Anne ([info]puuce) rakstīja,
@ 2008-09-12 09:04:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par medicīniskajiem pakalpojumiem
Vakar saņēmu rēķinu. Pareizāk sakot - divus. Pirms pāris nedēļām steidzamības un izņēmuma kārtībā apmeklēju poliklīniku, jo ārsta "vulgaris" izrakstītās antibiotikas uz manām ausīm iedarbojās nekā.
Tad nu sestdienas dienā es pavadīju lielāko dienas daļu, skaidrojot, kuras slimnīcas poliklīnika ir attiecīgās dienas dežūrējošā poliklīnika, tad nokļūstot līdz turienei (mans SO bija Skotijā). Pēc piereģistrēšanās 2 stundas gaidīju lielajā uzņemšanas telpā. pēc tam mani aizveda uz mazāku, kur pavadīju vēl kādu stundu. Sastapu ārstu. 10 minūšu laikā viņam viss bija skaidrs. Un par to es saņēmu divus rēķinus, kopā piecas maksājumu pozīcijas.

Ārsta rēķins - 1) ārsta honorārs par steidzamu konsultāciju un 2) Otoskopijas veikšana.
Slimnīcas rēķins - 1) administrācijas izdevumi (sieviete, kas manu adresi ievadīja datorā un izdrukāja lapu un uzlīmes ar manu vārdu, uzvārdu, adresi. Tālāk šīs uzlīmes tiek līmētas uz visiem dokumentiem, analīžu norīkojumiem utml) 2) māsas pakalpojumi (aizvešana uz uzgaidāmo telpu, temperatūras mērīšana, izsaukšana uz ārsta kabinetu) 3) izdevumi, kas radušies slimnīcai sakarā ar otoskopijas veikšanu (nu, es domāju, tā varētu būt maksa par iekārtu lietošanu, elektrību utml). Es viņiem ieteiktu uz visiem attiecīgās diena sameklētājiem sadalīt arī elektrības, ūdens un īres izdevumus.

Tagad, otrais etaps - apdrošināšana. Vispirms rēķins līdz ar apliecinājumu no bankas, ka rēķins apmaksāts, tiek nosūtīts manai slimo kasei. Mēneša laikā tā man atlīdzina 80-85% (atkarībā no pakalpojuma), naudu ieskaita manā bankas kontā un atsūta par to apstiprinājumu. Tad šo apstiprinājumu, rēķina oriģinālu un bankas apliecinājumu nosūtām mana SO papildapdrošinātājam ,kurš pāris mēnešu laikā atlīdzina atlikušos 15-20%. Vai arī visu atsūta atpakaļ un paziņo, ka neko nesaprot no piesūtītajiem dokumentiem.

Esmu vesela. Un sistēma principā darbojas, tikai prasa laiku, darbu, nervus.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]jojo
2008-09-12 11:06 (saite)
samaksā 1800 latus gadā apdrošināšanas kompānijai un izlaidīsi divus posmus.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]puuce
2008-09-12 11:55 (saite)
Ak, es aptuveni tādu summu maksāju slimo kasei & SO darbs - papildapdrošinātājam. Slimoju divreiz gadā, varu atļauties pāris dienas ieguldīt veselības atgūšanai un tad apdrošinātājiem:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]diana
2008-09-12 12:08 (saite)
Kas ir SO? (es tiešām nezinu).
Un tīri ziņkārības pēc - cik tad prasa par tādām desmit minūtēm? (Man vispār liekas nejēdzīga tērēšanās katram pacientam, kas uz 10 minūtēm ienācis, drukāt veselu lērumu uzlīmju).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puuce
2008-09-12 12:29 (saite)
Significant Other. Manā dzīvē ir bijusi arī "mūža mīlestība" (ar kuru es izšķīros pēc pieciem gadiem) un "teju otra puse" (tieši šādā formulējumā).
Tās uzlīmes tiek izdrukātas uz divām lapām - kopā kādas 36, man liekas. Un tās tiek drukātas brīdī, kad pārkāpts slimnīcas slieksnim - nevienu neinteresē, pie kāda ārsta un ar kādu sūdzību esi ieradies.
Kopā mans rēķins ir šāds (ļoti interesanti pa pozīcijām):
ārsta rēķins
- Steidzama konsultācija - EUR 39,22
- Otoskopija - EUR 15,76

slimnīcas rēķins
- Administratīvi izdevumi EUR 27,40
- Māsas izdevumi EUR 27,40 (proti, tātad, aizvešana uz uzgaidāmo telpu un tad uz ārsta kabinetu)
- Otoskopija 27,40
Bet man kolēģe tikko stāstīja, ka viņai, ņemot asinis analīzēm pagājušajā nedēļā esot izmantota lokālā anestēzija (bez opcijas - pajautāt, vai ir vēlme to saņemt), par ko rēķinā iekļauti EUR 7.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]marta_trauma
2008-09-12 13:18 (saite)
godīgi sakot gaidīju simtus. :) par seidzamo gaidīšanu (stundu) pie daktera ar savu izmežgīto vai apsaldēto nervu kāju gaidīju stundu, māsiņa man izmērīja temperatūru un spiedienu, cita māsiņa aizveda uz citu uzgaidāmo telpu, no kuras pēc 20 min tiku pie daktera, kurš runāja tikai franciski, uzsita man pa ceļgalu un izrakstīja ziedīti un tabletes, es samaksāju tuvu pie 400 eur.(ā, jā un tā bija svēdienai, droši vien tai pienācās savs uzcenojums)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puuce
2008-09-12 15:32 (saite)
Man sanāca EUR 127. Bet ķirurgi droši vien ir daudz svarīgāki ārsti. Pirms trim gadiem, kad nokritu pa trepēm un, kā tagad saprotu, man bija smadzeņu satricinājums, mans rēķins par vizīti, kuras ietvaros man ieteica dzert paracetamolu, arī bija ap EUR 400.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?