zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Oct. 18th, 2010|11:02 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:October 18th, 2010 - 01:44 pm
(Link)
Nakts krēms (un dienas krēms) vulgaris mitrina ādu (precīzāk — neļauj mitrumam iztvaikot). That's it. Krunkas nerodas no sausas ādas, bet ģenētisku iemeslu, saules, smēķēšanas u. tml. dēļ.

Starp citu, ja tu sāktu lietot pretgrumbu krēmus, āda 40 (vai 50, vai 60) gadu vecumā nebūtu nogurusi, pieradusi v. tml. — kosmētikas līdzekļi nemaina ādas struktūru vai funkcijas (to nosaka, piemēram, ES kosmētikas direktīva — kosmētikas līdzekļi drīkst tikai tīrīt, iesmaržināt, mainīt ārējo izskatu, novērst smaku, aizsargāt un uzturēt labā stāvoklī); līdzekļi, kas būtiski maina orgānu (piemēram, ādas) stāvokli, parasti tiek uzskatīti par medikamentiem un pārbaudīti daudz rūpīgāk. Interesanti, kā mīts par ādas "noguršanu" vispār ir radies. (Incidentally, tas nozīmē, ka vari neuztraukties par ādas noguršanu, bet vari arī neuztraukties par būtisku ādas stāvokļa uzlabošanos, tāpēc līdzekļiem jābūt preventīviem, ja gribi ko darīt.)
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:October 18th, 2010 - 02:00 pm
(Link)
kad man bija desmit gadi, es spēru vecāsmammas pretgrumbu krēmu un dāsni ziedu ap acīm. tiku pie reāli nereālām grumbām pāris dienās un rūgti raudāju :)

ādas noguršana nav mīts, bet gan normāls pārdozēšanas pēcefekts, tāpat kā ar jebko. kopš esmu atteikusies no jebkādiem krēmiem vispār [pēc kosmetoloģes padoma; man pārdozēšana, piemēram, vispār ir jebkāda krēma regulāra lietošana], mana āda ir sajūsmā.
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:October 18th, 2010 - 02:10 pm
(Link)
Tiki vai tev šķita, ka tiki, turklāt mēs nezinām, ko īsti tu tur ziedi. Es kādu 12 gadu vecumā noskuvu kājas un man šķita, ka spalviņas ataug tumšākas. Es vēl ilgi pārdzīvoju, lai arī tās, protams, ir galīgas muļķības. :)

Ādas noguršana ir mīts. Nav jau nemaz, ko pārdozēt, — to nosaka tiesību akti. Vienkāršs krēms pilnīgi noteikti nav nekas pārdozējams, jo tas vienkārši veido aizsargkārtiņu, kas neļauj iztvaikot ūdenim (tas, protams, nenozīmē, ka tev krēms ir piemērots, jo pastāv, piemēram, alerģiskas reakcijas risks). Kosmetologi nav eksperti, un viens gadījums nav pierādījums (un arī 100 gadījumi nav pierādījums; clinical trials, tikai un vienīgi!).
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:October 18th, 2010 - 02:14 pm
(Link)
reāli tiku; visi nobijās.

šāda te krēma aizsargkārtiņa nav vajadzīga un var radīt izsitumus utt, ja ādai pašai ir pietiekoša aizsargkārta. nesamērojamība ar vecumu/ādas tipu/utt.

pamēģini lietot jebko, kas ir nekatīgs, bet kas vnk tev absolūti nav vajadzīgs.
[User Picture]
From:[info]tanstaafl
Date:October 18th, 2010 - 02:38 pm
(Link)
Jā, es jau teicu, ka var radīt alerģisku reakciju, tāpēc arī krēms rūpīgi jāizvēlas. Daudziem šī aizsargkārtiņa ir vajadzīga; piemēram, cilvēkiem ar sausu ādu (kā man) tā ir absolūta nepieciešamība. Protams, parasts krēms neko citu tiešām nedara, un, ja āda nepaliek sausa, to lietot nav nekādas vajadzības (attiecīgi rasbainiekam nakts krēms vulgaris pret krunkām neko nelīdzēs).

Bet citādi ir ar līdzekļiem, kam ir kāda papildfunkcija, piemēram, aizsardzība pret UV starojumu, — tie nu nekādi nav nevajadzīgi. Un, tā kā saules aizsargkrēms varbūt ir galvenais, ko preventīvi var darīt pret krunkām, mēs esam atpakaļ sākumā. :)


P. S. No kosmētikas līdzekļiem pie krunkām tikt nevar, bet pēc atmiņām vien diez vai izdosies kaut ko atšifrēt (krēms, kas tagad nebūtu legāls? beidzies derīguma termiņš? iekaisušas acis? apstāklis, ka acu krunkainība iepriekš jānovērtē pēc atmiņas? krēms, ko nedrīkst ziest pie acīm? reakcija ar citu līdzekli? dehidrācija, kas rada īslaicīgu krunku efektu? pietiekami bieza krēma kārta, lai plāna āda sakrokotos?).
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:October 18th, 2010 - 02:45 pm
(Link)
jā, protams, es nevienu brīdi neaģitēju, ka nekādi krēmi nevienam un nekad nav jālieto.

p.s. oi... atceros tik to, ka divas-trīs dienas zieķēju to ik pa pāris stundām, jo tas bija tik patīkams un smaržīgs! :) attiecīgi...
un, protams, ka krunku efekts bija īslaicīgs, savādāk es rūgti raudātu vēl joprojām :)
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:October 18th, 2010 - 02:38 pm
(Link)
mhm, mhm, turklāt vēl tā aizsargkārtiņa neļauj ādai elpot, tāpēc ar tā paliek neforšāka un tie izsitumi var rasties utt.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:October 18th, 2010 - 04:57 pm
(Link)
tās jau nu gan ir kaut kādas ņūeidž blēņas. aizsargkārtiņa per se nav nekāds ļaunums.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:October 18th, 2010 - 02:15 pm
(Link)
turklāt pamēģini lietot to regulāri.

hackers counter system