādā. Tā vietā atcererēšos izdarīto, visus kas kāpēc kad un kā, accordingly mainot savu attieksmi un uzvedību, mācoties no notikušā. Un tas, ka es nepiedodu, nenozīmē, ka dusmojos vai turu ļaunu prātu (latviešu valoda dažreiz ir tik ugly, vai arī es vnk nemāku atrast labus vārdus). Mēs taču varam turpināt dzīvot arī ja nav notikusi "piedod, atvaino" apmaiņa. Mēs pat varam palikt draugi un mīļotie, nepiedodot viens otram.
Šis man atgādina indulgenču (tā to vārdu loka?) pārdošanu viduslaikos. Ķipa viens vārds, viens papīrīts un tev taps piedots. Cik viegli mēs, cilvēki, tomēr pārdodamies.

https://www.youtube.com/watch?v=fregObNcHC8


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]snauts
2021-04-27 09:05 (saite)
Man šķiet, ka tu savā tekstā putrojies starp piedošanu un atvainošanos.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sieramaize
2021-04-27 09:27 (saite)
tā varētu likties, bet varbūt mēs dažādi saprotam abus konceptus, šis ir vairāk domāts par izdarībām, kas ir galīgi bad/ unforgivable. Protams, kādam vārds piedod var nozīmēt daudz, nesaku, ka tam nav nekāds value (tieši otrādi), arī es to izmantoju, kad patiesi tā jūtos. Tomēr to nevajadzētu tā mētāt apkārt, sagaidīt vienam no otra piedošanu, jo kipa tikai šādi var move on’ot. Nē, dažreiz cilvēks nevar un arī nevajag piedot, jo what the hell. Tas ir tik iededzināts kultūrā, “esi a bigger person, piedod viņam”. Also, kas tas par pieņēmumu, ka, ja es nepiedodu, tad turpinu vārīties dumsās, turu a grudge. Nē tacu
Un tu esi no sirds piedevis visiem, kas sataisījuši vienus vai citādus sūdus?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snauts
2021-04-27 10:02 (saite)
Nē, protams, ka neesmu visiem piedevis, kas es kāds svētais vai? Tomēr manā vārdnīcā piedošana ir kaut kas dziļi personīgs un tieši saistīts ar dusmu un aizvainojuma mazināšanu, nevis ar šo jūtu komunicēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?