Shelly - Spalvainas idejas manā dzīvē

Mar. 8th, 2010

10:56 pm - Spalvainas idejas manā dzīvē

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Labi, jāatzīstas. Mana foršā kolēģe ir mani sakoļījusi piedalīties Nordea maratona mazākajā distancē.
Skrējusi es neesmu kopš skolas gadiem. Tolaik man to pat patika darīt, 1600 metru skriešana ir viena no retajām labākajām atmiņām par skolas fizkultūras stundām, bet tas bija pirms desmit gadiem. Desmit nopīpētiem gadiem, ja atļauts piebilst. Taču tagad es atkal nepīpēju. Un es aktīvi staigāju. 3-4 reizes nedēļā pa 4-5km. Un pamazām man sāk gribēties vairāk. Ātrāk. Augstāk. Un tad nāk atklāsme (jeb kolēģe, kam pienācis laiks gatavoties alpīnisma sezonai) - un piepeši man tāaaa gribas, mēli izkārušai, skriet tos 5 km, ka ne izturēt!
Tāpēc es sāku kā kārtīga sieviete - ar iepirkšanos. Es sāku ar apavu meklēšanu, jo manas iepriekšējās botes ir mirušas varoņa nāvē, sapūstot šīs vasaras lietos.
Nolemju neņemt neko specifisku, un orientēties uz bezsniega apstākļiem (nav jau vairs tālu). Saprāts saka, ka Mizune (labots: Mizuno) Wave Precision vai Wave Ultima sola labu amortizāciju par sakarīgu cenu (palasīju smalku literatūru, un sapratu, ka man ir ūdens ceļgalā nē, bet nepietiekama pēdas pronocija), bet bērns manī nespēj atraut acis no Nike Dual Fusion, kas neko nepiedāvā, toties tām ir koši koši rozā zoles, kas izskatās vienkārši kolosāli. Mammu, gribu!!!
//Vēl saprāts, protams, saka, ka internetā viss ir lētāks nekā veikalā, bet vai tad es varu gaidīt?

(8 comments | Leave a comment)

Comments:

From:[info]mans_psihiatrs
Date:March 9th, 2010 - 01:44 am
(Link)
da v pizdū jūs,biroja meitenītes ar saviem "megasuperforšijaukiņajiem" kolēģiem un parejo šitu
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:March 9th, 2010 - 02:44 am
(Link)
nav rocinju, nav cepuminja.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:March 9th, 2010 - 07:16 am
(Link)
Jā, plikņu šeit nebūs. :/
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]ld
Date:March 9th, 2010 - 02:43 am
(Link)
apavi ir svariigi, jaa.
mees shodien arii saakaam organizeeties komandu skreejienam.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:March 9th, 2010 - 08:48 am
(Link)
Nike liek lielu uzcenojumu par ziimolu. Skrieszanai veltiito zhutnaalu apavu topos vinju krosenes nemaz nav pirmajaas vietaas. Pati skrienu adidas krosenees, kas maksaaja gandriiz 2 x mazaak kaa liidziigu parametru nike. Mans faateris, kas ir maratonskreejeejs ar lielu staazhu, peedeejaas krosenes, ko nopirka bija tieszi mizune. Par apavu pirkszanu netaa, nu nezinu vai taa ir laba doma. Skrienamiem apaviem ir jaabuut mazlietinj lielaakiem nekaa ielas, peeda mazliet uzpamst un ja apavi nav ar mazu rezerviiti var palikt bez iikszkju nagiem.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:March 9th, 2010 - 10:31 am
(Link)
Internetā noteikti nevajag pirkt, vismaz kamēr nezini, kā konkrētais modelis der tieši uz Tavas kājas. Pie tam var gadīties, ka viena un tā paša modeļa vienāda izmēra apavi tomēr mazliet atšķiras - man šitā izgāja ar štatos pirktajām Merell botām.
Galvenais kritērijs imho ir - kā iecerētajā apavā jūtas Tava (un tikai Tava!) kāja - arī pieredzējušiem skrējējiem katram ir savi iecienītie ražotāji, jo viens labāk jūtas Salomon apavos, cits - Adidas, tīri kājas īpatnību dēļ.
Nike tieši Eiropā ir neadekvāti dārgi, bet var pirkt, ja trāpi uz labām atlaidēm, šai ziņā zelta bedre var izrādīties citādi pārāk dārgais Elkors; exvīrietis savulaik tur ļoti labus Adidas multisporta apavus dabūja par smiekla naudu.
Un nevajag novērtēt par zemu arī rozā zoles - ja Tev liekas, ka ar tām būs vieglāka skriešana, tad tā arī notiks, jo ar rozā zolēm Tu sev labāk patiksi un būs lielāka motivācija viņas vilkt kājās un skriet!
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]casiopea
Date:March 9th, 2010 - 11:20 am
(Link)
ja mizune= Mizuno
tad njem to, ar adidas un nike var tikai kájas saboját (celjgalus un gurnu locítavas, nu labi arí potítes, vinjam ir sameraa slikta amortizácija un gala rezultáts péc ilgas skrieshanas ir sápes)

vel asics var njemt.
vispár es skréju ar visádám bet péc páris nepatíkamiem atgadíjumiem garákos gabalos nomainíju botas uz mizuno un noticéju. tagad vairs nepazístu nevienu no músu pazinjám kas skrien ar citám botám ká mizuno vai asics.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]minchux
Date:March 9th, 2010 - 11:35 am
(Link)
Nu ja kāds kaut kur sauc kaut ko par skriešanu izteikties, es tūdaļ klāt :D!
Tātad, ja tev ir luste un laiks vari izmēģināt to, ko piedāvā sportlat veikali un man liekas, ka vēl viens uz cēsu ielas - Maratons vai kautkas tamlīdzīgs. Tur vari iziet bezmaksas testu, lai zinātu kā tev pēda - liec uzsvaru uz priekšu vai aizmuguri. Bet pati galvenā ir sajūta iekšā. Kad Dzin pirkām botas, es iedevu visdārgākos, kas manuprāt piemēroti skriešannai un tad lai izbauda fīlingu, atcerās un tad pamazām ejot uz lētākām - kurās ir līdzīga tā patīkamā sajūta. Dārgāki ne vienmēr ir labāki, protams, bet mēdz tur visādas patīkamas fīčas būt - piem. vieglāki, kājai labāk pieguļ etc.
Man jau liekas, ka Asics ir feini, bet man pašai ir pirms 5 gadiem pirkti naiki Sportlanda lētajā kaktā(neatceros kā to nocenoto stūri sauca), zini nesūdzos. itkā jau ar vienām botēm varot ciktur 400km noskriet(amortizācija mazinās), bet to greznību jau atļaujas tikai tie, kas tād botes drillē katru dienu 2x dienā :).
Nu un ja, piekrītu arī antuanetei par tām rozā zolēm. Man tagad vispār ir tāds savalkāts asics treniņtērps, kas vēl ir pa lielu un man liekas, ka ja man būtu tas jaunais-vieglais-smukais-plānais-siltais, tad gan es skrietu, uj kā skrietu :D! Bet iekšējais žīds mani tura un 100EUR par klozītēm skriešanai negrib ļaut izdot.
(Reply to this)