polija ([info]polija) rakstīja,
@ 2022-06-02 10:27:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Jaunākās izklaides
https://co2.mesh.lv/home/dashboard

Visi, kam bērni iet skolā var pačolēt, kā tad ir ar to gaisu viņu skolās un telpās.

Tekošos datus nav vērts skatīties (jo tak nekas tur nenotiek šobrīd), bet vēsturiskos gan ir vērts papētīt (var redzēt no CO2 mērītāju uzstādīšanas brīža).
Mans dienas pārsteigums: Rīgas Franču licejs (pāris telpas ko skatīju bija tīri ciešami pat). Bet sapratu, ka bērns būtu jālaiž kaut kādā Ādažu sākumskolā - tur vispār viss bija ideāli (vismaz apskatītajās telpās) - arī stundu laikā - laikam jau, ka ir ventilācija.
Piemājas skola - ir aptuveni 3x trakāk nekā biju iedomājusies. Tādā obstanofkā mans bērns toč nemācīsies. Taisnības labad jāsaka, ka visādās apskatītās skolās ir stipri līdzīgi - atšķiras tikai traģiskuma pakāpe. Es nezinu, ko darīt.

Reāli gribētu atrast vēl kādus domubiedrus vecākus, ar ko kopā mēģināt par šo cīnīties kaut vai IZM līmenī. Jo ko dod mērīšana, ja MK noteikumos ir rakstīts: "vēdina 5/10min starpbrīža laikā" un kamēr MK noteikumos neierakstīs atsauci uz reāliem CO2 rādījumiem, tikmēr KLASES telpās CO2 ir un būs arī 4500-5400ppm (atgādināšu, ka pēc PVO vadlīnijām jāvēdina jau no 800-1000ppm, no 1500pp skaitās "kaitīgs gaiss", no 5000ppm - bīstami veselībai). Tajās klasēs kā CO2 20min laikā no stundas sākuma uzkāpj līdz 2000ppm plus, tā tik visu dienu turpina kāpt un pirmo reizi zem 1000ppm nokrīt 22os vakarā.
Un tādos apstākļos cilvēki sagaida, lai bērni mācās, apgūst jaunas zināšanas, ir aktīvi, veseli??? Srsly?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?