Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2003-11-18 20:05:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
hip, hip - urā!
Šodien Latvijas valstij 85. dzimšanas diena. Jauki. Braucot automašīnā pie darba devēja, kur viņa mājā kārtoju grāmatvedību, domāju: kas tad ir tā Latvijas Valsts? Tā ir amorfa teritorija, kura ir mainījusi savas robežas daudzkārt: sākot no tiem laikiem, kad šajā teritorijā ienāca baltu ciltis izspiežot un apspiežot pirmiedzīvotājus - somugrus (lībiešus), pārdzīvoja vācu baznīcas aktivitātes, dalot un pārdalot ādās ietīto baltu pilnos mežus. Zviedru, poļu, vāciešu, tad atkal krievu aktivitātes.... katra normāla tauta jau sen būtu iznīkusi (prūši iznīka).
Un kad vēl pa radio mēģina man 100-o reizi mēģina iestāstīt, ka esam maza tautiņa, man parādās uz ādas alerģiska reakcija.
Ko nozīmē maza? Salīdzinot ar ko? Amerikāņiem? Amerikāņu Amerikā ir pāris tūkstoši, bet visi pārējie ieceļotāji no Eiropas. Frančiem? Vidējais statistiskais francūzis ir āfrikānis ar biezām lūpām un melnu pakaļu.
Un no kurienes radusies leģenda, ka latvieši ir tauta? Kurš zina tīrasiņu latvieti? Es zinu tikai vienu. Pati es sevi varu ar mierīgu sirdi sevi dēvēt gan par krievieti (tēva dēļ), gan polieti, gan lietuvieti, gan vācieti, gan latvieti (mātei pasē tā ierakstīts). Būtu godīgi pašiem pret sevi, ja mēs sauktos par latviešu nāciju.
Kas tad paliek? Kas tad ir tas, ko mēs te svinam?
Nu labi - ko es šodien svinu - es svinu to, ka ir tāds dzīves stils - būt latvietim, lietoju tādu zīmju sistēmu, ko sauc par latviešu valodu. Un ir te tāda ziemeļu zeme, kur ziemas ir garas un slapjas, bet vasaras īsas un skopas, ir te ieviesusies tāda kārtība, ko sauc par Latviešu Valsti, kurai maksājot nodokļus man tiek nodrošināta relatīva drošība pret cilvēkiem, kas neievēro šo kārtību (bandītiem). Es varu mācīties, strādāt, pelnīt, peldēties, pļāpāt latviski un justies labi.
Un es neesmu piedzimusi Indijā, kur mani 13 gadu vecumā izprecētu svešam puikam, vai kādā islama valstī, kur maksimums, ko varētu savā dzīvē sasniegt - būt galvenajai sievai, vai kādā no neskaitāmajām Āfrikas valstīm, kur sievietēm tiek veikta apgraizīšana (nafig klitoru).
Esmu priecīga, ka dzīvoju Latvijā - novēlu Valstij ilgu mūžu un stabilitāti.


(Ierakstīt jaunu komentāru)

vareeji pirms pousta ar Mako sanu pakonsulteeties
[info]buks
2003-11-19 10:22 (saite)
Es kaa veesturnieks (hmm, kaut kur dzirdeeta fraaze) aizraadiishu, ka:
a) balti nekaadus pamatiedziivotaajus somugrus nav izspiedushi, aber ir autohtoni, ienaakushi atkaapjoties ledaajam, bet somugri ienaaca peec tam briivajaas teritorijaas, tb tu atreferee veestures zinaatnee sen atmestu maldiigu teoriju;
b) tu nevari sevi deeveet ne par polieti, ne par lietuvieti, ne par vaacieti, jo ja nav taadas latvieshu tautas, nav arii lietuvieshu, krievu, vaacu vai polju tautu - visu sho tautu geneeze ir riteejusi gana liidziigi (latvieshi kaa tauta, tb ar vienotu valodu un kultuuru ij veel kaadaam tur tautas kvalitaateem, izveidojaas XIX gs. viduu visnotalj klasiskaa veidaa, tieshi taapat kaa liidziigi veidojaas citas tautas);
c) dazhaa labaa islama valstii sievieshu izgliitiibas liimenis (magistra graadu skaits uz 100 baabieshiem) ir kudi augstaaks, nekaa LR;
d) "kādā no neskaitāmajām Āfrikas valstīm, kur sievietēm tiek veikta apgraizīšana" - slima sunja murgi!!!! Shaada operaacija tiek veikta tikai vienaa no aafrikaanju ciltiim (paardesmit tuukstoshi iipatnju), ja nemaldos, Sudaanas dienvidos. Liidz ar to runaat par "islamu" ij "neskaitaamaam"... man pat gruuti komenteet...

Piedod, ka varbuut par asu sanaaca, tak atsevishkji lameru miiti, kuri, pateicoties medijiem ir visai izplatiiti, mani dara nervozu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

ha
[info]vikings
2003-11-19 11:03 (saite)
veeeeeeesturniex....
Maaaaaaaaxliniex....

D - Jūlis..

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: vareeji pirms pousta ar Mako sanu pakonsulteeties
[info]putnelis
2003-11-19 17:41 (saite)
nikas, nikas - tā jums vēsturniekiem vajag - ja kaut kur tiek fabricēti "lameru miiti, kuri, pateicoties medijiem ir visai izplatiiti" tad jūs, profesionāļi, klusējat. Bet, kad vajag zaķi uz gultu sakoļīt, tad tā ir vienīgā situācija, kad dalaties savām zināšanām. Un ja kāda vēlas gūt reālas zināšanas vēsturē (netērējot gadus vēstures fakultātē), tad vienīgais veids šīs zināšanas iegūt ir koķetēt par gultas tēmu.... (es vēl maigi pateicu)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: vareeji pirms pousta ar Mako sanu pakonsulteeties
[info]divi_g
2003-11-19 21:24 (saite)
Da nu, lielaako dalju to miitu pashi veesturnieki arii ir safabriceejushi.

Veesturee, kaa jau katraa sociaalajaa zinaatnee, skaidri zinaams ir tikai tas, ka nekas nav skaidri zinaams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Latvietis
[info]plusins
2003-11-19 14:15 (saite)
Īstens latvietis!? Jo vairāk piejaukumu jo tīrākas asinis un jo īstenāks latvietis!:)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?