Comments: |
Ja man nebūtu bail par to, ka Instant karma's gonna get you (nu zin kā, par savu brāļu un māsu nodzirdīšanu), es organizētu glimbas kanniņu importu no FR. Cik jums tā kaste izmaksāja? Pieņemu, ka vairāk par glimbu, kas maksā piecīti un satur ar uz mata piecus litrus. Tad par pēdējo naudu ar tādu pašu vīna patēriņu būtu izvilkuši līdz trešajam datumam, un, kazi, kāds santīms vēl pāri paliktos.
yeth, pleathe! mēs ikdienā dzeram čīles šardonē, kono susuru: parasti maksā čiriku, bet tagad ir Uz Atlaidēm par ~8.50 :)
Hmm. Katrreiz, kad no FR uz LV iet kaut kādi kamijōni, ļaudis masveidā pieprasa, lai viņiem izsūta pa kanniņai. Laikam jāpapildina glimbas cienītāju saraksts.
Lai gan parasti kanniņās pilda sarkanvīnu. Un norādīt vīnogu šķirni uz franču vīniem (pat tādiem, kas iet kanniņās) skaitās zapadla.
vasara jau cauri, nu baltvīns no ēdienkartes pazudīs uz kādu laiku :)
Nūū, tie ir tādi nepamatoti aizspriedumi, no tās pašas sērijas, ka ziemā nedrīkst ēst saldējumu. Tajos FR reģionos (arī Savojā, jā), kas pazīstami galvenokārt ar savu baltvīnu, ļaudis baltvīnu triepj iekšā cauru ziemu un nemaz neaizdomājas, ka tā neklātos.
pasargdies, es jau tik pēc sevis spriežu. vasarā nemaz tā nevelk uz resnu malbeku, ziemā gan.
Bet sarkanvīni jau ne vienmēr ir resni un trekni. Piemēram, glimba toč nav :) Vai tie retie Savojas sarkanvīni, ko viņi tur taisa, ar drīzāk aprakstāmi ar tādiem vārdiem, kādi parasti rezervēti baltvīnam.
Bet tā, protams, ir matu skaldīšana. Un es jau ar neesmu palicies par franču vīna snobu -- es joprojām vīnu dzeŗu tāpēc, ka garšo, nevis tāpēc, ka viņš tik lieliski izsaka attiecīgā terroir dziļāko būtību.
uzrādiet, lūdzu, to jūsu glimbu, citādi tukša muldēšana vien sanāk :)
Šitā te apmēram. Neviens dzīvajā sastopams eksemplārs gan nav pa rokai, entuziastu bars sen iztukšojis.
eu, jā, lūdzu, arī francijas importus vajag atvērt! man te vienā radošajā kolektīvā ir panesies vīna imports no vācijas brūžiem, pirmā porcija nebija veiksmīga, otrā gatavais lieliskums. katras taras vienības cena šķiet, ka nepārsniedza Ls 2,50 ar visu atvešanu līdz gandrīz piedurvei un tika pastellēts formāts "kaste".
nēnuvispār! man patīk, ka jūs te tā nepiespiesti sarunājaties par tādām delikātām tēmām :)
nepiespiesti no akcizēto preču pārvaldes skatpunkta?
tačunē! no žurnāla turētāja vēlmju apmierināšanas viedokļa, saprotams!
žurnāla turētājs vaētu tikt pie tām sasodītajām sasolītajām sēnēm un vīna degustācijai, viņdien beidzot. lai nepadomā, ka skopa.
jau padomāja! bet tas vēl ir glābjams :)
sariktēt kalendārus, lūdzu.
saso. sēnēm vajag saldētavas tuvumu?
pāris stundas tās var uzturēties tranzītapstākļos.
zinām mēs tās pāris stundas :) rīt esmu mierielā, bet varam arī kādcitdien uzriktēt vizīti mājās, ar vakariņām sveču gaismā n all that shit.
Es nesaku, ka tā ir visiem, bet sēnes+vīns ir kombinācija, kas izgājšreiz, kad es tādu baudīju, mani nogādāja pa tiešo Saulkrastu slimnīcā. Kopš tiem laikiem no šādām lietām es atturos pats un arī citiem iesaku.
Sēnes šajā gadījumā visticamāk netiktu lietotas uzturā, bet nogādātas vēlakam patēriņam, jo sēņu un alkohola kombinatorika ir pazīstama, jā. | |