03:39 pm - Es un pīrāgi
Milzs paldies visām padomdevējām http://klab.lv/users/shelly/990043.html, esmu izvilkusi no krāsns mūžā pirmo pašcepto pīrādziņu plātni. No Tešla sarkanās mīklas, un, kā jau draudēju, ar sēnēm. Domāju, ka visumā rezultāts uzlūkojams pozitīvi, garšo, kā jau tikko cepti pīrādziņi, silti un pufīgi.
Iebildumi:
- pagaidām visai vāji saprotu, cik daudz pildījuma vajag cik daudz mīklai. Pagaidām vakariņās vīrs dabūs ēst sēņu mērci, jo man ir pāri palicis puse sagatavota pildījuma, un vēl 0,5 kg sēņu ledsskapī. Dabūšu cept pīrāgus arī radiniekiem.
- manējie pīrāgi nespīd, ar visu sakulto olu. :(
- Cilājot pīrāgus ar lāpstiņu, uzreiz acu priekšā nostājās nelaiķe vecmāmiņa, kas katros Ziemassvētkos bēdīgā, trīcošā balstiņā skaitīja "pīrāgam, nabagam abi gali nodeguši". Aizmugurē ceptie ir pabāli, kamēr priekšējiem stipri nodegušas apakšas - mums ir veca un patiesībā nekam nederīga cepeškrāsns, kas dažādos stūros deg ar dažādu intensitāti. Visspožāk tā deg kreisajā priekšējā stūrī, un pīrāgi par to bezkaislīgi ziņo. Bet ja vēl silto, trauslo un drūpošo izstrādājumu uzmanīgi satver pirkstos un ar nazi no apakšas pakasa, pīrādziņš top kā jauns, un pat nepateiksi, kam tas cauri gājis.
- Es nemāku taisīt klasiskās formas pīrādziņus - nu, tādus, kā visi pieklājīgi speķa un kāpostu, un kartupeļu pīrādziņi, tādus smukus pusmēnešus. Pagaidām sataisīju trīsstūrus a ļa buljona pīrāgi, "aploksnītes" un kaut ko līdzīgu rozītēm.
Nākošajiem droši vien pamēģināšu arī dzelteno Teslu. Un noteikti gribu uzcept tunča pīrāgus (mums ir pilns ledsskapis ar tunci!).
| From: | coma |
Date: | December 30th, 2009 - 04:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
tos pusmēnestiņus jau taisa no rauga mīklas, nevis kārtainās.
| From: | shelly |
Date: | December 30th, 2009 - 04:08 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha :/ Es no tā vispār neko nesaprotu :/
| From: | coma |
Date: | December 30th, 2009 - 04:11 pm |
---|
| | | (Link) |
|
par tiem, kas neko nesaprot, jau ir padomāts - veikalā pārdod kastītes ar, šķiet, Dobeles dzirnavnieka rauga mīklas sauso maisījumu, ko atliek tik vien kā iebērt bļodā, apliet ar ūdeni, samaisī un pēc kāda laiciņa jau var taisīt pusmēnestiņus atsperdamies.
| From: | shelly |
Date: | December 30th, 2009 - 04:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vai, cik labi!
No tešlas arī jātaisa trīsstūrīši, tā ka viss ir pareizi.
Vakar ēdu lielisku pīrāgu no tešlas, kas cepts garenajā kēksa formā - tajā ieklāj mīklu, uzklāj virsū, maliņas aizdarina ciet, bet pildījumā daudz maltās gaļas ar sīpoliem. Tavā gadījumā var ātri izlietot lielu daudzumu sēņu, tikai droši vien jāsajauc ar sakultu olu, lai pildījums griežot pārāk nejūk laukā.
| From: | lux_y |
Date: | December 30th, 2009 - 04:52 pm |
---|
| | | (Link) |
|
maltā gaļa vispirms apcepta?
Nezinu, bet droši vien jā.
| From: | shelly |
Date: | December 30th, 2009 - 05:46 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Man ar liekas, ka jā, tā kārtainā mīkla tik ātri tiek gatava, pa 15 min, ka gaļai nepietiks.
ņam ņam :)
man pēc trim piparkūku cepšanas piegājieniem šobrīd bišķi piegriezies, bet kaut kad jau vajadzētu mēģināt izcept arī pīrāgus. starp citu, nezinu, ko tur visi/as šausminās, ka rauga mīklu uztaisīt grūti, es pirmoreiz mūžā kaut ko cepu pirms pāris mēnešiem un uztaisīju rauga mīklu easy-peasy.
Iesācēja veiksme - man reizēm sanāk, reizēm nesanāk, tāpēc rauga mīklu taisu ļoti nelabprāt :)
droši vien :) bet katrā ziņā pēc aprakstiem man daudz sarežģītākas izklausās visādas kārtainās mīklas, kas tur jāloka un jāgriež un vēl visādi jāburās
Kārtainā mīkla, imho, ir sarežģītāka, tieši tāpēc viņu parasti pērk veikalā, sasaldētu :)
From: | lapsa |
Date: | December 30th, 2009 - 05:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
oj - es kā reizi rītdien taisos :)
pirms n-gadiem, kad cepu, ar sanāca labi
| From: | lux_y |
Date: | December 30th, 2009 - 04:55 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Es reizēm pērku mīklu Mārtiņa Beķerejā - gan rauga, gan kārtaino.