ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2004-04-13 16:58:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par IQ
Tā nu ir sagadījies ka mana galva, kura darbojas līdzīgi kā televizors lampinieks, tikko paziņoja, ka viena lampiņa ir pārkarsusi, un piecpadsmit minūtes vajag nodoties apcerīgām pārdomām, kas nesaistās ar darbu vai izdegušām lampiņām.

Tātad tā, pēdējā laikā lielu popularitāti ir ieguvusi CSDD rīkotā sociālā kampaņa, kas vedina ievērot braukšanas noteikumus un disciplīnu, šam nolūkam izmantojot sloganu “Agresīviem autovadītājiem ir maziņš...IQ”. Nu labi, nav būtiski kā to ir domājis kreatīvais direktors izdomājot šo saukli un piedaloties ar to tenderī, bet es to iztulkoju tā, ka pirmajā mirklī vajadzētu saprast , ka agresīviem vadītājiem ir maziņš gailītis, un tikai tad tiek piekabināts IQ. Jo IQ nevar būt mazīņš, manuprāt šis rādītājs var būt tikai zems, bet tas nu tā, lai paliek radošā direktoreļa un CSDD rokās. Tātad, maziņš gailītis, ar to saistīti kompleksi un izlādēšanās uz autostrādes. Jā, jā, bulšits.
Protams, mežstrādnieks Norča, no Bērzaunes pagasta, kurš savos 23 gados jau ir paspējis izrēķināties ar diviem audāniem kupejām un vienu bembi huļiganku, visticamāk ir pietiekoši dumjš, lai par viņu varētu teikt, ka IQ ir zems, vai drīzāk viņa nav vispār, bet lielākajai daļai man pazīstamo braucēju, kuru braukšanas stilu var apzīmēt kā agresīvu, ar IQ viss ir kārtībā.
Modelējam situāciju – es visu dienu esmu nostrādājis darbā, gudri dirsis trijās valodās, ar pamatotiem aprēķiniem pierādijis sava viedokļa pareizumu, strēbis sūdus un tam visam paralēli uzklausījis kaut kādas avīzītes pārstāvja imbacilo diršanu, vakarpusē izeju no darba. Mans skatiens pauž vienaldzību, man ir besis, tik daudz sakrājies, ka pretimnākošais nevainīgais cilvēks var tikt vienkārši sasits ne par ko. Tā nu es drūmi velkos vai nu uz kādu krogu atgūt dzīvesprieku ar saldā miestiņa palīdzību vai aizeju pavizināties. No Vanšu tilta līdz Jūrmalai varu tikt 11 minūtēs. Lai izpildītu šo laika nosacījumu, ir jāveic dažādi manevri, kurus protams var raksturot kā agresīvu braukšanu. Tā nu es aizvizinos šurp turp, pie jūras iedzeru aliņu un dzīve ir sakārtojusies. Maniakāli slepkavnieciskās domas ir atkāpušās otrajā plānā.

Un tagad redz man esot maziņš IQ. Pidari bļe......


(Ierakstīt jaunu komentāru)

un ir jau arī
[info]puce
2004-04-13 14:08 (saite)
ja tu tāds noguris un izbesījies sēdies pie mašīnas (tātad vidēji - vismaz tonna dzelžu) stūres un nesies, lai tiktu kaut kur minūti ātrāk, tad ar Tavu prātiņu tiešām ir problēmas. un varbūt to vajadzētu saukt nevis par IQ, bet par EIQ (emocionālās inteleģences koeficientu). tikmēr, kamēr šādi "ar maziem da jebko" paši sitas nost, man nav iebildumu, dabiskā atlase, tā teikt. Bet tajā mirklī, kad tu ar savu tonnu uznesies virsū man, maniem bērniem, draugiem vai kolēģiem ( un vispār - da jebkam, kas ir neiesaistīts), tu pārstāj būt par dabīgas atlases objektu un kļūsti par slepkavu. Think about it.

atrodi citu veidu, kā nolaist stresu, vēlams bez dzelžu tonnu klātbūtnes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: un ir jau arī
[info]racoon
2004-04-13 14:23 (saite)
labi, nestrīdēšos, zināma taisnība Tev ir. Pieņemsim es viens iešu dauzīt boksamaisu vai cilāt svaru stieni. Nolaidīšu tvaiku. Bet tādu kantora klerku kuri pārgalvīgi brauc ar auto ir tūkstošiem, un ja nebrauc ar auto, tad paralēli paraplānam, kaitbordam, snowbordam un motocikliem var lietot narkotikas, pasūtīt cilvēkmedības vai sazin vēl ko citu izdomāt.
Un dotajā gadījumā es negribēju iztirzāt konkrēti sevi, bet gan reklāmas sloganu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

ir Atšķirība
[info]puce
2004-04-13 15:26 (saite)
un lielākā no Atšķirībām visiem šiem izlādes veidiem ir Masa - vai tā ir tā tonna dzelžu, ar kuriem Tu (vai kāds cits no tūkstošiem kantora klerku) drāzies kā nesamanīgs, vai tie ir citi līdzekļi, kas lielā vairumā gadījumu var traumēt tikai katru atsevišķo indivīdu.

un tikmēr, kamēr ļautiņi domās tāpat kā Tu - tjip, aizdrāzties līdz Jūrmalai 11 minūtēs ir COOL (nevis pilnīgs stulbums) - tikmēr drūmā statistika par ceļu satiksmi uz labo pusi neies. :-(((((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]aiks
2004-04-13 14:10 (saite)
obidno, da?

