Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2011-10-27 13:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ja man būtu kaķis, es viņu nosauktu par godu bazilikam. Ņemot vērā, ka Baziliks kaķim būtu diezgan stulbs vārds, izdomātu, ka angliskais vārds nebūtu slikti. Basil, tātad. Basil nozīmē baziliku. Latviskotu to kā Bazils/Bezils (nu, jo nav mums tādas smukas æ skaņas, nē, bet grafēmas). Nekādā gadījumā viņu nesauktu par Beizilu, šitās /basil/ izrunas šausmas lai paliek citiem kaķistiem.
Es tātad to minku dēvētu par Bæzilu, bet, krēslainos vakaros stāvot uz lieveņa un mēģinot negantnieku saūjināt mājās, sauktu: "Bazi, Bazi, Bazi, Bazīīī!" Savukārt jautājot mājniekiem, kur kakis palicies, teiktu: "Kur tad Bezils?"
Zinkā, baziliks varbūt nav īsti piemērots kaķu vārdiem, bet, ja apvieno to, ka tas ir mans mīļākais garšaugs un ka bazilika nosaukuma izcelsme grieķos saistīta ar karaliskumu, nebūtu tomēr slikti. Padomā tik, tāds liels, bet ne resns, prātīgs, mazuliet viltīgs, karaliski augstprātīgs, bet mīļš melnbalts, melns vai pelēks runcis vārdā Bazils.
Skumji ir tas, ka es negribu runci. Es gribētu kaķeni, viņu sauktu Minnija - par godu lieliskajam melnbaltajam kaķītim, kas man bija bērnībā.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]goddes
2011-10-27 13:51 (saite)
kaķu pāris - Čillija un Kardamons

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?