Shelly -

Sep. 6th, 2007

03:56 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Atzīšos, esmu veca, svētulīga ņerkšķe, bet mani kaitina visie tie studentiņi, kas pamostas divas dienas pirms kursa darba nodošanas un tad pa labi/pa kreisi sāk dalīt savas šā tā uz ātru roku uztapinātās anketas ar žēlabainiem lūgumiem "ak, izglābiet mani, izglābiet mani". Pirmkārt, augstākā izglītība mūsu valstī nav obligāta - negribi mācīties, nemācies. Vai arī tad mamma pārlik spār celi un nopēr, vai? Otrkārt, man paliek maķenīt baisi, ka pēc tam, pēc šitiem "trīs dienas pirms termiņa viss kurss pamodās un skaļi iekliedzās izbrīnā" spriedīs par visas izglītības it kā neesošo kvalitāti.

(11 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]krii
Date:September 6th, 2007 - 04:07 pm
(Link)
Piekrītu! Un kā vēl!
/Vecas, aizkaitinātinātas nūģes balsī, bet ļoti no sirds/
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:September 6th, 2007 - 04:09 pm
(Link)
kas tie par kursadarbiem, kas aizstāvāmi semestra pašā sākumā? >:|
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]toadbeauty
Date:September 6th, 2007 - 04:09 pm
(Link)
mhm...
/savilkusi nīgru feisu, piekrītoši māj/
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:September 6th, 2007 - 04:16 pm
(Link)
Tev taisnība:(
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:September 6th, 2007 - 04:19 pm
(Link)
bet Tu zini, es tik sirsnīgi un goprātīgi savulaik studēju, ka neguvu tai laikā citu pieredzi, piemēram, darbā. dzīvoju uz vecāku, tad uz vīra rēķina. es zinu, ka Tu to varēsji savienot, bet es ne.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 6th, 2007 - 04:24 pm
(Link)
Nu, es savienoju tikai bakalaura beigās/maģistros.
Turklāt common - tāpat ir skaidrs, kas tas laiks būs jāatrod, dziedi vai raudi. Un velkot termiņus, laika vairāk nepaliek. Runa ir par elementāru plānošānu.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]sii
Date:September 6th, 2007 - 05:23 pm
(Link)
mani gan, atzīšos, vairāk satrauc pasniedzēji, kuriem viss pofig un kuri šito visu pieļauj, jo students jau tikai izmanto situāciju, ka visur var izšļūkt cauri, pieliekot ļoti minimālas pūles. pie pasniedzējiem, kas baigi visu ko prasa, liek pārstrādāt sūdīgus darbus un reāli prasa ievērot visus termiņus, kuru neievērošanas rezultātā vienīgais veids, kā nokārtot kursu, ir pierakstīties uz to nākamgad un iekļauties termiņos, studenti tomēr arī vairāk dara.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:September 6th, 2007 - 05:55 pm
(Link)
Ļoti vērtīga piezīme.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]merrick
Date:September 7th, 2007 - 11:00 am
(Link)
Hehe, piekrītu. Bet nu, man no kursa kursa darbu *laikā* nodeva es un vēl viens cilvēks. Pārējie ar to nodarbojas šobrīd.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:September 7th, 2007 - 04:17 pm
(Link)
Pirmkārt, par izglītības kvalitāti spriež ne tikai pēc studentiem, bet arī pēc tā, ko viņiem māca. Kas šur tur nemaz tomēr nav līmenī.

Otrkārt, ja nu tas vēl būtu OK, ko māca, tad tas apstāklis, ka pasniedzēji reāli cenšas savus studentus izvilkt (manā pieredzē 90% gadījumu - vienīgais izņēmums bija LKA briti, kur ņēma pa šerpo, bet tāpat arī ārpusspecialitātes kursi bija hehē), tas ir krimināli.

Cik saprotu, visa problēma ir tajā, ka tie paši pasniedzēji, kuri māca, arī pieņem eksāmenu. Lai arī tā nevajadzētu būt un citur pasaulē arī parasti nav!

Un kā tu šūposi ārā savus studentus - tad jau tev var paprasīt, vai gan tu proti pasniegt, ja jau tavi studenti masveidā lido?
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:September 7th, 2007 - 09:22 pm
(Link)
jā, taisnība ir. un no otras puses - ja var tikt cauri bez miesas bojājumiem un reāliem sodiem, stresa lēkmes neskaitot, kāpēc ne? jo cilvēks, diemžēl, ir slinka būtne, kam ļoti patīk nodarbes, kas ar tiešajiem pienākumiem ir minimāli saistītas.
man vairāk kauns par tādiem krutajiem pasniedzējiem, kas darbus izlaiž cauri un pēc tam ņerkst par to, ka visi gudrie cilvēki jau ir emigrējuši un necieš no bezmiega, parakstot darbus, kam labi ja ievadu un bibliogrāfiju caurskatījuši. un baisi, ka tādi, ar pāris gadu lielu akadēmisko pieredzi ieņem nopietnus amatus un taisa karjeru
(Reply to this)