17 February 2017 @ 06:45 am
bed or breakfast  
šonedēļ esmu no rīta pusdienām sagatavojusi:

* griķus ar tofu "biezpienu" un seitana cīsiņiem
* rīsus ar kokospiena-pākšaugu (lēcas, mung pupiņas) kariju
* uz karija atlikumu pamata sagatavotas biešu/rīsu nūdeles ar dārzeņiem un kraukšķīgi apceptiem sojas gabaliņiem
* kabaci ar saulespuķu sēkliņām un spinātiem
* grūbu risoto ar dārzeņiem, sojas gaļu un brokoļiem

es ļoti lepojos ar to, ka principā vienmēr varu atrast veidu, kā nākamās dienas pusdienās izlietot jebko, kas palicis pāri no iepriekšējās dienas (kas gan nenotiek bieži), kā arī, ka nedēļas ietvaros ēdieni nav pārāk vienveidīgi. man patīk ieguldīt laiku tajā, lai izdomātu, ko pagatavot, un man patīk tam atvēlēt laiku no rīta. es esmu priecīga, ka sadzīves apstākļi mani motivē šādā veidā parūpēties arī par sevi pašu. tagad vēl jāiemācās labāk izgulēties. jo es jūtu, ka ar tām vidēji 5h nav pārāk labi. šonedēļ tikai vienu dienu ir izdevies pa abām gulēšanas reizēm savākt 8h.
 
 
( Post a new comment )
[info]homebound on February 17th, 2017 - 12:23 pm
visu cieņu. man pietrūkst pacietības jebko gatavot, labākajā gadījumā vienreiz dienā - vakarā - piespiežos uz kaut ko prastu un vienkāršu. griķi ar maltās gaļas mērci vai tamlīdzīgi. makaroni ar sieru.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 17th, 2017 - 03:37 pm
šī ir apzināti un ļoti mērķtiecīgi attīstīta prakse, jo man vispār ir ļoti sarežģītas attiecības ar ēdienu.

un pirms diviem gadiem, aizbildinoties ar darba stresu, ~veselu gadu nodzīvoju, ēdot praktiski tikai kājās stāvot, kaut kur pa ceļam, bieži vien - tikai reizi dienā, gandrīz tikai gatavos produktus vai rupjmaizi. izņemot, protams, reizes, kad bija jāiet kaut kur ciemos vai kad saņēmos ēst kaut kur ārpus mājas, arī visbiežāk tādēļ, ka sarunāta tikšanās ar kādu. bet tas nenotika pārāk bieži.

tagad cenšos sev vienmēr atgādināt, kā normāls ēdiens ir nevis luksuss, bet gan pamata nepieciešamība. man gan liekas, ka griķi ar maltās gaļas mērci vai makaroni ar sieru ir gluži normāls ēdiens, jo sevišķi vēl, ja piemet kādu salātu!
(Reply) (Parent) (Link)
Nyamo[info]nyamo on February 17th, 2017 - 03:01 pm
Izklausás reáli nom :3
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 17th, 2017 - 03:37 pm
ir arī :D

lai nu ko, bet faktu, ka es lieliski gatavoju, es nenoliegšu.
(Reply) (Parent) (Link)
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on February 17th, 2017 - 08:03 pm
kā Tev no rīta pietiek laika sagatavot pusdienu maltīti? Celies piecos? Jo man ar visu savu stundu gatavošanās knapi pietiek brokastīm (kas reti sniedzas pāri pārslām ar pienu vai maizītēm).
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 17th, 2017 - 08:14 pm
ceļos 5.45. bet vispār gatavošana no 0 līdz gatavs man gandrīz nekad neaizņem vairāk par 30-40min, ja zinu, ka būs kas ilgāks, daļēji sagatavoju jau iepriekšējā vakarā. bet nu, man jau nekam īsti daudz no rīta laiku tāpat nevajag, tēju izdzeru, kamēr ēdiens gatavojas, brokastis spēju ieēst tikai ilgāku laiku pēc celšanās, pucēties arī man nevajag, principā, es galīgi neesmu rīta rituālu cilvēks. ja ne pusdienu taisīšana, es reāli varētu celties 10-20min pirms iziešanas no mājas, atkarībā no tā, vai gribu ieiet dušā. :D
(Reply) (Parent) (Link)