Marts 22., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
20:14
Šīvakara atklājums, kas liek pasmaidīt: Amerikāņu sievietes ēdienu blogs. Jāsmaida tapēc, ka šo blogu atradu, meklējot rauga pankūku recepti. Šī brīnumjaukā sieviete ir precējusies ar latviešu vīrieti, un dedzīgums iepazīt latviešu kultūru smeļās pa visām malām. Ir tik jauki lasīt kā cilvēki novērtē mūsu kultūru, ēdienus, ieradumus un dzīvesveidu. Jums vajadzētu redzēt kāds kāmju smaids ir manā sejā, kad Kristofers nogaršo kādu latviski pagatvotu ēdienu. Esmu sākusi viņam iepirkt dūmdesas, "Kāruma" sieriņus, ķiploku grauzdiņus, iebiezināto pienu, speķi un rupjmaizi, jo viņam viss garšo un gribās pagaršot vēl un vēl. Un to cik ļoti lepna par to, no kurienes es nāku, es sapratu tikai esot šajās attiecībās. Reizēm es brīnos kā viņš mani neiepļaukā, kad es visu laiku vāros par Latviju, cik tur skaista daba, cik sirsnīgi cilvēki (tā jau ir, kad nedzīvo tur trīs gadus, tad viss sliktais aizmirstās). Bet cerību, ka viņš varētu iemācīties latviešu valodu, es sāku atmest, jo viņš vienkārši nespēj pateikt "r" burtu. Ja viņam liek pateikt "ej dirst!" (es atvainojos par vārdu izvēli, bet tā ir cilvēka daba, pirmos iemācīties rupjos vārdus) viņš saka: "eiii diiuuuuust!" un ar tādu sejas izteiksmi, ka viņu kāds žņaudz nost. Un tagad uz sitiena nevaru atcerēties kas tas bija par vārdu, bet kad viņš to vienu vakaru pateica, es smējos 10 minūtes, nespējot ievilkt elpu, beigās izkritu no gultas un sasitu galvu. Bet vispār smieklīgi, ka darbā mums arī tāda mazliet internacionāla vide - manā komandā strādāju es - latviete, Ela - poliete, Yolanda - spāniete, pārējie angļi. Es ar Elu runāju puspoliski/puskrieviski, Ela ar Džeimsu runā vāciski, Džeimss ir samācījies teikt - da, ņet, spasibo, poka, čo za huiņa? un mani sauc par huj, jo Ela šitādas draņķības viņam samācīja, bet viņš pat nezin ko tas nozīmē (vispār viņš to huj bāž vietā un nevietā - šodien Ela kārtējo reizi raudāja par savu draņķīgo bojfrendu (krieviski protams), uz brīdi apklusa, un Džeimss noplātīja rokas, nopūtās, un ļoti skumji novilka to huj). Un, protams, Yolanda sēž savā stūrī un runā pati ar sevi spāniski.

(9 piebilda | piebilst)

Comments:


[User Picture]
From:[info]f
Date:22. Marts 2012 - 22:19
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:22. Marts 2012 - 22:23
(Link)
:D
[User Picture]
From:[info]oktobris
Date:22. Marts 2012 - 22:32
(Link)
Tu esi forša!
[User Picture]
From:[info]samantta
Date:22. Marts 2012 - 22:36
(Link)
ar mani vienkārši notiek random forši sīkumi :)
[User Picture]
From:[info]walkire
Date:22. Marts 2012 - 23:17
(Link)
Aha :)
[User Picture]
From:[info]bikini_kill
Date:23. Marts 2012 - 00:56
(Link)
es nezinu, par ko man vairāk smieties - par to, ka tu smējies un atsiti galvu vai par huj :D

P.S. Runājot par draudziņu - pat ja eiii diiiuuuust, tas ir super! Pat ja viņam sanāk smieklīgi, atbalsti to. Mans draudziņš visu laiku lieto "Labi" un "Izbeidz!" (kad es viņu sakaitinu), un jāsaka, ka viņa izruna sākumā arī bija tālu no perfektas, taču ar laiku krietni uzlabojās. Un r viņš arī neprot izrunāt (kā jau vācietis)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:23. Marts 2012 - 08:34
(Link)
Tik forši! Sasmējos par visu to kopumā!
[User Picture]
From:[info]colder_
Date:23. Marts 2012 - 09:23
(Link)
Bet nekad ta slikta aptieisba te nav (emsu atpakal LV). Ta slikta ir tikai,kad tu apts esi negatis, tad,protams, taadu vibraciju sev piesauc un viss sliktais notiek. Piemeram, viens loti zinams fotografs Latviju redz tikai drumas krasas, visas bildes ir tikai apr to,lai apraditu,cik esam zema limena valsts. Un satiekot vinu- negativisma kalngals! Manas Latvijas bildes,vai ta sir momentuznemums vai it ka kas ņopietns', utt ir tikai pozitivs,krasains,skaists,burvigs,jo tada ir MANA latvija! Ta ka visur tas ir,nevis tikai te... :)


man prieks apr tevi.s tarp citu,raksitju tev kartinu,bet atjedzos,ka nav adreses :D un londona nebija iespejas pie interneta tik daudz but,lai tev uzjautatu :D
[User Picture]
From:[info]kakjux
Date:23. Marts 2012 - 11:04
(Link)
es neesmu liels latvieshu virtuves fans, bet mans draudzinjsh maacaas latvieshu valodu ik pa laikam. vinjsh gan nemaacaas rupjiibas, man par briinumu. vinjsh iemaaciijaas teikumus: Kaa tev iet? Paldies, labi. Un tev? Kaa tev shodien gaaja? Ne paaraak labi. Mani sauc .... Un tevi? un skaitiit no 1 - 20. cipari gan vinjam juuk, bet mees sen neesam praktizeejushies. ak jaa, veel vinjsh iemaaciijaas: es tevi milu (tieshaam milu nevis miilu), lai vareetu sho fraazi lietot, lai neviens nesaprot :D tas ir tik jauki. gruutiibas vinjam ir ar skanju kj. vaards kakjiitis ir vienkaarshi mokas. toties shmurgulis izklausaas dikti miiliigi. r neshjkiet lielaakaa probleema. gramatiku arii reizeem ir gruuti izskaidrot pat vienkaarshos teikumos.
master of procrastination -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
my tags
architizer
pēdējie klabojumi

> Go to Top
Sviesta Ciba