-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-10-05 21:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dzimumdalīšana turpinās. vecāki apspriež, ko dāvināt bērniem ziemassvētkos. ideja ir dāvināt puzles. lai visiem ir līdzīgas dāvanas. tagad kopējā čatā parādās "jāpērk vienādas puzles, bet tā lai meitenēm vienādas un puikām cita tipa arī vienādas, meitenēm frozen un puikām cars". es saprotu, ka meitenēm patīk frozen un puikām auto. bet nu kādēļ atkal jāuzspiež tā dzimumu dalīšana. kādēļ nevar visiem peppu vai kko tādu. dzīvnieku motīvus. eh.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zetinja
2016-10-06 10:17 (saite)
Nu kādas muļķības. Mazas meitenes ļoti agri grib darīt lietas tāpat kā mamma. Muteres kosmētika tika šņakarēta laukā ka nu tikai. Ne reizi vien dabujām sukas par sačakarētu lūpu krāsu un salauztu pūderi.
Mums ~10 gadu vecumā viena no foršākajām lietām bija lūpu krāsu paraudziņi, ko ASV radi bija sasūtījuši. Kāreiz mazu sīču izmērā daudz dažādu toņu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-10-06 11:50 (saite)
Nav muļķības. Šis ir izpētīts. Pirmkārt, pirms dažiem desmitiem gadu rotaļlietas bija mazāk agresīvas un, otrkārt, daudz mazāk sadalītas pa dzimumiem. Daudz jo daudz vairāk bija vienkārši rotaļlietu, nevis puiku mantu un meiteņu mantu.
Treškārt pēdējās desmitgadēs patiešām notiek agrāka visa seksualizācija (aizvien jaunākas meitenes tiek attēlotas sieviešu pievilcības kontekstā) . Tas jā, stereotipi ir bijuši vienmēr, bet pēdējā laikā tie uzņēmuši nepieredzētus apgriezienus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?