13 May 2016 @ 09:29 pm
miedziņš sēdēj', miedziņš gaida  
vienmēr esmu domājusi par to, cik šķietami absolūti neloģiska ir bēbīšu uzvedība ar to, ka viņi nogurumā nevis ņem un aiziet gulēt, bet raud un spītējas miegam. liekas - viņiem taču pat nav nekādu darāmu pienākumu, kas liktu negulēt, ko var čakarēties. un tad bija tā, vakar atkal gadījās kā man vispār reizēm mēdz būt, ka esi acīmredzami noguris (es gan sākotnēji cītīgi sev un kompanjonam mēģināju iestāstīt, ka neesmu nemaz tik miegains), bet nevari aizmigt, jo nepārtraukti pa galvu mežonīgā tempā un īpaši overwhelming kapacitātēs riņķo visādi tēli, domas, sižeti, un nevari tam ne izsekot, ne kaut kā apturēt, ne ignorēt, un kļūst tikai grūtāk un grūtāk, nu, man arī gribējās raudāt un es pēkšņi iedomājos, ak šausmas, ja nu maziem bēbīšiem tā ir katru reizi? jo viņiem taču nogurums varbūt ir vēl lielāks, jo visas pieredzes ir vēl vairāk kaut kas jauns nekā man, pat ar visu manu mūžam-pārsteigts dispozīciju. tad vairs nebrīnos un galīgi pat neapskaužu par to lielisko iespēju tik daudz laika pavadīt guļot.
 
 
( Post a new comment )
pelnufeja[info]pelnufeja on May 13th, 2016 - 09:52 pm
Esot maziņam, reizēm pārvarīgi un izmisīi gribas būt nomodā, lai vēl dzīvotu un piedzīvotu. Nu, labi, es nezinu par pavisam bēbīšposmu, bet par jau ap gadu toč tā mēdz būt. Un tu vēl neesi apzinājies, ka, lai dzīvotu un piedzīvotu, vajag arī restartus.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 13th, 2016 - 09:58 pm
es te tiešām domāju pavisam zīdaiņus, kas vēl īsti nevar nekā konceptualizēt, jo, skaidrs, par to apzināti spītīgo nomodu jāpiekrīt, pati arī no vēlākas bērnības pat atceros, ka vienkārši negribas neko palaist garām, mh, un patiesībā jau kaut kāda līdzīga inerce man mēdz būt pat vēl tagad,.kad guļu, negribas celties, kad esmu nomodā, negribas iet gulēt
(Reply) (Parent) (Link)
Heda[info]heda on May 14th, 2016 - 03:09 pm
man tā ir joprojām :)
(Reply) (Parent) (Link)
lmr[info]lmr on May 13th, 2016 - 10:12 pm
man vienmēr ļoti paticis pirms miega tēlu un sižetu psihedēliskais tornado, skatos kā filmu, un tad kādā brīdī tas kļūst par intro sapnim.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on May 13th, 2016 - 10:19 pm
tas man arī patīk.

šis, par ko rakstu, vnk ir reizēm pilnīgi cita līmeņa notiekošais, tb, tik intensīvi un pārsātināti, ka nekādi nevar to "skatīties", tas ir drīzāk tā, it kā tev piecu milzu ekrānu ciešā ielenkumā sistu pa seju ar neskaitāmām izteiksmīgām fotogrāfijām, fonā ritētu trīs teātra izrādes vienlaicīgi un un tajos ekrānos radītu kaut kādas dažādas lietas vairākos slāņos.un vēl ir ļoti karsti, vai auksti, vai kā citādi ķermeniski nekomfortabli.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
lmr[info]lmr on May 13th, 2016 - 10:47 pm
okei, ko tādu es esmu pieredzējis tikai vienreiz, un tam sekoja mans briesmīgākais murgs līdz šim. bet tad gan man bija drausmīgas pohas un es ilgi nevarēju aizmigt, jo brālis aiz sienas ņēmās (mazliet vainoju to). un tad bija līdzīgi kā tev. man galvā bija klubs, es jutos kā salietojies visu iespējamo un tā, ka mana galva tūliņ eksplodēs, vizuāli tas bija kā stroboskops, bet tas neradīja saraustītas filmas iespaidu, jo nepārtraukti mainījās tas, kas izgaismojās, kad stroboskops iedegās. nu vot, jā, tā kā tevis aprakstītā sišana pa seju ar neskaitāmām izteiksmīgām fotogrāfijām. un katru fotogrāfiju pavadīja arī sajūtas, kas laikam bija visdrausmīgākais. tādas saraustītas, bet ļoti intensīvas sajūtas, katrā fotogrāfijā citas, skumjas, šoks, prieks, uzbudinājums, un jā, sajūta tāda, it kā būtu dakšiņu iespraudis rozetē, un te nu tu izdzīvo savu dzīvi vēlreiz, tikai ātri.
(Reply) (Parent) (Link)
pelnufeja[info]pelnufeja on May 14th, 2016 - 12:04 am
Es šo ļoti saprotu. Man reizēm (pēdējā laikā gan retāk) vēl uznāk sajūta, ka apstāsies sirds, un tad es lecu augšā un histēriski staiāju pa dzīvokli. Man gan šitā reizēm uznāk arī ne-pirms miega. Nu, ka es vienkārši pēkšņi esmu tik absolūti overwhelmed, ka to nespēju izturēt.
(Reply) (Parent) (Link)