pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-02-10 00:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LIDO un citi
Kad vienreiz beigsies mauciibas ar cenaam dazhaados iestaadiijumos? Spilgts piemeers - LIDO. Ar cenaam prieksh kartupeljiem, meerceeem, kotleteem utt. buutu taa kaa skaidrs, kaa ne kaa jaateeree resursi, lai to visu uztaisiitu. Bet kaaada vella peec 200ml glaazei piena/kefiira jaaliek cena 0,30 Ls? Pareizinot ar 5, ieguustam, ka litrs piena/kefiira sanaak 1,50 Ls. Un cik maksaa piens/kefiirs veikalaa?

Tas pats arii piemeeram bowlinga zaalees. Mineraaliitis glaazes maksaa bez maz vai tik cik 1,5L pudele. Labraat nopirktu veikalaa un dzertu, bet nee, ienest nedriikst bljin. 100g martini vispaar maksaa 1,5 Ls (TOSS halle) :(((


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kreiza
2006-02-10 06:35 (saite)
Man šķiet, ka nevis uzcenojumi ir tas, kas uztrauc, bet to neproporcionalitāte pārdotajam produktam un ieguldītā darba apjomam. To es arī esmu novērojusi un savā iedzimtajā skopumā labāk paņemu saldēdienu, kuram pašizmaksa un ieguldītais darbs daudz lielāks, bet kurš maksā lētāk, teiksim, par glāzi vīna. Jo dzeramais pat vienkāršā ēdnīcā ir neloģiski dārgs. (No biznesa viedokļa viss saprotams, dzeramo Tu ņemsi vienmēr...:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?