ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2006-08-29 10:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par zemes zinātnēm
Drīz sāksies jaunais mācību gads un laikam būs man jāaizsoļo uz netālo ēku kur mitinās zemes zinātņu fakultāte. Nebaidieties, ģeogrāfos stāties netaisos, veselība tomēr pirmajā vietā, bet man noteikti vajadzētu izķert kādu zemes zinātņu profesoru, kurš man varētu kaut ko pastāstīt par kaļķi. Lime. Tas, ka kaļķis ir raw material betona, reģipša un zobu tabletīšu izgatavošanā, man ir skaidrs, tik tālu viss čikās. Bet tad kad mēs nonākam pie nedaudz padziļinātas izpētes, par dažādu kaļķu dažādajiem ķīmiskajiem sastāviem, atkarībā no piemaisījumu daudzuma un šo dažādo kaļķu izmantošanu būvmateriālu izgatavošanā mana prātā parādās paziņojuma logs- "neko neatrada, izvēlaties citus meklēšanas kritērijus, piemēram "pudele", jūsu datubāzē ar šo atslēgas vārdu ir vairāk informācijas".

Meklēju netā, neatradu, nu varbūt pāris virspusējus tekstus, kurus uzcept varētu pat es, ņemot vērā manas trūcīgās zināšanas nozarē. Tātad, ja kādam ir padziļinātas zināšanas par šo tēmu, vai kāds rakstudarbs, pētījums, vai sazin kas vēl, vai jaunietis strādā kompānijā "Cemex" par izejmateriālu novērtētāju , ķīmiķi, labprāt uzaicinātu uz alu un nolīgtu par konsultantu uz "projektu".

Kā izrādās visu savu netīrību rezultātā esmu iedzīvojies autoritatīvā režīma laikā aizsāktā kaļķakmens karjerā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]antuanete
2006-08-29 11:36 (saite)
ĢZZF ej uz ģeologu galu, tur noteikti ir gan materiāli par derīgajiem izrakteņiem, gan arī speciālisti. Ja Tev ir tāda note, es varētu mājās pameklēt grāmatu "Derīgie izrakteņi Latvijā" un paskatīties, vai ir vērts Tev piedāvāt palasīšanai.
Ja gribi kontaktēties ar kādu ĢZZF, iesaku Ģirtu Stinkuli, ļoti atsaucīgs tipiņš. Nodaļas tel. ir 7331766, Ģirta e-pasts, kā jau tas LU pieņemts, varētu būt girts.stinkulis@lu.lv.
Kaļķakmens karjera izmantošanas jautājumos gan, kā nojaut, būs jāvēršas LVĢMA un no slepenajiem fondiem jāmēģina izpirkt atradnes izpētes materiāli :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2006-08-29 11:39 (saite)
LVĢMA no slepenajiem fondiem nekas nav jāizpērk, vnk jāiesniedz iesniegums+rubļi, un Tev visu iedos. Ij atzinumus par resursu apjomiem, kategorijām utt. Nu tad vēl tur visādas štelles, ar ko jamie man pilnu galvu piestāstīja, nespēju pat tagad atreferēt. Tāpēc jau meklēju kādu no šās aģentūras, jo atbilde uz iesniegumu tiek izsniegta 3-4 nedēļu laikā. Ilgi :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]antuanete
2006-08-29 11:49 (saite)
jJ rubļi jāizsniedz - tātad jāizpērk :)
3-4 nedēļas viņiem ir normāls reaģēšanas laiks. Domā, Tu vienīgais tāds, kas par izrakteņiem interesējas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]agressor
2006-08-29 13:09 (saite)
nu kas ir pie brocēniem raktuves pirksi? kādus 2 gadus atpakaļ vien džeks kā traks andalējās

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2006-08-29 13:29 (saite)
nu jau vairs nekas nav jāpērk ;) un bik nostāk no brocēniem, bet tas pats gals.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]agressor
2006-08-29 13:30 (saite)
tik nesaki, ka nopirki no džeka skrundā, ko par sviestu saukā :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2006-08-29 14:31 (saite)
no no no...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?