scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2017-07-18 17:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Dažiem zīmoliem ir interesanta cenu veidošanas politika.
Šodien tiku pie no-name zāles pļāvēja ritentiņa (parasts plastmasas gabals, ne tur gultņi, ne kas) par 2.80 EUR/gab., savukārt pie monopolista Stokker, tāds pat plastmasas gabals maksā ne mazāk, ne vairāk kā 15 EUR/gab.
Līdzīgi bija kolēģim, kurš bija sabojājis savai Toyota numura apgaismojuma lampiņas korpusu - oriģināls ap 30 - 40 EUR, bet sanāca tā, ka viens paziņa strādāja auto daļu veikalā un ieminējās, ka šādi pat ir arī, laikam, Citroen, rezultātā kolēģis bija priecīgs samaksāt 7 EUR par štruntiņu, kuram izmaksas ir labi ja 1 - 2 EUR.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]termostats
2017-07-18 18:18 (saite)
Nu kamēr būs lērums pamuļķu, kuri domās, ka pērkot lietas OEM iepakojumos un tikai pie dīleriem (viss viens - pļaujmašīnu vai automobiļu), viņi nopērk kaut ko baigi citādāku un uzticamāku, tikmēr arī tāds lohatrons varēs turpināties.

Dārza tehnika vispār ir sāpīgs temats. Ok, riteņi, naži un citi sūdi vēl kaut kā ir pielasāmi, bet tur ir dafiga detaļu, spilgtākais piemērs, troes, to piederumi un siksnas, kuras būtu jāvar pielasīt dajebkādas, bet daudz kur to atsakās darīt, jo viss ir katalogos pēc kodiem, analogu nav, katalogos izmēru nav un par trosēm uz metriem vispār neviens neko negrib dzirdēt.

Siksnas - dārza traktoram asmeņu siksna, ja to pērk dārza tehnikas veicī, maksā virs 30, ja to pērk traktoru veicī kā vienkāršu sisknu, tad nedaudz virs piecīša.

Vislielākais lohatrons - dārza traktora riepas, kuras ir bezkameru! Cena par vienu ir sākot no 25Eur, plus pisaks ar montāžu. Protams, var noraut ventili un bez montāžas nost tur iebāzt ķerras kameru par 3eur, bet nu ārsti tev to nestāsta. :D

Un tā tālāk... Bet kur izrāvi, ka Stokker ir kaut kādā veidā monopolists?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scope
2017-07-18 19:24 (saite)
Moš meloju par Stokker, to man Rāmavā onka teica, kurš tos lētos ritentiņus tirgoja un bija varen izbrīnīts par cenas starpību, viņš bija domājis max. 10 EUR.

Jā, ar OEM ir tā un ar to pielasīšanu arī. Labi ir, ja tā lieta ir populāra arī plašajā kaimiņzemē, tad var gadīties, ka kāds ir atradis analogu, jo tur tās cenas ar ir kosmiskas, sevišķi pret algām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?