Tā, kurai zalkši nāk mājās ([info]putnelis) rakstīja,
@ 2009-01-28 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par Rīgas attīstību
Drošības pēc (ja nu kāds nav pamanījis!) atgādinu, ka šobrīd, līdz 17. februārim sabiedriskajai apspriešanai ir atvērti Rīgas attīstības plāna grozījumi un tos SIVN.

Saņēmu vēstuli, kurā teikts, ka 2009. gada 3. februārī plkst. 18.00 SIA "Vides konsultāciju birojs" organizē apaļā galda diskusiju ieinteresētajām sabiedrības pusēm.

Diskusijas mērķis - iegūt pēc iespējas plašākas sabiedrības daļas argumentētus viedokļus saistībā ar SIVN Rīgas attīstības plāna grozījumiem.
Diskusiju norises vieta: Kalnciema iela 30, Rīga
Laiks: 2009. gada 3. februāris , plkst. 18.00
Dalība diskusijā jāapstiprina līdz 2009. gada 29. janvārim pa e-pastu : zane@vkb.lv

Otra diskusija, laikam jau oficiālāka, notiks 16. februārī plkst. 18.00 Rīgas domē

No savas puses varu teikt , ka paredzētie grozījumi un tos SIVN izvērtējums, vismaz ostas teritorijā, ir dramatiski un diskusiju vērti!
Vairāk
http://www.rdpad.lv/topicality/deliberative/article.php?id=94411


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]toadbeauty
2009-01-28 09:50 (saite)
Palsi šito jauytrībai:
http://www.tvnet.lv/zalazeme/env/article.php?id=80511

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]putnelis
2009-01-28 10:10 (saite)
arī tā...
Lai termināli ceļ pie savām mājām, nevis pie manām.....

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mamuts
2009-01-28 11:21 (saite)
Kāpēc runā tikai Šlesers??? Jebkuru var izprovocēt uz nejauku izrunāšanos. Un par vides sargāšanu un firmu lobēšanu - piekrītu Šleseram, kretīniskās vides sargāšanas prasības bieži vien izpldāmas tikai ar tādiem kapitālieguldījumiem, ka saimnieciskajai darbībai zūd jēga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2009-01-28 10:38 (saite)
Vot pajautā "vides konsultāciju birojam", a par ko Vides pārskata 4. nodaļā nav vērtēta plānojuma atbilstība dabas aizsardzības plāniem? Tāpēc, ka konkurenti izstrādājuši?
Dabas aizsardzības plāni (apstiprināti) ir gan Daugavgrīvai, gan Valarbuļļiem, gan Vecdaugavai, gan visam Piejūras dabas parkam kopā.

Likums par īpaši aizsargājamām dabas ter.:
(4) Aizsargājamās teritorijas individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus, kā arī valsts un reģionālās attīstības plānošanas dokumentus izstrādā un aizsargājamo teritoriju apsaimnieko, ievērojot plānu. Plānam ir ieteikuma raksturs.

nodaļā 5.11.3. plāni ir pieminēti, bet nekas sīkāk.

251. lpp izmantoti apšaubāmi dati par Krievusalu. 2006. gadā salas mikrolieguma izveidi atzina par neperspektīvu pasākumu, tāpēc jau to mikroliegumu nenodibināja. Interesanti, kurš gan ir uzdrošinājies apšaubīt prof. Vīksnes viedokli?!

Bet nav laika visu lasīt. a par ko SIVNS slikts?
Tam jau gan, man domāt, sevišķu vainu nav. Tur tak ir pateikts, ka skāde būs. SIVNs jau nepasaka - drīkst vai nedrīkst. To jau noteiks iedzīvotāju/Domes/Ostas kauju rezultāts.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?