07 March 2014 @ 03:53 pm
intereses  
oh god, tā iet, kad izdomā "papētīt" šitādas tēmas.

"Es ar savu aizbildņa statusu jau mēnesi staigāju no viena bērnu nama uz otru, lai iegūtu informāciju par kādu aizbildnībā ņemamu bērniņu. Mani smalki atšuj sakot, ka "bērni mūsu bērnu namā ir laimīgi un viņiem ģimenes nav nepieciešamas"."

ĢIMENES. NAV. NEPIECIEŠAMAS?!?!

labi, ka citāts no pāris gadu pagātnes, tātad tagad teorētiski varētu tā attieksme būt vismaz mazliet mainījusies, ņemot vērā, ka tagad taču it kā tā informatīvā kampaņa par adoptēšanu (pieņemu, tur būtu jābūt arī par arī aizbildnību un viesģimenes statusu, lai gan neko īpaši neesmu manījusi, izņemot neizteiksmīgus plakātus ar saukli "ja būt par mammu ir darbs, mums ir vakance", vai kaut kas tāds. umm, nu, nav diez ko iedvesmojoši, manuprāt). tai pat laikā, nevar viennozīmīgi apšaubīt lasīto, kur cilvēki, kas BN ir strādājuši, saka, ka tur lielu daļu darbinieku vairāk uztrauc nevis bērnu labklājība, bet sava alga, un aktīvāka bērnu adoptēšana tiek saistīta ar potenciāliem draudiem darba vietai, tb, visus adoptēs un mums vairs nebūs darba. ugh.
 
 
( Post a new comment )
[info]imago_dei on March 7th, 2014 - 04:38 pm
varbūt ne gluži par tēmu, bet, kad pirms dažiem gadiem biju patversmē ar draugu, mums neiedeva suni, jo mēs teicām, ka viņš dzīvos laukos (ne pie ķēdes, bet lauku mājā, kurai blakus mežs), bet mums atbildēja, ka viņu patversmes suņi ir domāti dīvāniem. arī zvēriem ģimenes nav nepieciešamas.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 7th, 2014 - 04:51 pm
nu wtf. suns dīvānam, tiešām?! pat lielākā daļa tīri it kā dekoratīvo suņu nav tādi, kas neko citu, kā vien dusēt uz dīvāna, nespēj. labi, varbūt kaut kāds japāņu kailais suns gluži būdā dzīvot nevarētu nenosalstot, bet šaubos, ka bijās izvēlējušies tādu..

šādas situācijas mani ārkārtīgi sanikno. tā milzu sajūta, ka patiesībā tik daudz kur nevienam prātā nav to vājāko, neaizsargāto, par kuriem viņi it kā skaitās atbildīgi, īstenās intereses.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]imago_dei on March 7th, 2014 - 05:23 pm
tieši tā. nezinu, vai viņiem ir kādi objektīvie kritēriji pēc kuriem tiek noteikts, ka potenciālais suņa saimnieks varētu būt cietsirdīgs psihopāts vai kas tml (varbūt mēs izskatījāmies reāli slimi) - sunim, kurš jau tajā lauku mājā dzīvoja, sava dīvāna gan nebija, bet bija divi izvelkamie krēsli turpat guļamistabā, plus platība, kur viņš varēja skriet pēc sirds patikas, par ko bija ļoti apmierināts. (kas tika arī izstāstīts patversmes darbiniecei) Pie tam šai ģimenei dzīvnieki ir bijuši vienmēr un man grūti iedomāties kādus vērā ņemamus iemeslus, kāpēc viņiem tas pēkšņi būtu jāliedz - bet, neskatoties uz visu to, patversmes darbinieces attieksme bija ārkārtīgi aizdomīga un kategoriska, mēs pat netikām tik tālu, ka mums vispār kāds suns tiktu parādīts.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]nulle on March 7th, 2014 - 04:50 pm
Vot kā.
(Reply) (Link)
banderlogs[info]banderlogs on March 7th, 2014 - 05:00 pm
mjā, man arī nebūs diez ko labas ziņas. it kā Saeimā runājot, ka jāpalielina Bāriņtiesas pilnvaras, uz ko visādi dimiteri un lidermaņi reaģējuši no sērijas, ka "bērniem jāpaliek bērnunamos, jo citādi viņus adoptēs geji, pedofīli, pārdos tirdzniecībā un orgānus melnajā tirgū". vot tā.
(Reply) (Thread) (Link)
honeybee[info]honeybee on March 7th, 2014 - 05:17 pm
dimiteri un lindermaņi varētu oponēt ar "tad jau es arī varētu bērnu adoptēt", tas gan būtu efektīvi.
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on March 7th, 2014 - 05:20 pm
eh, tik sarežģītas šitās tēmas.
pirms kāda laika transkribēju vienu fgd par vardarbību, kur arī kā viena no problēmu tēmām bija dažādu institūciju/reģionu grūtības sadarboties dažādu iemeslu dēļ, tā kontekstā it kā jau varētu vēl labāk saprast vēlēšanos konsolidēt kontroli pār risināšanu, vienkārši piešķirot ūbervaru centralizētai institūcijai, bet tas atkal dod iespēju, lai brīvāk izpaustos kompetences trūkums, šaurpierība un nevēlēšanās tiešām iedziļināties katrā konkrētajā situācijā, kas diemžēl mums ir aktuāli.
nekad neaizmirsīšu tikšanos ar čali no bāriņtiesas babybox projekta ietvaros, to, kādus idiotismus viņš spļāva ārā ar neticamu uzpūtību un attieksmi, ka viņš jau nu noteikti zina, kā visas sievietes jūtas. es nesaprotu, kāpēc ar šīm jomām ņemas tam tik acīmredzami nepiemēroti cilvēki. bēdīgi.
(Reply) (Parent) (Link)