putekliic ([info]putekliic) rakstīja,
@ 2003-10-24 09:56:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vakar pa dienu tur bija pelkje, kurai bija paarvilkusies plaana plaana ledus kaartinja.
daudzi gaaja paari. ledus saplaisaaja. siikaas drumstalaas.
shoriit no gaisa kritas baltas maigas puukas.
taas pamazaam paarsedza asaas ledus drumstalas. paarsedza peljkjes dubljus.
paarsedza visu ar kaut ko miikstu un baltu.
nebija ne peljkjes, ne aso ledus gabalinju.
viss bija tiirs. balts. pasleepts.
cik ilgi?

jau zudis. tas bija tik iisu briidi.
ir atkal peljkje. ir atkal dublji. ir asie ledus gabali.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2003-10-26 17:11 (saite)
patiesiiba jau tam visam nav nozimes:)
es te kaut ko ierakstu.varbut sagadishanaas.bet nav sagadishanos.bet ari tam nav noziimes.varetu ari neko nerakstiit.kaa viens taa otrs ir nekas.
teksti ir taadi,peec kaa cilveeki parasti paarprot.un to, ko viens uztver sev domaatu,patiesiiba tas ir citam domats.savas domas japatur sevii.pec pareiziibas.taas neatlasiitaa veidaa plustoshas ir graujoshas.pasham un citiem.tapec sapratu,ka nevar rakstiit,nevar runaat.vieniigi veel kluseeshana.izsaki iesaakto liidz galam.un apklusti.pavedieni tapat ritinas un vijas.kaa agraak.taa shobriid.taa veelaak.
nee - neiepazistot mes nevaram zinaat.pat gadiem ilgi esot lidzaas.mees pashi sevi nezinaam.mees varam domaat - ir kaut kas,ko saprotam.shkjiet.gribam taa un noticam.jo taa vienkaarshaak.bet mes neko nesaprotam.ne sevii.ne citos.un maz ari isti negribam saprast.ja saprastu - buutu paaraak vienkaarshi,lai butu jeega dzivot.shkjiet,haosaa ir jeega.tajaa krustu shkersu...varbut...bet kluseeshanas laiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putekliic
2003-10-26 17:38 (saite)
visam ir noziime. nekas nav nejaushiiba. pat viens vieniigs acu skatiens var paarmainiit visu. var paraut to pavedienu, kursh varbuut gadiem buutu noguleejis neaiztikts. par vaardiem nemaz nerunaajot. tie celj. un tie grauj. daudzko. un daudzus. tie saapina. un tie dziedina. tie liek cereet. un tie liek aprakt daudzus sapnjus. taapeec kluseet un nerunaat? taapeec patureet visu sevii. jaa. varbuut. varbuut kaadu briidi. nez. tie grauj arii neizteikti. no iekshpuses pamazaam aarda. un tad paliek tikai drupas. uz kuraam tu apseedies un klusee. jo vairs nav nekaa. ir jaasaak viss no saakuma. un tas ir tik gruuti. no nekaa tikt pie kaut kaa. atrast jaunus pavedienus. un iemaaciities vecos neaiztikt. droshi vien var seedeet un gaidiit. neko nemekleet. varbuut taa vieglaak. tu seedi un peekshnji kaada veeja puusma pasviezh kaarteejo pavediena galu. nejaushiiba. nez. man liekas taadu nav. nav haosa. ir kaartiiba, kuru mees vienkaarshi neizprotam. jeb negribam izprast. izliekamies, ka nesaprotam. izliekamies, lai sevi pasaudzeetu. melojam pashi sev. jo baidamies atziities. baidamies buut atklaati pat pashi sev. pat kluseejot sevi maanam. kur nu veel citus.

P.S. smaids arii izsaka daudz, shkjetinot samezglotus pavedienus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2003-10-26 18:16 (saite)
haosam ir sava kaartiba.muusu iedomaataa kaartiba ir haoss.un taa joprojaam.nozime ir.bet varbut - ne musuu aciis.kadaa bridii.kaadaa citadaak.
es daudz burbuljoju.pedejaa laikaa.tas jo vel vairak un biezak man liek atcereeties kaadu cilveku,kursh tik pat kaa nerunaa.retais vinju zin.pat nemana.nepamana.man viss ir.domaju,ka tam cilveekam nekaa nav.es kljudijos.reiz.pec tam es sapratu un ar katru dienu ar vien vairak - kapeec...man viss ir un nav nekaa.
ne taa,ka jakluse vispaar.ne taa...taadeel piedzimstam ar balsi...ausiim...aciim...ne taa.bet sevii patureet.tas nav jaapatur - tas jau taapat ir iekshaa.musos ir daudz vietas.plashums,kuru neapzinamies...plashums,kura baidamies ieskrieties un padaram to par shauribu.plashums,kuraa baidamies dalities ari ar citiem.plashums,ko nesaprotam.iedomataa lietu vienkarshoshanas shauribaa.es tagad tajaa seezju un ilgojos peec plashuma.kad tas buus - nobiishos...drupas ir tagad.bet nav slikti.no histeeriskiem neistiem smiekliem&panjirgshanas izaug patiess smaids.jo to nevar pasleept un izlikties par to,kas neesi.but tur,kur nav jabut.kailums.kad nav maanju un iedomu apaudzeto apkart.sabirst.
perestroika.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]putekliic
2003-10-26 18:52 (saite)
plashums, kuraa apmaldamies. es esmu klaja lauka viduu un nezinu, kur spert naakamo soli. bezpaliidziibas sajuuta. aiz muguras ir drupas. ai nee. ne aiz muguras. zem kaajaam vinjas ir. drupas, no kuraam neskaitaami pavedieni uz visaam puseem. uz pagaatnes shauriibu. kad viss likaas skaidrs un labi saredzams. tagadnes pavedienu mudzheklis. kur viena pavediena galaa esi tu. arii taa nav nejaushiiba. kaads pavediens gan jau aizstiepjas arii kaut kur uz priekshu. tik tur priekshaa ir migla. liela migla. paari visam plashumam.
shauriibaa ir vienkaarshaak. shauriibaa mees vairaak kluseejam. jo nav par ko runaat. mees neko neredzam. mees baidamies mekleet plashumu sevii. sajuutot plashumu, mees sabiistamies. sabiistamies un meegjinam atrast sev liidziigus. liidziigus pie kaa pietureeties. mees maacamies runaat. mees maacamies pateikt to, ko juutam. to prasa plashums. tikai tur esot mees saprotam cik tas ir svariigi - runaat.
runaat ar sevi. un saprast, ko saki. bez maanjiem. bez pasleepeem.
tik ko es tagad saku. ja es saprastu.

P.S. varbuut varam izmantot meilus - putekliic@kawasaki.lv
sheit rakstiitaas rindas saak peec dzejas izskatiities un rada shauribas sajuutu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?