zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jun. 15th, 2011|11:40 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 16th, 2011 - 11:37 am

saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
mums ir atsevišķa saldētava dārza labumiem, tāpēc saldējam bez maz visu.
gailenes tātad daļu plaucējam, daļu uzreiz apcepam.
citas sēnes arī.
ogas, it īpaši, ja tas ir kkas no sērijas - esmu pārēdusies, tagad nevaru vairāk ieēst, bet iet bojā - var sablenderēt un pēc tam izmantot smūtijiem vai kokteiļiem vai mērcēm. cukuru es nelieku nekam, jo gribu pēc iespējas savā uzturā samazināt cukura daudzumu. saldināt var tad, kad grib lietot un izmantot labāk medu. turklāt saldinot pirms lietošanas pieliekas mazāk cukurs nekā pirms saldēšanas, jo tad taču saldina pēc garšas, nevis uz aci.
protams, saldējam arī neblenderētas. upenes, jāņogas, brūklenes, mellenes ļoti noder kūku dekorēšanai.
pārgatavojušos tomātus, kurus nav kur bāzt, arī var saldēt sablenderētus.
garšaugu saldēšana - forši ir iegriezt visādus zaļumus ledus saldējamās formiņās un pārliet ar ūdeni. kad sasalst, tad atbrīvot formiņas klucīšus vnk pārberot kastītē vai maisiņā.
vēl obligāti ir jāsaldē visādu garšaugu pesto. tas tak ir ziemas lielākais prieks.
mēs taisām arī dārzeņu maisījumus zupai vai sautējumiem - vienā kastītē kopā sasaldē, piemēram, sviesta pupiņas, sagrieztu burkāniņu, papriku, zirnīšus, puravus. arī zaļumus uzreiz tur piegriež klāt.
spinātus saldējam - nomazgā, nožāvē, sagriez un sablīvē kārbiņā.
ar rabarberiem, manuprāt, saldētavu aizņemt ir diezgan bezjēdzīgi. viņi sagriezti un pārlieti ar vārītu ūdeni vēsākā vietā stāv tāpat.
vēl iesaku vienmēr turēt pāris paciņas kārtainās mīklas saldētavā, priekš emerdžensī gadījumiem, ja gribas/vajag ātri kauko garšīgu sataisīt.
un neaizmirst uz kastītes/maisiņa uzrakstīt, kas tur iekšā tāds. tas tā tikai liekas, ka paskatoties uz to sasalušo masu, apsarmojušā iepakojumā, uzreiz varēs noteikt, kas tas ir tāds.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 16th, 2011 - 01:24 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
es kopš tava cepeškrāsns padoma par kārtaino mīklu vienmēr turu pāris paciņas saldētavā! :)
mums jau gan to pašu dārza labumu nav nemaz tik daudz, dārziņš ta maziņš. bet noteikti sēnes un ogas jāsasaldē būs.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 16th, 2011 - 01:36 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
es vispār apsveru domu sagaidīt, kad būs ritīgais lētu vietējo zemeņu laiks un sapirkt viņas tirgū priekš saldēšanas. no pašu dārza knapi pietiks ko svaigas saēsties - zemenes nav daudz, turklāt vecas un sen nav pārstādītas. manliekas, ka uz īpaši mīļām dabas veltēm tas noteikti ir tā vērts. ziemā, un it īpaši agrā pavasarī, ir tiiiik nenormāls prieks par svaigām ogām.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 16th, 2011 - 03:49 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
man plāns par ogām ir akurāt tāds pats. vēl blenderi laikam jānopērk, ir ieteikumi?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 17th, 2011 - 11:10 am
(Link)
dzīve bez blendera tak kā bez rokām! :)

nu mums i šitāds Braun 600W turbo

pirkts jau pasen, kad pirka, tad vecāki izvēlējās.
apmierina visas manas vajadzības. vienīgais - tas blenderējamais trauks reizēm šķiet par mazu - ja pieber ar blenderējamām lietām pāri pusei, tad blendējot viņas sāk spiesties gar augšmalu ārā. ja blendē ko šķidru, tad tas ir stulbi. nu sanāk ka pa mazākām porcijām jāblendē.
bet es nesen ieraudzīju cik mazi tie trauki mēdz būt citiem blenderiem un sapratu, ka man laikam jānokaunās - manējam ir salīdzinoši liels viņš.

karoč, vajag skatīties pietiekami jaudīgu, lai mēģinot sasmalcināt/sapļurināt ne visai mīkstas lietas, piemēram, riekstus vai kko šķiedrainu, viņš nenodegtu.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 17th, 2011 - 12:05 pm
(Link)
es tikko tikko pārbraucu mājās ar savu jauno blenderi :) šitādu: http://www.xnet.lv/index.php?zoomid=68342&kas=+Bosch+MSM6A50+l%C4%81d%C4%93j%C4%81ms+rokas+blenderis
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 17th, 2011 - 01:31 pm
(Link)
jēē, apsveicu! izstās labs.
ta veiksmīgu pļurināšanu
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:June 16th, 2011 - 01:32 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
rispekt. un jūs visu šito arī paši audzējat, ja?
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 16th, 2011 - 01:39 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
audzējam, jā. izņemot sēnes :D
pareizāk sakot, mamma audzē, es vairāk izliekos. katrā ziņā 900 kvadrātmetros zemes, no kuriem vismaz trešdaļa ir zāliens, var bezmaz visai ziemai iztikšanu pieaudzēt.
[User Picture]
From:[info]barbala
Date:June 16th, 2011 - 01:41 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
forši, ka ir tādas mammas un zemes.

p.s. es vēl neesmu atvedusi LPlanētu no Ķekavas. Ierakstīšu blociņā.
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 16th, 2011 - 01:45 pm
(Link)
akjā un tais kvadrātmetros iet iekšā arī māja un garāža :)

būtu labi, ja līdz 2dienai atgādātu. pēc tam man sākas atvaļinājums un es diezko daudz Rīgā/teātrī netaisos rādīties :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 16th, 2011 - 03:22 pm

Re: saldētava - tas ir tiiiiiik kruta!

(Link)
oi, mums mazdārziņš ir ~500 m2, puse no tā ēnains ābeļdārzs, un par iztikšanu nemaz nav jautājums, tikai par prieciņu. jāaizbrauc šodien apskatīties, vai tās dažas zemenes, kurām bij jānāk gatavām, kāds jau nav apēdis :)

hackers counter system