rediiss ([info]rediiss) rakstīja,
@ 2009-10-14 16:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
gramatika gramatika tāmanmūžamnepatika

frančvalodā skōlōtājs māca vēlamo izteiksmi. "tātad, skolēni," viņš saka, "dižajā spančvalodā ir 3 laiki - normālais, iedomātais un paralēlais" un zīmē uz tāfeles šēmu:

var dzirdēt, kā skōlēnu smadzenes mēģina iebraukt. "jūs laikam nesaprotat," saka skōlōtājs, "ok, tad mājās skatiet grāmatā šito gramatikas likumu un mēģiniet SAPRAST!"

rezultātā esmu apkrāvusies ar materiāliem no dažādām grāmatām un nonākusi pie slēdziena, ka jāsāk pie sienas pa vienai lapiņai vien līmēt spranču darbības vārdu matricu. tapešu vietā.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]murse
2009-10-14 17:52 (saite)
:D

(Atbildēt uz šo)


[info]afm
2009-10-28 12:20 (saite)
es frančvalodu vroģe rubīju, bet vienalga nespēju iebraukt.
tie visi laikam paralēlie kaut kādi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]rediiss
2009-10-28 12:45 (saite)
:D beigās izsecināju, ka runa ir par parasto nākotni, vēlējuma izteiksmi un .. emmm... nezinu, kā to sauc, bet skan apmēram tā "ja tu izlasītu grāmtu, tad būtu gudrs". bet nu pasniedzējs pārāk sarežģīti mēģināja skaidrot. taču zīmējums sanāca jautrs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]afm
2009-10-28 21:09 (saite)
man līdz šim licies, ka laiki vairumā valodu ir trīs (tb, pagātne, tagadne un nākotne), no kuriem tad aug visādas izteiksmes un atvasinājumi, taču tava pasniedzēja pieeja ir, jāatzīst, ļoti oriģināla un shēmu, protams, apstrīdēt nevar :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?