05 Septembris 2019 @ 21:52
 
pagājusi pirmā nedēļa manā jaunākajā augstākās izglītības avantūrā un esmu pārgurusi no šķietami nekā. pamostos lēni un nesteidzīgi, aizbraucu uz savām divām lekcijām, koncentrējos un socializējos, pēc tam vēl pasocializējos un pakoncentrējos, līdz man sāk gribēties mājās. es jau biju aizmirsusi, kā ir būt ārā, bet gribēties uz mājām. nokļūstu mājās un viss. man gribējās iet gulēt pirms stundas, bet es ar lielām mokām piespiedu sevi nolakot nagus. tagad ar lielām mokām jāuztaisa vakariņas. tikai pirmā nedēļa, bet tomēr jau esmu apmierināta, ka beidzot sagāju kopā ar antropoloģiju. pieķēru sevi domājam, ka ļoti gaidu lekcijas un iešanu uz skolu, bez tā dīvainā saspringuma, kas mani pavadīja pēdējos trīs gadus, līdz sapratu, ka jā, lol, man vairs nav kā jūrmalas rakstniecības studijās steidzami jāuzcep kaut kas ģeniāls un pārējiem jānolasa priekšā. es tikai gribu mācīties, biežāk iet aleponijā un avotu ielas ķīniešus atēsties līdz nemaņai, ģeniālas lietas gan jau pagaidīs.
 
 
( Post a new comment )
bija[info]temperature on 9. Septembris 2019 - 23:48
tagad, kad es sapratu, kas tev ir "jūrmala", es gribu pārlasīt visus tavus studiju ierakstus.
tāda pati avantūra tagad gaida mani.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
rugetta[info]rugetta on 10. Septembris 2019 - 00:15
ai, tie ir mani visdrūmākie ieraksti, kas diez vai iedvesmos pozitīvai pieredzei :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
bija[info]temperature on 10. Septembris 2019 - 00:27
:D bet cik liela daļa šīs nelāgās pieredzes bija pašas studijas un cik - citi apstākļi?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
rugetta[info]rugetta on 10. Septembris 2019 - 10:23
šausmīgi garš stāsts, bet man šķiet, ka visi galvenie apstākļi tur gāja roku rokā - ja tiešām interesētu un patiktu studiju saturs, tad nebūtu iebildumu būt prom no latvijas, un vice versa.

tā jau rakstniecības studijas kā koncepts ir burvīgs, piespiežot tevi izmēģināt visdažādākās formas un žanrus (un lielākajā daļā gadījumu rezultāts ir pārsteidzoši lielisks). manas augstskolas programmā tieši ar rakstīšanu/literatūru saistītie priekšmeti bija mazliet mazāk nekā puse, tā nu mūs iebāza obskūros mediju priekšmetos, kuriem gatavojoties un rakstot kursadarbus es vienkārši raudāju, jo man likās absolūti negodīgi, ka esmu tik tālu devusies, lai darītu kaut ko ļoti specifisku, bet man liek darīt random lietas, kas mani absolūti neinteresē. protams, ka piesakoties es izpīpēju visu internetā pieejamo informāciju, bet to, kā studijas izpaužas patiesībā, pārbaudīt var tikai uz savas ādas.

tāpēc ceru, ka tava skola būs sakarīga un programma piesātināta ar brīnišķīgām lietām! un nepazaudē rakstīšanas mīlestību! :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
bija[info]temperature on 10. Septembris 2019 - 14:40
heh, es tātad tomēr nepareizi sapratu, kas ir "jūrmala". man vienkārši sakrīt visi elementi - rakstniecības studijas jūras malā vienā ēkā ar medijiem. :D

šobrīd programma izskatās adekvāta un saistīta ar studiju mērķi. sola tur neko nemainīt, tāpēc varu cerēt uz to labāko. un došanās tālu prom no ierastās vides arī nav problēma, jo es šurp pārvācos jau senāk un nesaistīti ar mācībām. galvenais tiešām ir tas, ko tu saki, - nepazaudēt rakstīšanas mīlestību. drusku bail, ka obligātums var to tā kā notušēt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)