ruk ([info]ruk) rakstīja,
@ 2020-12-19 10:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kaimiņi dzīvokļa īpašniecei palūdza, lai viņa man piekodina, lai savā tualetē papīru tualetes podā pārāk daudz nemetu, lai labāk ierīkoju tualetes miseni, jo viņi trubas mājā jokaini ierīkojuši.

Es tāpat metu.

Man sen prāts tā strādā, ka misenīte tualetē ir tikai publiskām WC un mājās tā nozīmē nemājīgumu. Jo kurš gan iebildīs, ka toveris ar nr. 1 un nr. 2 piesūcinātiem papīriņiem istabā ir kas labs. Jūtos, ka pieviltu mazo bērnu sevī, ja tādu ierīkotu savā pirmajā s a v ā mājoklī.


Viņu jokaino trubu ierīkošanas paņēmienu dēļ arī ūdensspiediens ir tāds, ka dušā eju nopilināties un ja esmu tos savus tualetespapīriņus kārtīgi aizskalojusi, tad tikmēr kamēr poda kastē pilinās jauns ūdens, rokas mazgāju vēl 2x vārgākā strūkliņā.


Ja kāds šo tualetes stāstu tikt tālu izlasījis - vai varat ieteikt labu santehniķi? Un kā Jums liekas vai par santehniķi varu lūgt, lai maksā dzīvokļa īpašniece, ja šejieni tikai īrēju?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iokaste
2020-12-19 14:03 (saite)
no toletes papīra nekas neaizsērēs. problēmas rada papīra salvetes un papīra dvieļi, jo tiem pievieno līmi, lai mitrumā neizjuktu.
teorētiski tu neesi atbildīga par instalāciju, tā jānodrošina saimniecei. bet praktiski ir tā, ka dzīvokļa perimetrā katrs pats maina, bet kopējo uztur saimnieks. bet ir daudas mājas, kuras vispār neapsainieko, tikai novērš avārijas un reizi 20 gados taisa kapitālo remontu.
klusums un ūdens ir svarīgas lietas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


(Anonīms)
2020-12-19 16:27 (saite)
whoa, mājas kurās reizi 20 gados ir kapitālais remonts, kur tādas ir? o_0
more like, 50..100.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-12-19 16:42 (saite)
Prasība nemest papīrus podā nerodas no zila gaisa, bet gan no sūdīgas pieredzes ar aizdambējumiem un secinājuma, ka šī problēma pazūd vai kļūst stipri reta, ja papīri tiek novirzīti uz miskasti.
Diezgan izplatīta problēma vecās mājās un it īpaši tajās, kur oriģināli tualete bijusi kopīga uz visu stāvu vai vairākiem dzīvokļiem, bet dažādos laikos katrs, kas vien spējis, iebūvējis savā dzīvoklī personīgo, un tur tie risinājumi mēdz būt visai savdabīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ruk
2020-12-19 22:28 (saite)
jap, domāju, ka šis varinats. Veca, divstāvu daudzdzīvokļu māja, kur, pieļauju, ka agrāk tualete nav bijusi vispār vai tikai viena uz visu māju.

Ūdensspiediens švaks, jo kaimiņi kaut kā nepareizi salika, ka sākumā ūdens tiek viņiem pirmajā stāvā un tad tas, nabags, cenšas uzkāpt uz otro tikai pēc tam. Secībai vajadzēja būt otrādākai, kas mazliet kaitina, jo par ūdeni mēs visi maksājam vienādi. Neesmu pat pārliecināta, vai santehniķis tur ko varētu līdzēt vai nē

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

.
[info]jan09
2021-01-06 12:55 (saite)
var ielikt ts booster, lai panāktu lielāku ūdens spiedienu dušai/izlietnei.
Populāri UK, te linkā mazs apraksts:
https://www.anchorpumps.com/blog/the-plumbers-guide-to-fixing-low-water-pressure/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: .
[info]ruk
2021-01-06 15:00 (saite)
o! paldies, paskatīšos!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2020-12-19 16:26 (saite)
tā ir daudzdzīvokļu māja vai privātmājas puse?
ja daudzdzīvokļu, tad man grūti iedomāties situāciju, kāpēc lai tev kaut kas būtu šķērsām dēļ šķībām kaimiņu trubām. ir ūdensvada un kanalizācijas stāvvadi, un ir trubas tavā dzīvoklī - neko no šī nevarētu ietekmēt tas, kā un ko ir ierīkojuši kaimiņi, ja vien viņi nav bijuši īpaši ļauni un izmanīgi.
varbūt kaimiņš zem tevis, un kanalizācijas stāvvads cauri viņa dzīvoklim sazinkāpēc iet ar kaut kādu līkumu, kur kas var aizķerties?

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2020-12-19 16:49 (saite)
Ja īrētā dzīvoklī ir radušās kādas problēmas, tad par tām ir jārunā vispirms ar izīrētāju un tad arī jāvienojas, kā tās risinās un kas par to maksās.

(Atbildēt uz šo)


[info]user3165
2021-02-09 14:57 (saite)
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/61ctdIcvQlL._AC_SX466_.jpg
bišķ oftopik. galvenais lai nekur nav šamās trubas. viņas plīst randomā ne-no-kā var teikt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]user3165
2021-02-09 15:00 (saite)
parasti zem izlietnēm un duškabīnēm yo

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ruk
2021-02-09 15:52 (saite)
ooo pat man tas izskatās pēc kaut kā bīstama! skatos, man zem izlietnes ir tāda, bet nevis kā "galvenā" truba, bet tā, kur notek ūdens, ja izlietne pilna.

zem dušas paskatīties nemāku.

man santehnika liekas bīstama profesija

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?