zaļā buržuāzija - [entries|archive|friends|userinfo]
judging the mice

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| freidfreidlenta pukstlenta marčlenta komentlenta pollkreators ]

[Jun. 26th, 2010|10:49 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pie [info]inese_tk ir pļavu zāļu apskats un viktorīna, a man atgādināja ilgstošu škrobi.
kādreiz, kad es bij maziš un dzīvoj pa vasarām laukos pie vecāsmātes, bij ritīgs bērns-herbālists, mācēj nosaukt katru zāli (arī daudzas smilgas) vārdā, un zem katras gultas kājas stāvēj grāmata ar herbārija augiem. man pat bij tāda pašsacerēta dziesmiņa, went like: pēterim bij viena poga, vanagam bij divi zirņi utt līdz desmit. sitnost tagad neatcerētos visas desmit puķes-zāles, kas ir šitāda veida salikteņi.
nu un tad deviņdesmito pirmajā pusē lauki izbeidzās, visi atnāca uz rīgu, bērns-herbālists sāka visu aizmirst.
ļoti spilgti atceros brīdi 97.gada sinepēs un medū, kas visādi citādi bija lielisks festivāls ar visādiem košiem notikumiem un nemirstīgām pērlēm, turklāt arī punkts laika nogrieznī, kad es biju nonākusi vistuvāk saviem vecajiem laukiem (līdz vecāsmātes bērēm pagājšziem). lūk bij tajās sinepēs brīdis, kad ejam visi gar pļavu, nu normālu pļavu vasaras vidū, kur viskautkas zied, un es skatos tam visam virsū kā teļš uz jauniem vārtiem un nosaukt vārdā varu varbūt balto, sarkano un dzelteno āboliņu un jūtu bezgalīgu izmisumu.
lūk, no tā brīža ir pagājuši jau 13 gadi, kaut kādu daļu herbālista zinību esmu atguvusi, bet daudz daudz daudz ir gone.
linkpiemetināt?

Comments:
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:June 26th, 2010 - 11:00 pm
(Link)
es pie laukomītes vasarās samācījos risināt rēbusus un visu rozenštausa (-štrauha?) repertuāru no galvas, un palicis vien āātmīīņā lākatīņš zīīlais.
un paldies partopašu :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:June 26th, 2010 - 11:16 pm
(Link)
par ko tu man tā dari, vīpsna? man tagad galvā no iekšpuses spēlē ziiilais laaaakatiņš, no ārpuses - vuvuzelas :)
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:June 27th, 2010 - 12:27 am
(Link)
Škrobi ļoti labi saprotu, man ir līdzīgi. Turklāt vēl zināju, kas pie kādām slimībām jālieto, nu jau vairs gandrīz neko neatceros.
From:[info]pikaso
Date:June 27th, 2010 - 10:40 am
(Link)
man cita sāpe - es taču esmu vairāku ģimenes dravnieku/+amatierdravnieku meita/mazmeita. kādreiz to vai bite ir sargbite, vācējbite vai vēl kāda cita, pēc viņu lidojuma gaisā varēju noteikt. un zināju visus izstrumentus nosaukt un izmantot, kas vajadzīgi, lai dabūtu no viņām medu utt. un pat izdarīt varēju visu visu..
ai, sirdssāpes..
[User Picture]
From:[info]inese_tk
Date:June 27th, 2010 - 04:07 pm
(Link)
(bišķi apdeitoju savu apskatu, šis tas no viktorīnas ir noskaidrojies, bet ir vēl pāris nezināmie. man šausmīgi gribas zināt, kas ir nr. 5. it kā pēc analoģijas un skata vajadzētu būt tauriņziežu dzimtas pārstāvim, bet šite nav tāds pieminēts)

hackers counter system