(Atbildēt uz šo)


[info]kaitnieks
2004-04-13 14:50 (saite)
Tā reklāma tiešām ir pastulba.
Uz plakātiem rakstīts kaut kas par IQ koeficientu (iznāk Intelekta koeficienta koeficients)
Pa radio skaidrojot (pats neesmu dzirdeejis), ka IQ nozīmējot "Intelektuālais koeficients"(???)

Bet šajā valstī galvenais ir labā ideja nevis profesionalitāte.

(Atbildēt uz šo)


[info]anett
2004-04-13 16:02 (saite)
mana pirma asociatīva doma ieraugot plakātu bija tāda pati kā tavējā.par gailīti :)
+stereotipu iedzīvināšana/popularizēšana.

(Atbildēt uz šo)


[info]joprst
2004-04-13 16:05 (saite)
"Imbacilo" - tas ir kādu? Jeb tas ir jaunatklājums medicīnā?

Mani uzjautrina nēsāšanās ar IQ kā ar sava pimpīša garumu. Vai var vienreiz noskaidrot, kaut vai priekš sevis, ka šis parametrs ir tik pat relatīvs kā daudzi citi, un viss ir atkarīgs tikai no "instrumenta" (lai tas ir IQ, pimpis vai pirksts) lietošanas prasmes?

"Sirseņa lidojumu" var izpildīt arī uz trombona. Esmu bijis [acu|ausu]liecinieks.

(Atbildēt uz šo)


[info]tarantulz
2004-04-13 17:00 (saite)
Nu redz. Ja tev līdz jūrmalai jātiek 11 minūtēs vai jāsit pretimnākošais onkulītis "ne par ko", tad tu vienkārši esi tāds pāraudzis zīdainis, kas netiek galā ar savām ārkārtīgi svarīgajām emocijām. Loģiski, ka tādam šprici pakaļā un tiesības miskastē. Plus vēl sabiedriskajos darbos uz 80 stundām.
Un sen jau bija laiks patiesībā. Kādēļ gan normālam satiksmes dalībniekam nepārtraukti būtu jādomā, ka aiz pagrieziena var parādīties uz 180 braucošs sabēdājies jampampiņš, kam kak raz šodien šefs pa biksēm sadevis par darba kavēšanu.

Un nebij jau nebij tas teksts par reklāmas saukli, bet gan par to, kas tev ir kruta.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]puce
2004-04-13 17:36 (saite)
es arī par to pašu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]amalija
2004-04-13 19:39 (saite)
Vienkārši labi pateikts

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kruts
2004-04-14 15:43 (saite)
piekrītu par braaukšanu uz 180. bet CSDD varētu laiku veltīt satiksmes sastrēgumu likvidēšanai un debilu noteikumu un nekompetentu policistu izskaušanai, nevis neētiskām un valodnieciski nepareizām (un vienkārši smieklīgām šī vārda sliktaja nozīmē) akcijām. agresīvs braucējs bieži ir tas, kas ar vienu riteni uzbraucot uz trotuāra, mazliet pārsniedzot ātrumu, iebraucot pretējā joslā agrāk, lai nogrieztos sētā pa kreisi, vai vēl sazin kā izvairās no sastrēguma, vai pat novērš to. un es nerunāju šeit par braukšanu 11 minūtēs uz Jūrmalu. to es neatbalstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tarantulz
2004-04-14 19:10 (saite)
Nu jā, nu ir jau tā, ka tagad dažam labam piecīšsūcējam būs brīvākas rokas un aizņemtākas kabatas.
No otras puses, arī Baltkrievija gluži mums nav, tādēļ nav arī īsti pamata domāt, ka ar tiesību aktu grozījumiem situāciju regulēt ir neiespējami.
Un arī par sastrēgumiem Tev, protams, ir taisnība. Bet kaut kā arī pieriebušies tie āmuri uz riteņiem, kuri sastrēgumus visbiežāk arī izraisa, jo lūk ir tik forši aizlīst kādam priekšā vai novālēt pa pretējas kustības joslu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mass
2004-04-13 18:21 (saite)
ak dieninjaas kaadi te pareizie dirseeji nolasiijushies. rauj uz vemkli bishkjinj. var tachu vienkaarshi dziivot savu mietpilsonja dziivi un likties mieraa. nav jau taa ka es aizstaavu agresiivu braukshanu, jo pats pagaidaam paarvietojos ar riteni, nu vismaz veel divas nedeeljas liidz dabuushu tiesiibas, bet ja maak labi braukt tad man nav nekaadu pretenziju - man ir pilniigi vienalga, ja kaads uz juurmalas shosejas aiznesas garaam 3x aatraak. Taa vien izklausaas ka gudro dirseeju kraani sajuutaas briesmiigi mazinji peec shii teksta izlasiishanas, un tad jaasaak kratiit ar pirkstu un teikt "nee nee, jenot, es tev tagad pastaastiishu kas ir kruta un kas nav." .....veee... shinii briidii atcereejos kaa tarantulz man kaadaa senaakaa sarunaa soliija, ka es iztiku pelniishot liekot kopaa kompjus. gribeetu vinjam sejaa pateikt, ko domaaju, ja vien buutu laiks prieksh taadaam izklaideem.

btw: redzeeju jau diezgan labu njirgaashanos par shito reklaamu kautkaada tur tjuuneeta sporta auto logaa - neliels uzrakstelis "maziņš IQ" :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?