ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2012-03-27 13:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par pašvaldībām
Mans nesaprot. VARAM saka, ka jāsamazina pašvaldību deputātu skaits. Truksnis saka, ka tā nav laba doma. Tā šodien diena.lv . Manuprāt Sprūdžs un ZRP savos populistiskajos centienos nemaz nenojauš, ka dara labu korumpētām sistēmām, savukārt sistēmas arī ir izskatās pietiekami aprobežotas, lai to pirmajā brīdī nesaprastu.

Kas ir veiksmīgas sistēmas pamatā? Efektīva tās pārraudzība. Mazas un saliedzētas vienības ir vieglāk kontrolēt, kā lielas un izplūdušas. Varas centralizācija nodrošina kā efektīvāku pārvaldi, tā vieglāku iekšējo loģistiku. Gan izejošā budžeta, gan ienākošā otkata.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kakjis
2012-03-27 15:38 (saite)
nu esmu no vienas nelielas pašvaldības. Deputātiem atmaksā tikai benzīnu, ko ierasties uz sēdēm. Reāls goda amats. Deputātu krēslos pārsvarā sēž tādi, kas vietējā mērogā jau lielo attīstību ir izveikuši, šobrīd aktīva kontaktu uzņemšana jaunām rebēm praktiski nenotiek. Viss mierīgi un klusi.

Samazināt vietu skaitu nekādā gadījumā nedrīkst, jo jau tagad visi ir pārāk cieši saistīti savā starpā. Iespējas kaut ko sarunāt un izbīdīt cauri jau šobrīd ir apaļi 100%. Ja būs mazāks vietu skaits, izbīdīt kaut ko cauri maksās lētāk un tas būs vieglāk.

(Atbildēt uz šo)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?