Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2017-10-10 09:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaut kādā internetā es reiz izlasīju, ka kārtīgu cilvēku noslēpuma atslēga ir.. Ā, jā, kas tie tādi kārtīgi cilvēki? Tie ir cilvēki, kam mājās (un vispār) valda priekšmetiska kārtība. Nu, ka nav bardaka. (Bet tas katram individuāli, kā grib, tā dzīvo, vai ne.)
Tātad, kas ir tas noslēpums, kā viņiem izdodas uzturēt kārtību?
(Nē nu ok, es neesmu briesmīgi nekārtīga, bet reizēm man pašai prasās mazliet vairāk kārtības, un internets, oi, internets ir pilns ar dažādas pakāpes stulbuma derīguma ieteikumiem.)
Bet viens jēdzīgs padoms ir lietas darīt uzreiz. Un es jau nesekoju daudziem padomiem, bet šis te man pats reizēm ielec prātā. Nu tur, atnāku mājās, novelku kurpes, nometu kaut kur un tad galvā tāds 'ding-dong-ding-dong', noliec vietā uzreiz. Un tad parasti es tā arī izdaru. Tagad arī, darbā zem galda izkritušas divas monētas, es paceļu, lieku kaut kur uz galda un atkal dingdongs, liec makā, liec makā uzreiz. Sīkums, vai ne? Bet strādā. Mazliet strādā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jojo
2017-10-10 10:14 (saite)
es esmu diezgan kārtīga, noslēpums, kad beidz kaut ko darīt, uzreiz noliec visu vietā.
nu, pirms tam, katrai lietai jāatrod sava vieta, un tad uzreiz, kā pabeidz, noliek vietā. piem, ienāk pa durvīm, mašīnas atslēgas uz āķa, somu, kur nu tavai somai vieta, jaku uz pleciņiem un skapī, kurpes, kur nu āra kurpēm vieta u.t.t. -
pabeidz taisīt vakariņas, traukus, piederumus, produktus noliek vietā, lasa grāmatu, beidz lasīt, noliek uz naktskapīša vai kur nu tavai šī brīža lasāmgrāmatai vieta

un tad noteiktas lietas, ko vienmēr dara katru rītu un katru vakaru. e.g., no rīta noklāj gultas un pēc dušas izslauka dušu, vakaros iztīra virtuvi -

un apm reizi nedēļā slauka putekļus, grīdas, maina gultasveļu, et.c.

un neglabā lieku - ko nelieto, to atdot vai izmet

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2017-10-10 10:15 (saite)
Taisni tā, taisni tā, tu pati esi kā viss internets, pilns ar pareiziem un labiem padomiem. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]jojo
2017-10-10 11:28 (saite)
lūk. papliķējām sev uz pleciņa un dzīvojām kārtīgi tālāk. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2017-10-10 11:34 (saite)
Vot bērnu gultas es neklāju. Tur ir Midzenis un bordelis. Un viņi tur tā arī dzīvojas. Un patiesībā,nav jau, kur "noklāt". Nav vietas segām. Augstākais sasniegums vienvasar, ka paši pārstiepj pāri pledus, bet ilgi neturējās. Jo viņi tajos pledos tin kaķi, tinas paši.utt. Bet istabu paši tīra un kārto pēc stingra grafika, kurā neietilpst gultu noklāšana.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tethys_
2017-10-10 13:13 (saite)
Šis ir viens no tiešām labajiem ieteikumiem. Neesmu ļoti kārtīga, bet ir tomēr kaut kāds līmenis, kas vajadzīgs. Tad nu saskaros ar tādu vienu, kam visu izdarīt var tikai "vēlāk". Izlēju tēju - vēlāk, novilku drēbes, nometu uz grīdas - vēlāk, izmētāju strādājot instrumentus - vēlāk.
Un ko tas nozīmē? Patiesībā tas nozīmē nekad, jo visu aizmirst vai gaida, ka sieva satīrīs.
Tā tas bardaks arī rodas. Bez šī piekopšanas kārtības nav, jo pēc tam vairs neatceras.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?