14 March 2016 @ 02:15 pm
ir noticis brīnums  
man vairs neriebjas soya clumps. es joprojām jūtu to specifisko, visam cauri sitošos sojas garšu, ar visu to, ka samarinēju debešķīgā marinādē - bet man tā netraucē tik ļoti kā kādreiz. ēdiens ir ēdams arī ar visiem sojas gabaliem. lai gan principā, ja jāsaka godīgi, tad pārējais ēdienā esošais man garšo labāk. bet šis ir labs, cerīgs sākums.


(tofu gan joprojām šķiet pilnīgi atbaidošs visās formās, ko esmu patērējusi, izņemot vienu tādu, kur bija ar mango un garšvielām tāds kā puscietais "siers" - bet arī, to spēju uzņemt apmēram trīs ēdamkarotes un tad sāka šķebināt no tā sojīguma)

šodien no griestiem atkal tecēja ūdens, piezvanīju mājas apsaimniekotājam, solīja atsūtīt kādu pēc iespējas drīz. tas bija pirms vairāk nekā stundas. tagad atkal tā tecēšana ir stipri mazinājusies un, iespējams, pastāv risks, ka tad, kad tas meistars ieradīsies, būs beigusies. bet šoreiz es biju viltīga. šoreiz es uzfilmēju, kā tas notiek.
 
 
( Post a new comment )
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 14th, 2016 - 02:40 pm
Es pamēģināju tādu stingru kūpinātu tofu ar herbs and it was amazeballs. Jā, tie silken ļurīgie tofu mani arī īpašu neiedvesmo, unless they have been made crispy on the outside.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 03:14 pm
nu tas ar mango arī bija tieši tāds, still, ļoti ātri sāk šķebināt tā viņa sojīgā garša, tā ka drošvien vienkārši nav īsti priekš manis >< bet tas jau ir ok, ņemot vērā, ka v.dziedzeris tik un tā noteikti būs man pateicīgs, ja pārāk ar soju neaizraušos.

btw, es kādās 15-20 min aizčāpošu no liverpool st. līdz london bridge, vai arī man būs jājož kā aigaram fadejevam?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 14th, 2016 - 04:22 pm
Hmm, es apskatījos tfl journey planner un tas rāda, ka ar metro 10-15 minūtēs, bet ar kājā 21. So labāk neriskēt un ņemt metro:

https://tfl.gov.uk/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 05:02 pm
metro viegli pazaudēt laiku, (ap)maldoties un jātērē nauda! grr! un es jau principā ātri eju. hmmm.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 05:24 pm
1.4km 21minūtē, hah, lēni gājēji viņiem indeed. bet ok, es iečekošu detalizēti tās metro lietas arī, protams.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 14th, 2016 - 06:20 pm
Mjā, man vienmēr sanāk ātrāk par tiem apreķinātajiem ātrumiem. Kāpēc jautā, tev būs jāpaspēj uz autobusu turp vai atpakaļ? Also, cikos tu īsti ceturtdien iebrauc?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 15th, 2016 - 12:31 am
visi tie maršruti ir ar pārsēšanos.

man nav biļešu uz rokas, jo online pērkot neņem manu karti, bet apgalvo, ka automātā lai izņemtu, vajadzēs karti, ar kuru izdarīts pirkums, līdz ar to tētis nevar nopirkt ar savējo, so it's all shitty and stupid, bet, ja es tieku uz tiem reisiem, ko gribu, tad man 17.03 vajadzētu iebraukt braitonā plkst.15.46
(Reply) (Parent) (Link)
adele_varbut[info]adele_varbut on March 14th, 2016 - 03:15 pm
Es vēl aizvien domāju kaut kad pamēģināt sojas mērcē un balzāmetiķī marinētus sojas gabaliņus saceptus ar dārzeņiem. Es kādreiz esmu kaut ko gatavojusi no sojas un neatceros, ka tas būtu bijis ļoti garšīgi, bet man tomēr ir palikusi sajūta, ka šim produktam ir potenciāls.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 03:31 pm
jā, nu, es darīju apmēram tieši tā (mana marināde gan komplektā sojas mērcei un etiķim saturēja daudz ķiploku, nedaudz sīpolu un tabasco, mmmmmmm), un joprojām sajūta, ka principā potenciāls tur ir, ēst var, bet ar visu šo brīnumu, ka vairs neriebjas, ļoti sajūsmā tomēr neesmu.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]sinusoid on March 14th, 2016 - 05:09 pm
kāpēc jāēd tas, kas negaršo? ja vien tas ēdiens nav vienīgais, kur ir viela, kas tik ļoti nepieciešama. vai arī tu esi kļuvusi par veģetārieti? {ar ko varētu tikai apsveikt}
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 05:39 pm
es uzskatu, ka puslīdz regulāri jāpagaršo viss, kas negaršo, jo tas mainās! nesen atklāju, ka man šausmīgi garšo granātāboli, uz kuriem gadiem ilgi skatījos ar riebumu. tāpat pusaudzībā pavisam nejauši (jo ēdu augļu salātus, par kuru saturu nebiju informēta) atklāju, ka man garšo melõne, no kā apzināti būtu atteikusies. hummuss tagad man šķiet vienkārši dievu ēdiens, ko varētu ēst katrā ēdienreizē (un tā principā arī gandrīz sanāk, haha, vairāk nekā puse no manām maltītēm ir rupjmaize ar hummusu), lai gan pirms gadiem, pirmo reizi, kad to pagaršoju, man likās, ka nekad vairs, nekad vairs. utt

