Sat, Feb. 5th, 2011, 10:19 pm
manaciba

Attapos, ka vakar manai Cibai bija astoņu gadu jubileums:
Izveidots: 2003-02-04 14:47:16

Pa vidu gan ir bijuši posmi, kad Cibu esmu pametis un pavisam aizmirsis (dzēsies gan neesmu, cik atceros), bet nu daudz, daudz laika pavadīts cibojot — refrešojot, lasot, komentējot, skipojot, strīdoties un citas kaislības dzenot, dzīvojot sociālu dzīvi datora ekrānos un reālajā dzīvē.

Salīdzinoši maz man to ierakstu: 2066 (pirms daudziem gadiem apņēmos mazāk spamot, biežāk rakstīt pārdomātus ierakstus, bet tāpat muļķības gadās sacept), toties saņemto komentāru skaits gan drīz sasniegs 10 tūkstošus (gan jau es to nepamanīšu un neizdosies pieķert 10. tūkstošo).

Ja tā par apņemšanos, viena lieta, ko man ir izdevies sev iemācīt gandrīz refleksu līmenī (tā kā sunim) — rakstot cibas ierakstu, vienmēr ierakstu subdžektu, ar ārkārtīgi retiem izņēmumiem.

Kādi jums ir cibošanas principi, pie kā pieturaties?

Sun, Feb. 13th, 2011, 01:56 pm
[info]helvetica: Re: principi? nav, bet, ja tā padomā, tad...

un vēl - nelikt nekādus skaitītājus un neizsekot savus lasitājus/komentētājus. ip adreses tiek noglabātas, bet tas bija defaultais uzstādījums, nekādi papildus kontrōlmehānismi netiek izmantoti :D

Sun, Feb. 13th, 2011, 05:28 pm
[info]pzrk: Re: principi? nav, bet, ja tā padomā, tad...

Daudz laika esi veltījusi šīm pārdomām? :)

No Juridiskajā fakultātē pavadītā gada viena no interesantākajām tēmām man likās paražu tiesības — tāda grūti tverama joma, kas pat ir ierakstīta tiesību sistēmas hierarhijā līdz ar Satversmi, likumiem, tiesas spriedumiem un citiem rakstītiem avotiem. Vārdsakot, nerakstītās paražu tiesības arī ir uzskatāmas par tiesību sistēmas daļu, kas man liekas diezgan fascinējošs apstāklis — kaut kas nerakstīts un netverams arī nosaka mūsu dzīves.

Līdzīgi arī cibā ir savi nerakstītie likumi, kas kaut kur virmo gaisā, daži tos strikti ievēro un cīnās par to ievērošanu, daži pieņem savus nerakstītos likumus vai pielāgo citu paustos nerakstītos likumus savām vajadzībām.

Piemēram, vai kaut kur (jebkur) ir rakstīts, ka "friends only" ierakstu nedrīkst pārkopēt vai pārstāstīt citiem?...