Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2013-01-22 12:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Spridzīgā vār(d)dotne
Par gada vārdu atzītā 'ziemotne' pēc atkārtotas izrunāšanas un ievietošanas kontekstā sāk šķist pieņemama, tomēr mans favorīts no visa tā publicētā saraksta (slēpņošana, glāstvirsma, pārgalvis, riteņotājs, klausāmgrāmata, likumkopa, reemigrācija) pilnīgi noteikti ir 'glāstvirsma'. Tas ir brīnumjauks vārds, kas tagad nozīmē skārienjutīgo ekrānu, respektīvi, tačskrīnu, un es to pilnīgi noteikti pieņemšu zināšanai. Manam tālrunim, starp citu, tieši ir sabojājusies glāstvirsma un es iešu uz telefonu remonta iestādi pie Bērnu pasaules un sacīšu iestādes darbiniekam tā: "Manam tālrunim nestrādā glāstvirsma, vai varat man palīdzēt?"
'Riteņotāji' vispār nezinkāpēc iekļāvies sarakstā, man domāt, tas tāds iegājies vārds jau ir. Vēl tur, iespējams, vajadzētu būt 'jūreņiem', par kuriem es gan nezinu, ko domāt - vienbrīd man patīk, bet pēc tam atkal nē, jo kas gan īsti vainas bija 'jūras veltēm', es palaidu garām? 'Klausāmgrāmata' ir skaisti, approved, 'reemigrācija' - vai tad kaut ko šitik vienkāršu maz sauc par vārdu darināšanu? 'Likumkopa' ir labi domāta, jo tai būtu jāaizstāj nepareizā 'likumdošana', bet nez, vai kas tāds varētu sākt darboties.
'Spridzīgi', protams, arī ir manta, šito es paņēmu jau tad, kad šī gada vārdu/nevārdu pasākumu kaut kad nesen sāka reklamēt.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?