zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Oct. 8th, 2013|11:31 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
From:[info]aivars
Date:October 9th, 2013 - 08:46 am
(Link)
Pēdējo 10 gadu laikā neatceros nevienu reizi, kad man būtu jāspiežas ietves malā, lai palaistu kādu gājēju garām vai tiktu izlamāts tādēļ, ka strauji mainu pārvietošanās virzienu un cits gājējs tādēļ spiests bremzēt. Toties šovasar vismaz vairākas reizes tā ir noticis velodrastu dēļ, kas ļoti savairojušies.

Nezinu kādēļ velobraucēji tiks spītīgi traucē gājējiem tā vietā, lai tikpat spītīgi tirdītu Rīgas domi, lai tā taisa jaunus un sakarīgus veloceliņus. Kādēļ tas velobraucējs, kas man veltīja lamas pusminūtes garumā par to, ka vienkārši eju pa tukšas ietves vidu to pašu neiet pateikt Ušakovam?

Katrā ziņā šīs vasaras laikā mana attieksme pret braukšanu ar velo pa ietvi no neitrālas nomainījusies uz naidīgu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 9th, 2013 - 10:37 am
(Link)
varu pastāstīt par gājējiem no skrējēja pozīcijas - esmu novērojusi neticami daudz cilvēku, kuri spēj aizņemt ietvi visā tās platumā un nepaspert ne pussolīti maliņā, kad redz tuvojamies skrējēju (no priekšpuses, skrējējs skrien pa pašu ietves maliņu). noteikti šie cilvēki arī neatceras nevienu reizi, kad būsu "jāspiežas" ietves malā, lai palaistu kādu garām, jo viņiem tupa vienkārši neienāk prātā, ka arī gājējam ietve ar kādu citu vispār būtu jādala :)
[User Picture]
From:[info]krii
Date:October 9th, 2013 - 10:50 am
(Link)
+ daudz.
Ja neskrienu piecos no rīta, gandrīz katru reizi ir nācies nokāpt no ietves un gabaliņu paskriet pa brauktuvi, jo cilvēkiem ļoti, ļoti patīk aizsprostot ietves, izvietojoties platās, neapdzenamās grupās. Ir blakus ejošas māmiņas ar ratiņiem, ir pieaugušo pāri un trio, kurus savieno rokās sadevušos bērnu virtenes, ir suņi un to saimnieki ar trīsmetrīgām pavadām, ir pļāpājošas mājsaimnieces ar RIMI un Maximas maisiem, ir streipuļojoši koriši ar Vanagiem.
Turklāt man nav pat zvaniņa (varbūt ieviest?).
Katrā no šīm reizēm iedomājos, ka ar velosipēdu būtu ārkārtīgi grūti.
From:[info]aivars
Date:October 9th, 2013 - 11:20 am
(Link)
Es arī skrienu pa pilsētu un man nav grūti šādiem cilvēkiem apskriet. Bet tā arī nesaprotu kādēļ kādam jābūt dusmīgam par to, ka man mugurā nav acu. Vai man jāstaigā tikai gar ietves pašu malu, uztraucoties par to vai velobraucējam pietiks vietas?

Principā mani šī problēma nesatrauktu, ja velobraucēji tā vietā, lai samazinātu ātrumu un glīti apbrauktu visiem gājējiem apkārt (gājēji nav vainīgi pie ielu apmalēm), nezvanītu un nebļaustītos, lai gājēji mūk malā no ietvēm.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 9th, 2013 - 11:50 am
(Link)
man gan ir grūtības apskriet, ja ir jāievietojas divdesmit centimetros starp sienu un gājēju :)
From:[info]sursurs
Date:October 10th, 2013 - 09:30 am
(Link)
nu tāpēc takš arī zvana, lai tu gājējs dzirdētu, ka viš brauc un piepeši neleektu pa kreisi brīdī, kad velo Tev mēģina apbraukt garām. Tāpēc, ka pat, ja viš brauks uz 6km/h, a Tu pa piepeši spersi soli uz brauktuves pusi (pa kuru mok tas velo brauc garām), viš lidos uz brauktuves zem auto riteņiem.
Tas, ka cilvēks nespēj pagriezt galvu pirms lekt kaut kur pa gaisu, ir velo vaina tieši kāpēc? Ja izdzirdi asuto uztaurējam, arī uzreiz lec kuur pa gaisu/griez sava auto stūri kkur xvz kur, vai arī tomēr vispirms paskaties???
[User Picture]
From:[info]pirx
Date:October 9th, 2013 - 12:11 pm
(Link)
1.87m un 90kg labi palīdz pret tādiem. Kad šie "aizņēmēji" ierauga degundradzi (t.i. mani) sekojot fiksētajam vektoram, tad ātri vien paraujas malā. :D

hackers counter system