17 February 2017 @ 06:45 am
bed or breakfast  
šonedēļ esmu no rīta pusdienām sagatavojusi:

* griķus ar tofu "biezpienu" un seitana cīsiņiem
* rīsus ar kokospiena-pākšaugu (lēcas, mung pupiņas) kariju
* uz karija atlikumu pamata sagatavotas biešu/rīsu nūdeles ar dārzeņiem un kraukšķīgi apceptiem sojas gabaliņiem
* kabaci ar saulespuķu sēkliņām un spinātiem
* grūbu risoto ar dārzeņiem, sojas gaļu un brokoļiem

es ļoti lepojos ar to, ka principā vienmēr varu atrast veidu, kā nākamās dienas pusdienās izlietot jebko, kas palicis pāri no iepriekšējās dienas (kas gan nenotiek bieži), kā arī, ka nedēļas ietvaros ēdieni nav pārāk vienveidīgi. man patīk ieguldīt laiku tajā, lai izdomātu, ko pagatavot, un man patīk tam atvēlēt laiku no rīta. es esmu priecīga, ka sadzīves apstākļi mani motivē šādā veidā parūpēties arī par sevi pašu. tagad vēl jāiemācās labāk izgulēties. jo es jūtu, ka ar tām vidēji 5h nav pārāk labi. šonedēļ tikai vienu dienu ir izdevies pa abām gulēšanas reizēm savākt 8h.
 
 
( Post a new comment )
Nikolass A. Dērsingtons[info]kisswithafist on February 17th, 2017 - 08:03 pm
kā Tev no rīta pietiek laika sagatavot pusdienu maltīti? Celies piecos? Jo man ar visu savu stundu gatavošanās knapi pietiek brokastīm (kas reti sniedzas pāri pārslām ar pienu vai maizītēm).
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 17th, 2017 - 08:14 pm
ceļos 5.45. bet vispār gatavošana no 0 līdz gatavs man gandrīz nekad neaizņem vairāk par 30-40min, ja zinu, ka būs kas ilgāks, daļēji sagatavoju jau iepriekšējā vakarā. bet nu, man jau nekam īsti daudz no rīta laiku tāpat nevajag, tēju izdzeru, kamēr ēdiens gatavojas, brokastis spēju ieēst tikai ilgāku laiku pēc celšanās, pucēties arī man nevajag, principā, es galīgi neesmu rīta rituālu cilvēks. ja ne pusdienu taisīšana, es reāli varētu celties 10-20min pirms iziešanas no mājas, atkarībā no tā, vai gribu ieiet dušā. :D
(Reply) (Parent) (Link)