un, nē, es neesmu kļuvusi par veģetārieti, es vienkārši ikdienā vispār vairs neēdu dzīvnieku produktus, izņemot zivju eļļas kapsulas. bet tam nav pamatā nekādu morālu apsvērumu, vienkārši drošs-paliek-nedrošs sakarā ar nopietnām autõimūnām saslimšanām ģimenes un pašas vēsturē.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]sinusoid on March 14th, 2016 - 05:50 pm
ōōō, granātāboli un melōnes, te es tevi saprotu par visiem 300% :)
taisnība, garšas izjūtas/gaume ar laiku mainās, kautvai visklasiskākais piemērs vairumam tautas ar olīvēm. bet humusa sajūsmu pagaidām vēl nevaru ar tevi dalīt, varbūt kautkad nākotnēs.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 06:12 pm
(mans pagrieziena punkts attiecībās ar hummusu bija aberdīnā pirmajā "padzīvo pāris mēnešus ēdot vegāniski!" challenge periodā, tur iekš lidl veikala bija tāds ar citronīgu piedevu, oh my, tas joprojām ir garšīgākais no hummusiem, ko esmu ēdusi, lai gan LV sēņu hummuss arī ir tiešām foršs. tagad nagi niez pamēģināt uztaisīt pašai, replicēt kaut kā to lidl hummusa garšu.)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 14th, 2016 - 06:19 pm
Pirmkārt - yay par dzīvnieku produktu neēšanu, pat ja tas nav ētisku iemeslu dēļ, you are helping the environment and the animals so much in the process.

Otrkārt - es reiz pamēgināju humusu uztaisīt mājās no Jamie Oliver receptes un rezultās bija patiešām labs, tas garšoja gluži kā uk veikala humuss, bet tur ir jāvar uztrāpīt uz pareizo tahini, citrona sulas daudzumu, jo man šķiet es to recepti pamainīju dusciņ.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 14th, 2016 - 06:26 pm
man liekas, varbūt 20 gadus neēdot dzīvn produktus var justies kaut ko videi baigi palīdzējis, citādi viena cilvēka "ieguldījums" ar šo ir nenozīmīgi niecīgs. bet man diez ko nepatīk par šo runāt, es neuzskatu, ka tas ir kaut kas citu uzmanības vērts, mans vēders, mana darīšana. nu, tikai tik daudz, cik vajadzības gadījumos vienoties par nepieciešami pieejamu pārtiku.

bet, jā, gan jau tikšu līdz visa kā taisīšanai, vēlākais - maija beigās :D man ir ĻOTI daudz lietu, ko gribu pamēģināt, bet pagaidām nav sanācis, heh.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
briinumcepuminjsh[info]french_mime on March 14th, 2016 - 06:46 pm
Labi, neiegrimsim diskusijā, ka nevēlies, bet tik un tā thumbs up. Un tā jau nu nav, ka viens cilvēks neko nemaina. Apparently, vegans save the lives 198 animals per year. Esmu daudz par šo lasījusi un pat vienā gadā vegāni ietaupa nenormāli daudz ūdens. Arī izplūdes gāzes gaļas un piena industrija rada vairāk, nekā visi transporta veidi kopāņemot, tad jau varētu teikt, ka braukšana ar riteni mašīnas vietā arī neko nemaina. Nevaru vairs atrast linku par to, kā tieši viens cilvēks maina lietas gada laikā esot vegāns, bet šis links arī labs.

http://www.peta.org/features/vegan-california-drought/
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 15th, 2016 - 12:51 am
es jau arī ar riteni braucu tāpēc, ka tā ir ērtāk, lētāk un patīkamāk, nevis tāpēc, ka domātu, ka tā izglābšu pasauli :D kaut ko tas, protams, maina, bet domāju, ka patiešām niecīgi.

man katrā ziņā ir ļoti grūti iztēloties, kā mana pāreja no "šad tad ēdu gaļu un daudz ēdu sieru" uz "neēdu nekādas dzīvnieku izcelsmes lietas" novērš 198 nāves, jo esmu pārliecināta, ka nevienā no saviem iepriekšējiem dzīves gadiem neesmu noēdusi 198 dzīvniekus, bet var jau būt, ka tas strādā kaut kā citādāk ^ ^ anyway, long live plant based foods, they're mostly tastier anyway.
(Reply) (Parent) (Link)