Latvijas garšas meklējot |
[Jul. 14th, 2010|01:50 pm] |
Un kā jums šķiet - kas būtu noteikti jānogaršo cilvēkam, kas ciemojas Latvijā? |
|
|
Comments: |
From: | divi_g |
Date: | July 14th, 2010 - 01:53 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Skābeņu zupa, pelēkie zirņi ar speķi un kefīru, kartupeļu pankūkas ar brūkleņu ievārījumu (un mok krējumu).
From: | dzeina |
Date: | July 14th, 2010 - 01:54 pm |
---|
| | | (Link) |
|
jā, plus vēl skābu kāpostu zupa (šeit tomēr to vāra savādāku nekā Vācijā)
Ja piemin krējumu, es sarakstam uzreiz piesviežu biezpienu - tas man ļoti pietrūka, kad biju projām.
Ir jau nogaršots :) Es vienu brīdi sāku domāt par citiem pašmāju alkoholiskajiem dzērieniem - nu kas tad mums vēl ir? Rīgas šampanietis, kaut kādi Vetas liķieri... alus. Kurš alus? Užavnieks? Kas vēl?
| From: | pzrk |
Date: | July 14th, 2010 - 02:39 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Jā, mani amerikāņu radi ļoti priecājas par vietējo alu - Užavas, Tērvetes, Bauskas.
Visu veidu maizes vajag nogaršot! Un bulciņas. :)
Man ir padomā atrakcija "gājiens uz lielveikalu maizes stendu lūkoties" :D Ja ar citu produktu daudzveidību rietumeiropiešus nepārsteigsi, tad ar gardās maizes grēdu gan.
| From: | pzrk |
Date: | July 14th, 2010 - 02:45 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha! Vēl nāk prātā Daugavas piena izstrādājumi.
| From: | kemune |
Date: | July 14th, 2010 - 02:42 pm |
---|
| | | (Link) |
|
bulciņas? khm, es labāk speciāli parūpētos, lai neparādītu mūsu bulciņas
From: | (Anonymous) |
Date: | July 14th, 2010 - 05:02 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Nu kamōn ! Mūsu "Mārtiņa Beķerejas" un "Salas" buločkas ir yammāāā ... Par citām gan negalvotu. :))))
biezpiena sieriņš, rupjmaizes kārtojums, vasarā - aukstā zupa ar bietēm un kefīru
Es itin labprāt uzsēdinātu visus ciemiņus uz biezpiena sieriņu diētas :)
Rupjmaize obligāti.
From: | (Anonymous) |
Date: | July 14th, 2010 - 05:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vēl varētu: - kūpinātus lucīšus da citas jūrmalciemu yammsss; - kurzemnieku sklandu raušus; - mājražojuma asinsdesas (tur gan jāskatās kāda z/s, kas varbūt tādas ražo. Zinu, ka Latgalē gardas desas dēja); - pašlasītas mellenes ar pienu un cukuru; utt.utt.
Kūpinātas zivis jau ir sarakstā :) Sklandrausi kādu varētu ventiņpusē nomedīt. Un mmmellenes... o, jā! Paldies par papildinājumu.
From: | (Anonymous) |
Date: | July 14th, 2010 - 05:35 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Vēl var tādu labu yammāā uztaisīt: 1) Salasa dārzā (vai nopērk pie pašmāju audzētājiem) lociņus, dilles, pētersīļus un vēl kādus zaļumus; 2) Zaļumus smuki sasmalcina un ieber tādā palēzenākā bļodelē; 3) Pajem Lāču vai Sērenes rupjmaizes šķēli (jo tās tādas īstas rupjmaizes) un apsmērē ar īstu sviestu; 4) Tad apsmērēto riku pļukš ! uz mutes zaļumu bļodā iekšā, bik uzspiežam (lai zaļumi maktenāk pielīp klātu); 5) Ceļam no bļodas ārā un yammāāāā ! ar gardu muti.
Tad nekādas desas vai sierus nivaik :)))) Šādu recepti noskatījos Valkas pusē pie draugu vecvecākiem ... :)))))))
Man īpaši patīk tā "pļukš!" daļa :D Liels paldies par ideju. Nudien.
From: | (Anonymous) |
Date: | July 14th, 2010 - 07:22 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ņem par labu ! ;-) p.s. sālīti uzkaisa katrs pēc savas vēlmes. :-)
From: | aga |
Date: | July 15th, 2010 - 12:46 am |
---|
| | | (Link) |
|
Piiraadzinji aiziet ruukdami. Visaadas marineetas galjinjas. Rupjmaize ar zhaaveetiem augljiem. Zefiirs. Talsu ritulis. Noseedini pie kaada ogu kruuma, lai ielasa veederaa brokastis. Vai ieved mezhaa vakarinjaam seenes sashkjiit. | |