pry ([info]pry) rakstīja,
@ 2006-02-10 00:52:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
LIDO un citi
Kad vienreiz beigsies mauciibas ar cenaam dazhaados iestaadiijumos? Spilgts piemeers - LIDO. Ar cenaam prieksh kartupeljiem, meerceeem, kotleteem utt. buutu taa kaa skaidrs, kaa ne kaa jaateeree resursi, lai to visu uztaisiitu. Bet kaaada vella peec 200ml glaazei piena/kefiira jaaliek cena 0,30 Ls? Pareizinot ar 5, ieguustam, ka litrs piena/kefiira sanaak 1,50 Ls. Un cik maksaa piens/kefiirs veikalaa?

Tas pats arii piemeeram bowlinga zaalees. Mineraaliitis glaazes maksaa bez maz vai tik cik 1,5L pudele. Labraat nopirktu veikalaa un dzertu, bet nee, ienest nedriikst bljin. 100g martini vispaar maksaa 1,5 Ls (TOSS halle) :(((


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]le_minga
2006-02-10 01:58 (saite)
nu bet... shitaa logjika besii reizeem :(((

transports, telpu izmaksas + komunaalie, personaals utt. utjp. tomeer atskjiras no veikala cenaam???
Tev ko veikalaa arii pienu pasniedz tiiraa, izmazgaataa Glaazee, no kuras vari padzerties? kuru peec teviim veel kaads kaartiigi novaac un izmazgaa un atpakalj aiznes un griidu iztiira, ja nejaushi izleejis esi un un un...

:(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kreiza
2006-02-10 06:35 (saite)
Man šķiet, ka nevis uzcenojumi ir tas, kas uztrauc, bet to neproporcionalitāte pārdotajam produktam un ieguldītā darba apjomam. To es arī esmu novērojusi un savā iedzimtajā skopumā labāk paņemu saldēdienu, kuram pašizmaksa un ieguldītais darbs daudz lielāks, bet kurš maksā lētāk, teiksim, par glāzi vīna. Jo dzeramais pat vienkāršā ēdnīcā ir neloģiski dārgs. (No biznesa viedokļa viss saprotams, dzeramo Tu ņemsi vienmēr...:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pry
2006-02-10 09:39 (saite)
Tad neafig kartupelju porcija nemaksaa 2 Ls bet gan 0,6 Ls? Tur ir lielaaks darbs jaaiegulda!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2006-02-10 09:54 (saite)
taapeec, ka visam jaabuut balansaa...
kaadaa zinjaa lielaaks darbs??? mizojot??? un paareejie produkti top, tiek piegaadaati utt utjp bez darba?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]pry
2006-02-10 10:00 (saite)
Daudzus gadus atpakalj, taisot biznesa plaanu (maacoties kursos), arii diplomdarbaa vajadzeeja smalki reekjinaat produkcijai pashizmaksu. Protams galaa veel pieskaitiija pelnjas procentu. Un tieshi pelnjas procentu nevis kaut kaadu summu. Un man maac shaubas ka lielaakaa dalja uznjeemumu preciizi to apreekjina, nu nevar nekaadi sanaakt apaljas summas gala rezultaataa. Piemeeram, ja arii piens sanaaktu 0,261 Ls, tad uz ko tu apaljotu lai patiikamaak izskatiitos - uz 0,25 vai uz o,30 Ls?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?